Начало Е-Аптека Хранителни добавки ЦИТРОГАРД сол. 10 мл.

ЦИТРОГАРД сол. 10 мл.

Арт. #23001486
Последна цена: 16.70 лв.

Продуктът не е наличен.

Продуктът не може да бъде закупен онлайн.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
3.1, 8 гласа
Виж всички Хранителни добавки ›Виж още от Аскорбинова киселина (витамин Ц), комбинации (A11GB) ›

ЦИТРОГАРД сол. 10 мл.

33% екстракт от грейпфрут.

Екстрактът от грейпфрут, се разпространява от екипа на Д-р П. Христов вече над десет години в България в течна форма - флакони от 10, 20 и 50 мл. Запазвайки и повишавайки качеството на течния концентрат, ние Допълнихме формите на екстракта и той вече се предлага и на капсули (Премиум актив - 30 бр.) и сироп за деца (Джуниър Плюс - флакони от 120 мл.). Всички форми са с повишена концентрация на биофлавониди и се предлагат на аптечния пазар под общото за фамилията наименование Цитрогард

Здравни претенции: Всичики твърдения в следващите текстове, които могат да бъдат възприети като здравни претенции, се отнасят до биологично-активните вещества на грейпфрута и се базират на библиографски данни. Цитрогард е хранителна добавка, а не лекарство и не замества пълноценното и рационално хранене.

Състав и свойства на Биофлавоноидите (БФ)

Биофлавоноидите са голяма група съединения, която не спира да предизвиква интереса на учени и лекари от цял свят, тъй като лабораторните анализи и клинични изпитания продължават да разкриват мъдростта и силата на природата. В последните десетилетия станаха известни много факти, които поставиха Биофлавоноидите (БФ) сред едни от безценните природни вещества, които могат да хармонизират, укрепват и подпомагат възстановяването нечовешкия организъм. Тук ще споменем някои от тях: БФ способстват за възстановяване от инфекции; антиоксидантното им действие хармонизира вътрешната среда на организма, като подпомага действието на ензимите, забавя тяхното стареене и стареенето на нашето тяло; укрепват сърдечносъдовата система; намаляват и склонността към алергии; алкализирането на кръвта и тъканите, способства за по-бързо овладяване на възпаленията, облекчаване на болките; БФ нормализират повишената склонност на кръвта да се съсирва, стабилизират нивото на холестерола, хармонизират дейността на имунната система..., и много други. Ето защо биофлавоноидите са станали синоним на естествена защита, природна хармония и дълголетие.

Природосъбразното и здравословно хранене противодейства на съвременния стресов и индустриализирай начин на живот, а днес е ясно, че БФ са една от важните съставки на ежедневната ни диета. Естестевен източник на Биофлавоноиди е грейпфрута, чиито плодове и семена са богато надарени от природата с тези ценни вещества. Цитрогард е природен продукт, подходящ за обогатяване на ежедневната диета и представлява концентриран екстракт от семената и пулпата на грейпфрута.

Предназначение:

Цитрогард е допълнителен източник на Биофлавоноиди, подходящ за балансиране на ежедневната диета.
Като хранителна добавка продуктът отлично се съчетава с други природни средства, диетични режими, физически упражнения.

Важно! Продуктът е хранителна добавка, не е лекарствено средство и не замества разнообразното и балансирано хранене.


1. Действие

-благоприятства по-лесното възстановяване от остри и хронични инфекции;

-подпомага организма при преодоляването на алергични и възпалителни реакции

-подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система и микроциркулацията;

-като всяко горчиво вещество екстракта повлиява благоприятно функцията на стомашно-чревния тракт; балансира чревната флора;

-хармонизира имунната система и алкално-киселинното равновесие;

-укрепва антиоксидантната защита на организма, намалява окислителниястрес.


2. Начин на употреба и продължителност на приема:

Цитрогард задължително се приема разреден в течност (в зависимост от дозата - 50-200 мл), разбърква се преди употреба. Силно горчивия вкус на екстракта намалява, ако се разтвори в прясно мляко, черен или зелен чай, сок от грейпфрут; по желание разтвора може да се подслади.
Цитрогард е напълно безвреден, може да се приема неограничено дълго време. Ако нямате специални указания от вашия лекар, придържайте се фкъм обичайната доза: за възрастен с телесно тегло около 70 кг. - 2-3 пъти по 10-20 капки. (За индивидуализиране на дозата, свържете се с нашия консултант д-р Христов, виж в края на листовката).
Когато Цитрогард се приема за пръв път в живота, за предпочитане е да се направи плавно нарастване на дневния прием, като се започне от 3 пъти по 3-5 капки и в рамките на десетина дни се достигне до необходимото количество.
Това правило важи още повече за хора с отслабен организъм, с хронични заболявания и за деца.
- за набавяне на БФ при отслабен организъм с хронични проблеми; за подобряване на хранителния режим и укрепване на стомашно-чревния тракт; при нужда от допълнително набавяне на антиоксиданти с цел намаляване ефекта на окислителния стрес, се препоръчва продължителен прием
(например: 2-3 месеца и повече) с по-ниски дози (например: 2-3 пъти по 7-10 капки).
-при нужда от балансиране на хранителната диета с цел повишаване на съпротивителните сили на организма срещу инфекции: 2-4 пъти по 10 - 30 капки (в зависимост от телесното тегло) в продължение на 15 - 20 дни, след което дозата се намалява наполовина и се продължава 1-3 месеца;
намалената доза да се използва за 1-3 месеца и преди и по време на рисковите сезони.
-набавяне на допълнително количество биофлавоноиди при пречистващо- възстановителна диета: 1-ва седмица 3 пъти по 5 капки; 2-ра седмица 3 пъти по 10 капки; 3-та и 4-та седмица 3 пъти 15 капки, след което 1-2 месеца 2-3 пъти по 7 капки;
-За-деца под 5 години да се следва правилото на д-р Фуше: по 1 капка на килограм телесно тегло за 24 часа, разделено на 3 - 4 приема в продължение на 15-20 дни, след което дозата се намалява наполовина и се продължава 1-3 месеца; намалената доза да се използва за 1-3 месеца и преди и по време на рисковите сезони; деца от 5 до 15 години приемат 2-3 пъти по 7-10 капки за 15-20 дни, след което дозата се намалява наполовина и се продължава 1-3 месеца; намалената доза да^се използва за 1-3 месеца и преди и по време на рисковите сезони.
За по-добра резорбция се предпочита Цитрогард да се приема на гладно. Ако при хора със стомашни проблеми се появи дразнене, да се приема след храна. Не създава привикване. Щади нормалната чревна флора. Може да се приема едновременно с хранителни добавки, лекарствени средства и потенцирани препарати (хомеопатични лекарства). Подходящ за всички възрасти.

Внимание!

Екстрактът е силно концентриран и при никакви обстоятелства да не се употребява неразреден! Изключено е екстракта да се използва в очите и върху лигавици! При такъв инцидент да се изплакне обилно с вода и да се потърси лекарска помощ.
Да не се употребява от лица, алергични към цитрусови плодове!
Препоръчителна доза 2-4 пъти по 10-30 капки.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
За предпочитане е разтворът да се приготви непосредствено преди употреба.
3.Противопоказания: Не са установени.


4.Условия на съхранение:

Да се съхранява на хладно, проветриво, недостъпно  за малки деца, защитено от пряка слънчева светлина място при температура до 30° С. Да не се ползва след срока на годност (виж на флакона) Цитрогард не съдържа консерванти и ГМО

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ЦИТРОГАРД сол. 10 мл.

  • Умерено клинично значими взаимодействия (1)
Виж подробно всички ›

Аналози на ЦИТРОГАРД сол. 10 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ЦИТРОГАРД сол. 10 мл.

ЦИТРОГАРД сол. 10 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияАнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):Новини