Начало Е-Аптека Медицински изделия Кожни проблеми Белези MEDA PHARMA ДЕРМАТИКС СИЛИКОНОВ ЛИСТ ИЗТЪКАН 13 см. / 13 см.

ДЕРМАТИКС СИЛИКОНОВ ЛИСТ ИЗТЪКАН 13 см. / 13 см.

Арт. #30044781

ДЕРМАТИКС СИЛИКОНОВ ЛИСТ ИЗТЪКАН 13 / 13 см.

Дерматикс силиконов лист изтъкан е тънък, самозалепващ се пластир за лечение на белези. Подплатен е с копринена тъкан за оптимално успокояващо усещане и удобство под дрехите. Той се използва за намаляване на съществуващи видими пресни хипертрофични белези и келоиди или за предпазване от подобни новообразуващи се белези, като спомага за намаляване на болката, сърбежа, зачервяването и дебелината им.

Начин на употреба:

  • Извадете продукта от опаковката. Ако е необходимо, използвайте ножица, за да изрежете необходимия размер. Той трябва леко да превишава големината на белега.
  • Отстранете защитната лепенка от силиконовия лист и го поставете с лепкавата страна върху белега. Силиконовият лист трябва да излиза малко извън белега. Запазете защитната лепенка.
  • Оставяйте силиконовия лист да престои от 12 до 23 часа дневно.
  • Поне 1 път на ден сваляйте пластира и измивайте от 2-те страни с вода и мек сапун. Не използвайте продукти, които съдържат овлажнители, лосиони или масла. Препоръчва се най-обикновен сапун. Изплакнете листа внимателно, оставете го да изсъхне на въздух или го подсушете с немъхеста кърпа преди да го поставите отново върху белега. 

Предпазни мерки:

  • Само за външно приложение.
  • Между употребите, съхранявайте листа върху предпазното хартиено покритие.
  • Не използвайте кремове, лосиони или масла с този продукт, тъй като те могат да окажат влияние върху него и/или да предизвикат раздразнение на кожата.
  • Да не се прилага при отворени рани.

Внимание:

Както с всички материали за външно приложение върху кожата, е възможно да възникнат нежелани реакции (обикновено обрив от изпотяване). В такива случаи прекратете употребата на продукта. След възстановяване на нормалното състояние на кожата, може отново да започнете да прилагате Дерматикс за кратки периоди от време и постепенно да увеличавате часовете на приложение. Наблюдавайте белега за следи от нежелани реакции. Продължете да увеличавате времето на употреба на продукта до достигане на удобен максимум. Ако проблемите персистират, преустановете използването на Дерматикс и се консултирайте с Вашия лекар.

Размери: 13 х 13 см.

Производител: Meda Pharma, Швеция.

Аналози на ДЕРМАТИКС СИЛИКОНОВ ЛИСТ ИЗТЪКАН 13 см. / 13 см.

КОМЕНТАРИ КЪМ ДЕРМАТИКС СИЛИКОНОВ ЛИСТ ИЗТЪКАН 13 см. / 13 см.

ДЕРМАТИКС СИЛИКОНОВ ЛИСТ ИЗТЪКАН 13 см. / 13 см. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияАлт. медицинаЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноЛеченияФизиологияИсторияЛайфстайлИзследванияСпортНовиниСнимкиРецептиПроизводителиХранене при...ЗаведенияМикробиологияПатологияСпециалистиНормативни актовеВидеоКлинични пътеки