МАКАРОНИ РЪЖЕНИ 400 гр.
Арт. №: 30003610МАКАРОНИ РЪЖЕНИ
Начин на приготвяне:
400 гр. макаронени изделия се поставят в 4 л. подсолена кипяща вода.
Добавя се 1 супена лъжица олио. Варят около 5 мин. при внимателно постоянно разбъркване на слаб огън. След това се отнемат от котлона, излива се 1/2 от врялата вода и се добавя същото количество студена вода. Захлупва се тенджерата и се оставя 4-5 минути, след което се прецеждат през гевгир.
Много е важно изделията да не се преваряват, а да се усеща жилавата им сърцевина при сдъвкване.
От 100 гр. сух продукт се получава около 300 гр. сварен продукт.
Енергийността (ккал/100 гр.) на сварения продукт е 1/3 от обявената на опаковката стойност.
Съществено за здравословното хранене е изделията да се приготвят със зеленчуци или зеленчукови сосове, с риба или рибни сосове, с млечни продукти, с месно - зеленчукови сосове.
Състав:
Ръжено брашно тип 1000.
Хранителна информация:
(средна стойност на 100 гр. сух продукт)
Белтъчини, g........................7.0
Въглехидрати, g....................74.0
Мазнини, g...........................1.0
Хранителни влакнини, g.........3.0
Минерални вещества
Фосфор, mg..........................230
Желязо, mg..........................5.0
Цинк, mg..............................2.0
Магнезий, mg........................85.0
Енергийна стойност
kcal(KJ)................................333 (1414)
Съхранение: В чисти, сухи и проветриви помещения.
Съдържание: 400 гр.
Производител: МАКРИН 2003, България
Подобни продукти на МАКАРОНИ РЪЖЕНИ 400 гр.
МАКАРОНИ РЪЖЕНИ 400 гр. е свързан към
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Хранене през тръба
- Секреция на стомашен сок
Коментари към МАКАРОНИ РЪЖЕНИ 400 гр.