Начало Е-Аптека Медицински изделия Очи и зрение VITA THRIVE ХИПРОМЕЛОЗА капки за очи 0.3% 10 мл.

ХИПРОМЕЛОЗА капки за очи 0.3% 10 мл.

Арт. #30045235

ХИПРОМЕЛОЗА капки за очи 0.3%  10 мл

Какво е Хипромелоза 0.3% капки за очи и за какво се използва?
Хипромелоза е вискозна съставка, която подпомага поддържането на очната лубрикация. Успокоява окото в случаи на сухота и раздразнение и създава защитен филм на повърхността му.

Състав:

  • Хидроксипропилметилцелулоза USP;
  • Бензалкониев хлорид USP (като консервант);
  • Вода за инжекции USP 0.3% w/v 0.02% w/v q.s.

Кога да използвате този продукт?
Хипромелоза капки за очи могат да се използват при лека до умерена сухота в окото, за осигуряване на трайно и успокояващо облекчение при дискомфорт, причинен от фактори на околната среда като: вятър, слънце, сух въздух, дим, климатици, продължително използване на компютри, което води до умора на очите, съпроводена със сухота и раздразнение.

Дозировка и начин на приложение:
Препоръчителната доза за деца, възрастни и хора в напреднала възраст (над 65 години) е 1 - 2 капки в конюнктивалния сак на окото 3 пъти дневно или както е предписано от лекар.

Само за очно приложение.

Противопоказания:
Свръхчувствителност към активната съставка Хипромелоза или към някое от помощните вещества.

Взаимодействия с други лекарствени продукти или други форми на взаимодействие:
Хипромелоза удължава времето за контакт на локално прилагани лекарствени продукти, използвани в офталмологията.

Фертилитет, бременност и кърмене:
Фертилитет:
Не са направени проучвания, за да може да се оцени ефектът от локалното очно приложение на Хипромелоза върху фертилитета. Хипромелоза е фармакологично инертна съставка и не би трябвало да се очаква да има някакъв ефект върху репродуктивните способности на мъжа / жената.

Бременност:
Няма достатъчно данни за употреба на офталмологичната Хипромелоза при бременни жени. След локално очно приложение на Хипромелоза, излъчването и в организма е незначително и не оказва фармакологично въздействие.

Кърмене:
Не е известно дали локално приложена Хипромелоза или метаболити се излъчват в майчиното мляко. Не се очаква влияние върху кърмачето, тъй като излъчването на Хипромелоза в организма на кърмещата жена е незначително. Освен това Хипромелоза е фармакологично инертна съставка.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:
Възможно е да причини временно замъгляване на зрението. Не шофирайте и не работете с опасни машини, докато зрението Ви не се избистри.

Нежелани реакции:
Следните нежелани реакции се съобщават след приложение на Хипромелоза. Честотата не може да бъде оценена от наличните данни.

Очни оплаквания:
Преходно леко боцкане, замъглено виждане, болка в окото, чувство за наличие на чуждо тяло в окото, очно раздразнение и зачервяване.

Предозиране:
Поради характеристиките на този продукт не трябва да се очакват токсични ефекти при очното предозиране на продукта, нито в случай на случайно поглъщане на съдържанието на флакона.

Предупреждения:
- Този продукт е предназначен за лична употреба. Не трябва да се споделя неговото използване с друг пациент, тъй като това може да доведе до разпространение на инфекция.
- Съдържанието на флакона е стерилно до отварянето му.
- Преди да използвате капките информирайте Вашия лекар, ако сте алергични към тях или имате някакви други алергии.
- Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. За повече информация попитайте Вашия фармацевт.
- Медицинското изделие може да причини преходно леко боцкане или временно замъгление на зрението. Ако раздразнението продължи или се влоши и е съпроводено с главоболие, болка в окото, промени в зрението или зачервяване на окото, преустановете употребата на продукта и се консултирайте с лекар или фармацевт.
- За да се запази стерилността на капките, гутаторът не трябва да докосва окото или някаква друга повърхност. Продуктът съдържа Бензалкониев хлорид и не трябва да се използва ако са поставени меки контактни лещи.
- Премахнете контактните лещи, преди да използвате капките и изчакайте 15 минути преди да поставите отново лещите. Бензалкониевият Хлорид обезцветява меките контактни лещи.
- Не използвайте, ако предпазният пръстен на флакона е счупен.
- Веднъж отворена, опаковката трябва да се съхранява на хладно и сухо място, под 30°С. Изхвърлете отворения флакон след 30 дни.
- Да се съхранява на места, недостъпни за деца.
- Изхвърлете използвания флакон с нормалните отпадъци на определените за целта места.

Срок на годност:
Неотварян флакон: 24 месеца.
След първоначално отваряне: 1 месец.

Съхранение:
Под 30°С, на място защитено от светлина.
Изхвърлете отворения флакон след 30 дни.

Специални предпазни мерки при изхвърляне и работа:
Не докосвайте капкомера на флакона до никаква повърхност, тъй като това може да замърси съдържанието.

Опаковка: 10 мл пластмасов флакон с полиестерна капачка с шип.

Производител: Aishwarya Lifesciences, Индия

Аналози на ХИПРОМЕЛОЗА капки за очи 0.3% 10 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ХИПРОМЕЛОЗА капки за очи 0.3% 10 мл.

ХИПРОМЕЛОЗА капки за очи 0.3% 10 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):НовиниЗдравни съветиЛеченияПроизводителиЛюбопитноАлт. медицинаПсихологияСнимкиБотаникаЛайфстайлХранене при...СпециалистиОрганизацииЗаведенияФизиологияИсторияСпортАптекиНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиРецептиДиети