Начало Е-Аптека Хранителни добавки ЦИТРОГАРД сол. 20 мл.

ЦИТРОГАРД сол. 20 мл.

Арт. #30001330
Последна цена: 29.50 лв.

Продуктът не е наличен.

Продуктът не може да бъде закупен онлайн.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
3.0, 10 гласа
Виж всички Хранителни добавки ›Виж още от Аскорбинова киселина (витамин Ц), комбинации (A11GB) ›

ЦИТРОГАРД сол. 20 мл.

 

С концентриран екстракт от семената на грейпфрут.

Състав: Богат на биофлавоноиди, които действат:

 • противомикробно- унищожават бактерии, вируси, гъбички, паразити, плесени
 • антиоксидантно- предпазват от окисление клетките, тъканите, ензимите на човешкото тяло. Окислението се свързва както със стареенето на отделните органи и системи, така и на организма като цяло.
 • благоприятно въздействие върху кръвта и кръвоносната система- стабилизират нивото на холестерола. Нормализира се повишената склонност на кръвта да се съсирва, с което се пдобрява оросяването на мозъка и сърцето.
 • алкализират се тъканите и кръвта
 • благоприятно въздействие на имунната система

Цитрогард е безвреден, може да се използва за неограничен период от време, подходящ за възрастни, деца, бременни, кърмачки; около 0.01% от хората са алергични към цитрусовите плодове, но обикновено това е предварително известно.

В случай на алергия към цитруси, а и когато Цитрогард се приема за пръв път в живота, за да се избегне реакцията на Херксхаймер, (реакция на отмиране на много микроби придружена с гадене, разстройство, температура и др.) при силно интоксикиран организъм, Цитрогард да се приема в постепенно повишаваща се доза ( 3 дни 3Х1 к., 3 дни. 3Х2к, 3 зни 3Х3к и т. н. т.).

Цитрогард се прилага като средство за допълнително набавяне на Биофлавоноиди към ежедневната диета, в следните случаи:

 • За укрепване съпротивителните сили на организма при различни инфекции;
 • За подпомагане на сърдечно-съдовата система, балансиране нивото на холестерола, подобряване оросяването и микроциркулацията;
 • За допълване на диетата при склонност към алергични реакции;
 • възстановяване и укрепване функцията на стомашно-чревния тракт;
 • балансиране хранителния режим, допълнително набавяне на антиоксиданти и намаляване на вредния ефект на окислителния стрес.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:

Цитрогард задължително се приема разреден в течност (в зависимост от дозата – 50-200 мл), разбърква се, може да се подслади.
Силно горчивия вкус на екстракта намалява, ако се разтвори в прясно мляко, черен или зелен чай, сок от грейпфрут; по желание разтвора може да се подслади.
Цитрогард е напълно безвреден в максимално допустимите дневни дози. При необходимост от балансиране на диетата може да се приема неограничено дълго време.
За набавяне на Биофлавоноиди (БФ) при пречистващо-възстановителна диета и при отслабен организъм с хронични проблеми;

 • за подобряване на хранителния режим и укрепване на стомашно-чревния тракт; при нужда от допълнително набавяне на антиоксиданти с цел намаляване ефекта на окислителния стрес, се препоръчва продължителен прием (например: 2-3 месеца и повече) с по-ниски дози (например: 2-3 пъти по 7-10 капки).
 • при нужда от балансиране на хранителната диета с цел повишаване на съпротивителните сили на организма към инфекции: 2-3 пъти по 10 – 20 капки (в зависимост от телесното тегло) в продължение на 15 – 20 дни, след което дозата се намалява наполовина и се продължава 1-3 месеца; намалената доза да се използва за 1-3 месеца и преди и по време на рисковите сезони.
 • набавяне на допълнително количество биофлавоноиди при пречистващо-възстановителна диета: 1-ва седмица 3 пъти по 5 капки; 2-ра седмица 3 пъти по 10 капки; 3-та и 4-та седмица 3 пъти 15 капки, след което 1-2 месеца 2-3 пъти по 7 капки;
 • За деца под 5 години да се следва правилото на д-р Фуше: по 1 капка на килограм телесно тегло за 24 часа, разделено на 3 – 4 приема в продължение на 15-20 дни, след което дозата се намалява наполовина и се продължава 1-3 месеца; намалената доза да се използва за 1-3 месеца и преди и по време на рисковите сезони; деца от 5 до 15 години приемат 2-3 пъти по 7-10 капки за 15-20 дни, след което дозата се намалява наполовина и се продължава 1-3 месеца; намалената доза да се използва за 1-3 месеца и преди и по време на рисковите сезони.

За предпочитане е да се приема на гладно. Ако при хора със стомашни проблеми се появи дразнене, да се приема след храна. Не създава привикване.  Щади нормалната чревна флора (пробиотиците). Може да се приема едновременно с хранителни добавки, лекарствени средства и потенцирани препарати.

 
Важно! Внимание прочети преди употреба!

1. Тъй като Цитрогард е високо концентриран продукт изключено е да се приема вътрешно в неразреден вид, а също и да попада концентрат върху лигавици, в очите, върху открити рани.

2. Поради различната индивидуална чувствителност, добре е винаги при изготвянето на разтвор за вътрешна употреба, лосион или маслен разтвор за мазане да се започне от по-ниска концентрация, като постепенно се премине към по-висока и индивидуално-оптимална доза.

3. Концентратът е по-тежък от водата и трябва добре да се разбърква преди употреба. За да се извлекат оптималните биологични свойства приготвяйте разтвора преди самата употреба. Цитрогард се усвоява най-добре на гладно. При раздразнен стомах може да се приема и по време на храна или след ядене. Ако се приемат пробиотици, добре е те да се приемат половин час преди Цитрогард

4. Да се съхранява на недостъпно за деца място. На практика Цитрогард е с вечна годност, стига да е съхраняван правилно: на тъмно, защитено от слънчева светлина място, с постоянна температура, но не по-висока от 28 градуса.

5. При попадане в очите да се изплакне незабавно с вода и да се потърси лекарска помощ.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ЦИТРОГАРД сол. 20 мл.

 • Умерено клинично значими взаимодействия (1)
Виж подробно всички ›

Аналози на ЦИТРОГАРД сол. 20 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ЦИТРОГАРД сол. 20 мл.

ЦИТРОГАРД сол. 20 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияАнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):Новини