AVENE Homme/ Men

7 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Историята на марката Avène започва от малко селце в Южна Франция на име Авен, когато през 1743 г. е построен първият Хидротерапевтичен център, в близост до изворите Sainte-Odile.

Векове наред хората са били наясно с лечебните свойства на водите на този извор. От откриването му до днес призванието на марката Avène, собственост на на френската компания Pierre Fabr, е дерматологията.

Термалната вода Avène Thermal Spring Water съдържа високи нива на силициев диоксид и микроелементи, които силно защитават кожата. Освен това има ниско съдържание на минерали, което я прави подходяща за чувствителна кожа. Водата има терапевтични свойства за справяне с различни дерматологични проблеми и кожни заболявания като атопичен дерматит, псориазис, екземи, изгаряния и т.н.

Направени са над 300 строги биологични, клинични и фармакологични проучвания на термалната вода от самата компания и от много независими изследователи, за да се докажат нейните успокояващи и антисептични действия.

Производствената база на Avène  е открита през 1989 г. на мястото на извора. С цел запазване на лечебните свойства на термалната вода са взети специални мерки. Центърът на производството е свързан директно с източника и ежедневно се правят проби и микробиологични тестове.

През 1990 г. стартира производството на пълна гама продукти, предназначени за чувствителна кожа с марката Eau Thermale Avène. Те имат успокояващо и лечебно действие, което намалява зачервяването и дразненето, оставяйки усещане за мекота на кожата. За най-добра грижа може да се изгради цял режим с продукти Avène  – от почистващи и ексфолиращи до овлажняващи кремове и целенасочени лечения.

Видове продукти на Avène:

- за ежедневна употреба
- за зряла кожа
- за много суха кожа
- за акне и несъвършенства
- против бръчки
- коригиращи кремове за разкрасяване
- за слънцезащита
- мъжка линия за бръснене
- детска линия

Една от най-популярните линии на марката Avène е Cleanance. Тя е проектирана специално за мазна кожа, склонна към акне и несъвършенства. Предпочитана е от младежи, които най-често се сблъскват с този проблем в юношеството. Тези естетични и патологични несъвършенства се дължат на мастна хиперсекреция (мазна кожа) и хиперкератинизация (запушени пори). Линията Cleanance е за лечение именно на тези проблеми. Към нея се предлага и гама от коригиращи продукти, които се използват за прикриване на несъвършенствата по кожата.

Линията D-Pigment е предназначена за лечение на пигментни петна и белези като изравнява тена на кожата. Тези продукти също съдържат термална вода Avène, както и изсветляващи активни съставки като ретиналдехид.

Avene Physiolift са продукти за изглаждане на бръчките. С течение на времето колагеновите влакна стават по-тънки и хиалуроновата киселина в кожата намалява. Продуктите от тази линия съдържат колаген, който преструктурира кожата и хиалуронова киселина и витамин А, който я презареждат.

Държава: Франция

Сайт: www.eau-thermale-avene.bg

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook