Пасти за зъби против кариес (за бебето и детето)

44 продукта
Сортирай:
Пол: Дете
На страница по:

 Кариес е разрушителен процес, който засяга твърдите тъкани на зъбите - емайла, дентина и цимента. Кариесът се причинява от микробната плака, който се образува на повърхността на зъбите и произвежда киселини, които разтварят минералите в тъканите. Той може да доведе до болка, запаление, инфекция и загуба на зъби.

За да се предпазите от разрушаване на емайла на зъбите, можете да използвате пасти за зъби против кариес. Те помагат за намаляване на симптомите и ефектите при сухота в устата, благодарение на специалните ензими, които се съдържат в тях. Сухотата може да наруши естествения баланс в устната кухина и да допринесе за дискомфорт и лош дъх.
Пастите за зъби против кариес унищожават бактериите в устната кухина, намаляват свръхчувствителността на зъбите и заздравяват емайла. Помагат за укрепването на венците, нормализират микрофлората и оставят освежаващо усещане. Те имат антибактериално, антисептично, реминерализиращо или избелващо действие.

При нас ще откриете пасти за зъби с: мед и прополис, флуор, ксилитол, калций, различни антисептици и ензими, кокосово масло, черноморска луга, чаено дърво.

При избор на паста за зъби против кариес е важно да се вземат предвид индивидуалните нужди и предпочитания на всеки потребител.

  • Ако имате чувствителни зъби, трябва да избирате продукт с ниско абразивно действие и със съставки, които намаляват свръхчувствителността, като стронциев ацетат или нитрат.
  • Ако имате склонност към образуване на зъбен камък или пигментации на зъбите, трябва да избирате продукт с избелващо действие и със съставки, които премахват петната и предпазват от ново образуване, като пероксид на водорода или папая.
  • Ако имате проблеми с венците или страдате от гингивит или пародонтоза, трябва да избирате пасти с антивъзпалително и регенериращо действие и със съставки, които подобряват циркулацията и заздравяват венците, като алое вера или чаено дърво.
© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook