HIMALAYA DRUG

72 продукта
Сортирай:
На страница по:

The Himalaya Drug Company

През 1930 г. яздейки през горите на Бирма (Мианмар), основателят на компанията г-н М. Манал забелязва неспокойни слонове. Те се хранят с корена на билката Rauwolfia serpentina, която изглежда оказва успокояващ ефект върху тях. Очарован от въздействието на растението върху слоновете, г-н Манал установява, че то наистина притежава антихипертензивни свойства.

Мистър Манал вместо да продава билката под формата на прах или отвара, в стремежа си да направи Аюрведа актуална за съвременното общество, решава да я предложи в таблетна форма. Отначало той има съвсем малко познания как точно ще се случи това. Именно след няколко неуспешни опита да превърне прахообразната билка в таблетка, г-н Манал осъзнава нуждата от свързващи вещества. Поредицата от опити и грешки му отнема цели четири дълги години. Но накрая не само успява, но и усъвършенства процеса.

Мисия и цели
Мисията на Хималая е да направи билковия уелнес част от всеки дом. Да бъдат най-доверената компания в научното билколечение и да са етикет за ценности и ангажираност. В основата на мисията на Хималая е убеждението, че доброто здраве трябва да бъде достъпно за всички. Ние разработваме фармацевтични продукти за билково здраве и лични грижи с най-високо качество за здравия потребител.

Целта е да модернизира традиционната билкова медицина и да гарантира продукти, отговарящи на международни стандарти за качество. Предлага безопасни и ефикасни продукти, които помагат за воденето на по-здравословен живот. Използвайки богатството на природата за разработване на иновативни билкови продукти, Хималая работи съвместно с местни общности и насърчава екологични, устойчиви методи за отглеждане на билки, защото здравето на бъдещите поколения зависи от благосъстоянието на планетата.

Бизнес практиките се коренят в следните ценности:

Срещу тестване на животни
Хималая се противопоставя на изпитване на продуктите върху животни. Козметичните продукти никога не трябва да се тестват върху животни. Нито един от козметичните продукти не е тестван върху животни.

Добри практики за земята
Всъщност Хималая надхвърля правилата на GAP, които позволяват използването на синтетични торове в много малки количества. Хималаята остава далеч от използването на всяка форма на химически торове или пестициди при отглеждането на билките.
За предпазване на билките от нападение от насекоми и вредители, се използва профилактични спрейове като Neem Oil, действащ по естествен начин за отблъскване на насекоми. Пръска се върху растенията поне 45 дни преди прибирането на реколтата, така че когато билката се прибира, няма остатък от масло от Neem.

Обучение на фермерите
Използването на био торове означава, че културите трябва да бъдат непрекъснато инспектирани. Този внимателен мониторинг помага да се изберат билките при правилния им индекс на зрялост, така че техните терапевтични свойства да бъдат максимални. По време на сезона на прибиране на реколтата, за да се възстановят природните хранителни вещества на земята, се предпазва от плевели и други вредни насекоми. Почвата се излага на слънце, процес, известен като Соларизация на почвата. Почвата, която е била соларизирана, позволява на растенията да черпят хранителни вещества, особено азот, калций и магнезий. Семената покълват по-бързо.
„Родословието“ на билката, което показва нейната наличност, регионът, в който е налице, количеството и други подробности от нейната история, се проследява и записва, за да се гарантира, че няма прекомерно събиране. Земеделските стопани са обучени за устойчиво събиране на реколтата и местно опазване, като по този начин ги правят активни участници в осигуряването на тяхното екологично и икономическо бъдеще.

Земеделски стопани в билкови ферми в Хималая
Инициира няколко договорени земеделски програми за източник на съставки и билки от малки и крайни фермери. Чрез създаването на търговски мрежи Хималая предоставя на по-бедните фермери достъп до международните пазари и по-добри цени.
Философията на компанията е да улесни икономическите местни общности по начин, който ги превръща в активни участници в процеса на развитие. Много програми за договорно земеделие се фокусират върху създаването на работни места за жените.

HimalayaScience - в основата на всеки продукт
Политиката за изследвания и развитие ясно очертава този ангажимент към науката. Всички продукти са получени чрез строги изследвания. Центърът за научноизследователска и развойна дейност в Хималая е фокусиран върху разработването на продукти, контрола на качеството и стандартизацията. Всеки продукт на Himalaya преминава години на първични изследвания и клинични изпитвания, преди да достигне до пазара.

Природата, съхранена в продуктите на Хималая 

Хималая отваря първия си офис в живописния град Дехрадун в подножието на Хималаите, в Северна Индия, откъдето идва и самото име. Сградата става известна забележителност.
Хималая инвестира много време и енергия в разработването на продуктите и гарантира, че продуктите не се втурват към пазара. Средно отнема между 7 до 10 години, за да се разработи продукт.

Продукти са създадени в съответствие с основните принципи на Аюрведа – древна наука за здравето и природосъобразния начин на живот. Аюрведа се счита за най-древната лечебна система в света. Тя е практикувана в продължение на повече от 5000 години. Думата Аюрведа означава „наука за живота“ и произлиза от санскрит. „Ayur“ се превежда „живот“, а „veda“ - „знание“. Науката за живота Аюрведа е система за профилактика и дълголетие. Аюрведичните принципи спомагат за възстановяването на баланса и хармонията на всеки индивид.

Постепенно изграждайки собствения си капитал в научно изследвани природни продукти, Himalaya разширява портфолиото си от фармацевтични продукти до лични грижи, благополучие и здраве на животните, превръщайки се в билкова компания за билково здраве. Пионерските изследвания на изследователския център в Хималая превърнаха билковата традиция на Аюрведа в пълен набор от собствени формулировки, посветени на здравословния начин на живот и дълголетие. Това наследство от изследване на природата е основата на компанията. Днес в световен мащаб марката Himalaya е синоним на безопасно и ефикасно билково здраве.

Серия Himalaya Herbals

Всички продукти от серията Himalaya Herbals са произведени след задълбочени научни изследвания. От 1930 година компанията поставя фокус върху разработването на безопасни билкови продукти. Всеки продукт преминава през научни изследвания и всяка билка е индивидуално проучена и тествана. С помощта на повече от 2000 служители и екип от 100 учени, Himalaya Herbals печели доверието на потребителите в над 76 страни, които разчитат на продуктите за поддържане на добро здраве и самочувствие. Основните средства са подправки, билки, храни, есенции, масла, скъпоценни камъни и цветове.

Държава: Индия

Уеб сайтове на компанията:
https://www.himalaya.bg/
http://www.himalayaglobalholdings.com/

Снимки и източник на информацията:
http://www.himalayaglobalholdings.com/

© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook