AVENE Sun Care

28 продукта
Сортирай:
На страница по:

Френската компания "Avène Dermatological Laboratories" предлагат богат набор от лечения, препоръчани от дерматолози. Те са специално разработени за хора с чувствителна кожа. Водата, която тече в извора "Avène" се отличава с уникално биологично и минерално съдържание, чиято ефективност е доказана с повече от 150 научни изследвания. Живителната течност обогатява всички продукти на френската козметична марка.

Водата се ползва и в Хидротерапевтичния център "Avène". На нейните успокояващи и омекотяващи свойства разчитат много хора, страдащи от различни патологични състояния, засягащи на кожата.

Богатата история на "Авен" започва в китно селце в Южна Франция. Прекрасното населено място се намира в долината по поречието на река Орб, разположена в сърцето на регионалния парк "Haut-Languedoc".

Откритието на термалния извор

Откритие на медицинските качества на извора "Saint Odile" в Авен – твърди се, че кон, собственост на маркиз Рокозел, е пуснат да се разхожда свободно по склоновете на "Montagne Noire" (Черната планина), разположена в югозападната част на Франция. Животното е засегнато от тежко кожно заболяване. Конят открива термален извор в близост до Авен. Жребецът пие и гази във водата дни наред. Постепенно козината му става лъскава и със здрав вид, а кожната инфекция отминава. Термалната вода успява напълно да излекува коня. 

 1743 – Пристигането на първите пациенти

Маркиз Рокозел, който по това време е собственик на земите в околността, изгражда първата сграда, снабдена с термалната вода от Авен. Пристигат първите пациенти, желаещи да облекчат страданията, които им причиняват заболявания като атопичен дерматит, екзема, псориазис и изгаряния. 

1772 – Създаване на Медицинския факултет в Монпелие

Терапевтичните качества на термалната вода Авен бързо привличат вниманието на медиците от френския град Монпелие, който е своеобразно средище на европейския напредък и професионализъм в областта на дерматологията.

Тези лекари горещо препоръчват употребата на термалната вода в Авен. По този начин те категорично потвърждават още веднъж нейната ефективност и допринасят за изграждането на отличен имидж на лечебната течност.

1826 година

Терапията с водите от термалния извор в Авен се препоръчва от много утвърдени професионалисти в областта на дерматологията. Сред тях е медикът Жан-Луи Алибер.

1871 година – Америка открива свойствата на  водата Авен

Жителите на съединените американски щати откриват положителните терапевтични качества на термалната вода Авен, изпратена от Франция да облекчава изгарянията на пострадалите в Големия Чикагски пожар (отнел над 300 живота и нанесъл щети за около 200 милиона долара).

1974 – Широк обществен интерес

Центърът за хидротерапия Авен се ползва с отлична репутация. Славата на термалната изворна вода също е овпечатляваща. Тя става често търсено средство, предпочитано за облекчаване на кожни заболявания. Точно в този момент, френското правителство публично признава "ползите за обществото" от употребата на целебната течност.

1975 година – врати отварят лабораториите "Пиер Фабр"

Центърът за хидротерапия Авен е закупен от "Pierre Fabre Laboratories" (към днешна дата това е втората по големина козметична компания във Франция).

1990 година: "Avene" – създаване на марката

С помощта на термалната изворна вода Авен е създадена пълната гама продукти за грижа за кожата (активната съставка пренася терапевтичните ползи на целебната течност). 

1990 година – врати отваря съвременният Център за хидротерапия "Авен"

Недалеч от старите бани е създаден новия хидротерапевтичен център "Avene", който разполага с модерни съоръжения и възможност за настаняване на около 2000 пациенти. Центърът по хидротерапия е свързан директно с източника, откъдето извира термалния извор, за да се гарантира качеството на водата.

2005 година – разширяване и реновиране на хидротерапевтичния център "Avene"

В него вече могат да бъдат настанени до 4000 пациенти едновременно.

2010 година

Френската козметична компания се утвърждава като лидер на пазара. Точно в този период марката "Eau Thermale Avene" отпразнува своята двадесета годишнина.

2013 година – Изследване, обхванало 12 години, разкрива каква е уникалната микрофлора в термалната вода Авен. На бактериите от вида (Aquaphilus dolomiae) се дължат качествата, облекчаващи сърбежа и раздразненията на кожата. Това уникално биологично свойство, наред с минералите, придават уникалните свойства на термалната вода Авен.

 2015 година - "Eau Thermale Avene" пуска на пазара своята слънцезащитна продуктова линия, предназначена изключително за американския пазар.

Термална изворна вода Avène

Живителната течност е дар от природата. Във френското селце Авен, по точно, в района на Лангедок, природата е създала естествено оформен "басейн", в който се събира всяка дъждовна капка.

Веднъж попаднала в резервоара, всяка от тях започва своето 50-годишно пътешествие, преминаващо през 1500 метра доломитни скали, където попада има контакт с минерали и се обогатява с уникална местна бактериална микрофлора от вида Aqua Dolomiae. Резултатът е вода с идеално балансиран минерален и биологичен състав, чиито ползи са потвърдени с над от над 150 клинични проучвания.

Минерални свойства на водата:

  • Ниското съдържание на минерали не изсушава кожата;
  • Набавя идеално количество калций и магнезий спомага, подобряващи текстурата на кожата;
  • Със състав, богат на силикати, омекотяващи кожата;
  • Неутралното pH намалява чувствителността и поддържа естествения баланс в епидермиса;
  • Микроелементите възстановяват естествената бариерна функция на кожата.

Биологични свойства на водата:

  • Дължат се на уникалната микрофлора от вида Aqua Dolomiae. Бактериите, оцеляват само в дълбоките, чисти води;
  • С висока толерантност, ефикасност и нежно действие;
  • Богата е на липополизахариди, аминокиселини и захари, които помагат за намаляване на дразненето и сърбежа.

Стерилна козметика – минимум съставки максимална толерантност

Пълната стерилност на козметиката е първото и единствено решение към днешна дата, което позволява напълно да се елиминира влагането на консерванти. Само така няма риск от замърсяване на активните съставки.

Революция за свръхчувствителна кожа

Премахването на консервантите обикновено прави невъзможно защитаването на формулите (на водна форма) от външни бактерии след отварянето на опаковката. За първи път нов революционен технически процес решава проблема.  Всеки път, когато се използва, системата за затваряне на опаковките позволява на продукта да бъде изстискан, но предотвратява навлизането на бактерии в продукта.

Дерматологичните лаборатории на "Avène" създават и представят на света концепцията за стерилната козметика и нейните въздухонепроницаеми опаковки DEFI (Device for Exclusive Formula Integrity) - разработени и патентовани от Пиер Фабр. Това е своеобразна гаранцията за наличието на чисти, ефективни продукти без консерванти, парабени,аромати и алкохол.

На стерилизация се подлага цялото производствено оборудване: реактори, помпи, свързващи тръби, филтри, опаковъчни пълнители – всичко.

Държава: Франция

Уеб сайт на компанията:

https://www.aveneusa.com/

Снимки и източник на информацията:

https://www.aveneusa.com/

https://www.pierre-fabre.com/

https://www.avene.co.uk/

http://www.firebg.org/

© 2007 - 2023 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook