Начало Е-Аптека Хранителни добавки Сърце, холестерол и кръвно налягане Холестерол CALIVITA INTERNATIONAL КАЛИВИТА ЧЕСЪН капсули * 100

КАЛИВИТА ЧЕСЪН капсули * 100

Арт. #30052653

КАЛИВИТА ЧЕСЪН капсули * 100

Чесън
Чесънът е наглед обикновено растение и една от най-познатите и използвани подправки. Въпреки това малко хора знаят, че освен характерния му аромат, той съдържа над 200 активни съставки – витамини, минерали, аминокиселини и ензими, които оказват благотворно действие върху нашия организъм в много аспекти. Съдържа алицин, който се синтезира от алиина, намиращ се в него.

Чесънът се споменава дори в най-старите писмени документи. На египетските строители на пирамиди били раздавани чесън, лук и репички, за да се предпазят от инфекциозни заболявания. Чесънът е бил включен също и в храната на римските войници. В средновековието френските свещеници го използвали за предпазване от чума, поради неговото антимикробно действие. В древността той е бил препоръчван срещу много болести – при повишено кръвно налягане, проблеми с храносмилането, затлъстяване и като средство за подмладяване. Чесънът нормализира сърдечния ритъм, разширява коронарните съдове, с което се подобрява кръвоснабдяването на миокарда. В миналото много хора избягвали да го консумират поради дълготрайната му характерна миризма.

В сведения от изследвания на американски учени се споменава, че екстракт от чесън пречи на образуването на кръвни съсиреци в коронарните съдове и че това растение е едно от най-ефикасните средства за профилактика на атеросклероза. Съдоразширяващото му и антихипертензивно действие са потвърдени. Вазодилататорното действие на чесъна е най-добре изразено върху стенните периферни вени на мозъка, очите и краката. Затова има благоприятно действие при главоболие. Незаменим е при временна скованост на ставите при възрастните хора. Може да се използва при стомашно-чревни инфекции (разстройство), стомашни колики и изхвърляне на чревни паразити (глисти). Ефикасен е против Candida Albicans и срещу вируса на херпеса. Пречиства кръвта, предизвиква изпотяване, успокоява нервната система, освобождава чревните газове и заздравява рани. Успешно се използва при грип и кашлица (бронхит). Добро средство за профилактика на белодробни заболявания.

Учени от Оксфордския университет публикували много интересно изследване за благотворното действие на чесъна, за което съществуват многобройни доказателства от целия свят. Според тях, хранителните добавки, които съдържат чесън, играят много важна роля при снижаване нивото на холестерол в кръвта.

Последни изследвания са потвърдили противотуморното действие на чесъна. Според изследване, рак на стомаха се развива в много по-малък процент при хора, консумиращи чесън и кромид (или други растения от рода Alium). В публикации се съобщава също и за добро въздействие на чесън и кромид при симптоми на кожен рак. Използването на чесън намалява риска от рак на дебелото черво.

Днес вече знаем, че антибиотичното му действие се проявява срещу някои видове микроорганизми: Staphilococcus, Escherichia coli, Proteus, Pseudomonas.

Магданоз
Магданозът най-напред е познат като силен диуретик и именно затова се прилага в народната медицина за приготвяне на чай, стимулиращ работата на бъбреците, за изхвърляне на бъбречни камъни и против цистит. Подобрява апетита, използва се като релаксант, експекторанс и успокоително средство. Прилага се за забавяне образуването на камъни в бъбреците и жлъчката.

Най-добрите продукти позволяват да се използва благотворното действие на чесъна без неприятната, специфична миризма и чувство за парене, които го съпътстват при консумация в суров вид. За щастие, сега има висококачествени продукти като Garlic Caps, който оказва благотворните си ефекти без неприятната миризма и киселините в стомаха, причинени от пресния, суров чесън. Garlic Caps e желатинова капсула, която съдържа активни съставки от чесън и магданоз.
Една капсула Garlic Caps съдържа в оптимално съотношение екстракт от обезмирисан чесън и магданоз и може да се използва по всяко време без никакви притеснения от неприятен дъх.

Състав:
Активни съставки в една гелкапсула:

  • Обезмирисан чесън - 350 mg;
  • Магданоз - 250 mg.

Начин на приложение:
От 2 до 4 гелкапсули на ден или по лекарско предписание.

Внимание!

  • Продуктите, съдържащи чесън трябва винаги да се приемат с много вода или плодов сок.
  • Ако имате проблеми с кръвосъсирването или ви предстои операция, преди да приемете продукти, съдържащи чесън обезателно се консултирайте с лекуващия лекар!
  • Много рядко при хора алергични към чесън могат да се появят обриви.
  • Кърмачките трябва да вземат под внимание факта, че някои съставки на чесъна се секретират в млякото.
  • Магданозът не се препоръчва като диуретик в случаите на остър или хроничен пиелонефрит.

Противопоказания!
Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 100 гелкапсули.

Производител: Calivita International, САЩ.

Аналози на КАЛИВИТА ЧЕСЪН капсули * 100

КОМЕНТАРИ КЪМ КАЛИВИТА ЧЕСЪН капсули * 100

КАЛИВИТА ЧЕСЪН капсули * 100 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаРецептиНовиниХранене при...ТестовеЛеченияСнимкиПатологияАнкетиХрани и ястияДиетиСпортИзследванияИсторияСпециалистиНормативни актовеКлинични пътекиМикробиологияПрезентацииВидеоЗдравни проблемиФизиологияЗаведенияСимптомиИнтервютаОрганизацииСоциални грижиПроизводителиОткрития