HIMALAYA DRUG HIMALAYA HERBALS Baby

5 продукта
Сортирай:
На страница по:

Историята на Himalaya започва още през 1930 г. от любопитството на млад мъж на име М. Манал.

Той вижда как неспокойните слонове се хранят с корена на растението Rauwolfia serpentina, който им помага да се успокоят. Той изпитва желание да тества свойствата на билката. Поради липсата на пари залага бижутата на майка си и закупува ръчно задвижвана таблетираща машина. Манал прекарва дните си в обучение за билколечението от квартални лечители, а нощите си, работещ на машината, за да направи няколкостотин таблетки. Желанието му е "да донесе съвременна форма на Аюрведа в традиционната индийска наука"

След около 4 години проучване на билката Rauwolfia serpentina, през 1934 г. стартира производството на първото в света природно антихипертензивно лекарство и така е създадена Himalaya.

През 1955 г. Himalaya въвежда Liv. 52 формула, която осигурява оптимална функция на черния дроб. Скоро този продукт се превръща в най-продавания и става водеща марка на компанията.

Малко по-късно го последват и марките: Cystone, Bonnisan и Rumalaya forte.

Himalaya създава своя собствена производствена база в Макали, Бангалор, Индия. А през 1999 г. разработва сегмент за лична хигиена с търговска марка – Ayurvedic Concepts.

Основна философия на компанията е да създава набор от продукти за лична хигиена, чиято технология се корени в традициите на Аюрведа, като в същото време е подкрепена и от научни изследвания.

Himalaya не спира да разширява портфолиото си, като въвежда продукти, които да се грижат за здравето и благосъстоянието на животните. Благодарение на разширената гама продукти и растежа на международния пазар, Himalaya претърпява ребрандиране и получава името - Himalaya Herbal Healthcare.

Линиите с продукти, които Himalaya Herbal Healthcare произвежда, са:

- Грижа за здравето
- Уелнес
- Грижа за кожата
- Грижа за косата
- Грижа за беебто

Днес марката Himalaya е синоним на безопасни и ефикасни билкови продукти. Тя разпространява своите продукти в над 90 страни. 

Himalaya Global Holdings Ltd. (HGH) е майка на всички дъщерни дружества Himalaya.

Държава: Индия

Сайт: www.himalayawellness.com

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook