Начало Е-Аптека Хранителни добавки Очи и зрение BAUSCH & LOMB ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30

Арт. #30017196

 ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ

Хранителна добавка съдържаща витамини, минерали и каротеноиди.
Човешкото око е едно от най-изумителните и най-сложни достижения на природата.
Окото е изложено в голяма степен на оксидативен стрес, причиняван от зрителния процес и затова има повишени нужди от вещества с антиоксидативно действие.

Свободни радикали, система на тялото за защита и микроелементи
Сега ние остаряваме по-бързо, отколкото приемат очите ни. Не е за учудване, че много хора внезапно забелязват, че около 40-годишна възраст  пътните знаци стават неясни, трябва да държат вестника с изправени ръце или вече не могат да четат етикетите с цените.
Съвременният живот означава допълнителен стрес и напрежение за очите: работа с монитор отблизо, вредните газове от колите, нездравословна диета, стрес, тютюнопушене, алкохол и прекомерна употреба кафе - всички тези фактори напрягат и увреждат нашите очи.
Увреждане се причинява от влиянието на т.нар. свободни радикали, високо реактивни метаболитни продукти, които атакуват клетките на очите и водят до значително напрежение както за лещата, така и за ретината. Процесът на образуване на свободни радикали става постоянен в тялото, включително окото. Затова тялото постоянно трябва да потиска това негативно влияние.
За щастие очите ни имат естествен защитен механизъм срещу този процес - чрез тяхната защитна система. С добре функционираща защитна система, окото може по-добре да се справи с оксидативния стрес.
Защитната система се състои от ензими и главно антиоксиданти, които тялото ни получава с храната. Жизненоважно е снабдяването с постоянна наличност от тези микроелементи, тъй като остаряваме.
Нашата потребност от тези микроелементи може да бъде по-висока, ако страдаме или сме с повишен риск от хронично очно заболяване, известно като наличие на процес на оксидативно увреждане като катаракта, глаукома, "сухо око", диабетна ретинопатия, и главно в случай на макулна дегенерация свързана с възрастта.

Защо да приемате Окувит Лутеин Форте за Вашите очи?
Таблетките Окувит Лутеин форте съдържат:

  • есенциални витамини с антиоксидантно действие /витамин С и Е/;
  • минерали /цинк и селен;
  • лутеин и зеаксантин.

Лутеин и зеаксантин са каротеноиди. Те са жълто / оранжеви пигменти, откриващи се в плодове и зеленчуци, главно в зеленчуците с тъмно зелени листа, като спанак.
Тези каротеноиди, антиоксидантни витамини, както и минералите цинк и селен са ключови за функциониране на системата за защита на окото срещу оксидативното увреждане. Лутеин и зеаксантин нормално се откриват в центъра на окото. Високи нива от тези каротеноиди се откриват в "макулата", част от окото отговорна за централното зрение и за най-висока зрителна острота. Те заедно образуват т.нар. макулен пигмент. Лутеин и зеаксантин действат тук като филтър на синята светлина  - подобно на вътрешни слънчеви очила - и като силни антиоксиданти.
Каротеноидите, витамините и минералите в Окувит не могат да се произвеждат или да се синтезират самостоятелно от човешкото тяло. Те трябва да се набавят чрез храната и/или чрез хранителни добавки. Затова се наричат "есенциални".

Състав:
За 1 таблетка:

  • Лутеин - 6 mg;
  • Заексантин - 0,5 mg;
  • Витамин С - 60 mg;
  • Витамин Е - 8,8 mg;
  • Цинк - 5 mg;
  • Селен - 20 μg.

Препоръчителен прием:

Приемат се 1 до 2 таблетки дневно по време на хранене.
Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Окувит Лутеин форте е подходящ да се приема като хранителна добавка само от възрастни.

Опаковка: 30 таблетки.

Аналози на ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиЛюбопитноХранене при...НовиниНормативни актовеЛайфстайлИсторияМедицински изследванияАлтернативна медицинаЛеченияСпециалистиЗаведенияЕ-тата в хранитеХрани и ястияСнимкиОрганизацииБотаникаРецептиПсихологияСпортПроизводителиАптекиКлинични пътекиСъставкиФизиологияИнтервютаОткрития