Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Превързочни MEDICA СТЕРИМЕД ПЯНА ТРАХЕЯ превръзка 8 см. / 9 см. * 1

СТЕРИМЕД ПЯНА ТРАХЕЯ превръзка 8 см. / 9 см. * 1

Арт. #30050199

СТЕРИМЕД ПЯНА ТРАХЕЯ превръзка 8 см. / 9 см. * 1

Описание: Силно абсорбираща превръзка за рани от полиуретанова пяна и полиуретанов външен слой. Превръзката е предназначена да абсорбира и задържа секретите от раната, да осигурява влажна среда в раната и по този начин да ускорява нейното зарастване.

Предназначение: Предназначена за умерено до силно ексудиращи рани около мястото на излизане на трахеостомната тръба, за да абсорбира секретите и осигури по-добър комфорт.

Противопоказания: Превръзката не е подходяща за рани, покрити със сухи струпеи или твърда черна некротизирала тъкан, преди те да бъдат отстранени по хирургичен път; инфектирани рани; рани, простиращи се в мускул, кост и сухожилие.

Предупреждения: Да не се използва в комбинация с окислителни агенти, като кислородна вода или разтвор на хлорна киселина, тъй като може да повлияят на структурата и функциите на полиуретановата пяна. При смяна на превръзката, ако тя е прилепнала към повърхността на раната, напоете я с физиологичен разтвор и внимателно я отлепете. Наблюдавайте раната за признаци на инфекция. При поява на инфекция, признаци за която може да бъдат висока температура, повишена болка, зачервяване, подуване, необичайна миризма или загнояване, консултирайте се с медицинско лице. Превръзката може да се използва върху инфектирани рани само под наблюдението на медицинско лице. Ако раната не дава признаци на заздравяване или ако се появят някакви други неочаквани симптоми, консултирайте се с лекар.

Начин на употреба: Извадете превръзката от опаковката. Закрепете превръзката на място около тръбата или я фиксирайте, като залепите краищата с прикрепващ пластир напр. Sanplast® Citofix, Sanplast® Delicate. Честотата на смяна на превръзката зависи от вида на раната, обема на ексудата и клиничната картина. Да се сменя най-малко веднъж на 7 дни или както е посочено в протокола на лечението.

Само за еднократна употреба!

Опаковка: 1 бр.

Производител: "Медика" АД, България

Аналози на СТЕРИМЕД ПЯНА ТРАХЕЯ превръзка 8 см. / 9 см. * 1

КОМЕНТАРИ КЪМ СТЕРИМЕД ПЯНА ТРАХЕЯ превръзка 8 см. / 9 см. * 1

СТЕРИМЕД ПЯНА ТРАХЕЯ превръзка 8 см. / 9 см. * 1 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиНовиниАлтернативна медицинаСпортИсторияХранене при...ЛеченияЛюбопитноКлинични пътекиМедицински изследванияБотаникаСнимкиЛайфстайлЗаведенияПсихологияРецептиКалкулаториПроизводителиСпециалистиНормативни актове