Начало Е-Аптека Хранителни добавки ACTAVIS АКТАСТАЙЛ МЕНСТРОЛ капс. * 30

АКТАСТАЙЛ МЕНСТРОЛ капс. * 30

Арт. #30019010
Последна цена: 13.50 лв.

Продуктът не е наличен.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
3.7, 3 гласа
Виж всички от ACTAVIS ›Виж всички Хранителни добавки ›

Облекчава симптомите на предменструалния синдром

МЕНСТРОЛ

Масло от вечерна иглика

 

Хранителна добавка.

Менстрол съдържа масло от вечерна иглика (свещица), което е богат естествен източник на есенциални полиненаситени мастни киселини, като гама-линоленова киселина, цис-линолова киселина и други, които подобряват хормоналния баланс по естествен път.

Маслото от вечерна иглика е изцяло натурален продукт, извлечен с помощта на технологията студено пресоване.

Предменструалния синдром представлява редовна поява на оплаквания от телесен или психически характер, които са най-силно изразени 7-10 дни преди настъпването на менструацията. Най-честите прояви са: главоболие, повишена нервност и раздразнителност, тревожност, безсъние, чувство за напрежение в гърдите, подуване на корема, оточност на тялото, болки в таза и слабините и др. Според различни проучвания предменструален синдром се наблюдава при 30-40% от жените в детеродна възраст, като честотата му нараства с увеличаване на възрастта.

Някои от основните причини за предменструален синдром: недостатъчна продукция на прогестерон, намалено образуване на ендорфини и серотонин (жизнено важни вещества, които повишават настроението и намаляват чувствителността към болка), недостатъчен синтез на простагландини - вечества с многопосочно действие в човешкия организъм.Жените с предменструален синдром имат дефицит на простагландин Е1 в централаната нервна система и други тъкани, например гърдите.

Отдавна в целия свят за намаляване на предменструалните оплаквания се използват хранителни добавки богати на ненаситени мастни киселини и най-вече на линоленова и гама-линоленова киселина.

 

Приложение на Менстрол:

За облекчаване на симптомите, свързани с менструалния цикъл (болка в гърдите, главоболие, раздразнителност и др.);

Подобрява състоянието на кожата, спомага за нейната хидратация, облекчава симптомите, свързани със суха и лющеща се кожа.

 

Начин на употреба:

По 1 капсула дневно по време на хранене. За възрастни и деца над 14 години.

Аналози на АКТАСТАЙЛ МЕНСТРОЛ капс. * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ АКТАСТАЙЛ МЕНСТРОЛ капс. * 30

АКТАСТАЙЛ МЕНСТРОЛ капс. * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛюбопитно