Лекарства за хрема при възрастни

62 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Лекарствата без рецепта за хрема при възрастни се използват за облекчаване на едни от най-честите симптоми на настинка и грип. Те се предлагат под формата на капки, гелове или спрейове за нос или влизат в състава на комбинирани продукти за настинка и грип, най-често на сашета и таблетки.

Спрейовете, геловете и капките за нос често съдържат съставки като ксилометазолин, които отбъбват лигавицата на носа и възстановяват нормалната носна проходимост и дишане. В някои от продуктите се съдържат и антихистамини, които имат за цел допълнително да намлят и симптомите на дразнене и възпаление на лигавицата.

Спрейовете за нос често съдържат и съставки като декспантенол, който способства за зарастване на наранената лигавица и притежава предпазващо действие.

Сашетата и таблетките при настинка и грип обикновено съдържат в състава си и съставка за отбъбване на лигавицата и антихистамин, които имат за цел да отпушат носа и синусите, борят се със сухотата в ноздрите и отделянето на натрупалия се секрет.

Понеже са насочени към основните симптоми на настинка и грип, те, освен че отпушват носа, свалят температурата и облекчават главоболието и болката в мускулите. Повечето от тях се приемат разтворени в топла вода като топла напитка с приятен плодов вкус.

Тук ще откриете и хомеопатични лекарства, които помагат на организма да активира естествените си защитни сили. Те са подходящи за превенция или за начален стадий на хрема и запушен нос.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook