Лекарства за лечение на неврологични заболявания (за мъже)

266 продукта
Сортирай:
Пол: Мъж
На страница по:


Лекарствата за лечение на неврологични заболявания се използват по лекарско предписание за повлияване на симптомите при редица болестни увреждания:

- Лекарства за лечение на болест на Паркинсон и паркинсонов синдром: назначават се за повишаване нивата на допамин в мозъка и повлияване на някои други невромедиатори, чрез което се постига облекчаване на симптомите на паркинсонизъм (тремор, двигателни нарушения, мускулна ригидност).

- Лекарства за лечение на деменция: най-често се прилагат лекарства от групата на психоаналептиците, които подобряват трофиката и обменните процеси в нервните структури. Използват се при различните форми на деменция, болест на Алцхаймер, нарушения на паметта.

- Лекарства за лечение на други неврологични болести: назначават се за подобряване на мозъчното кръвооросяване при травматични увреждания, някои хронични заболявания, както и в хода на нормалните процеси на стареене.

- Лекарства за лечение на епилепсия: антиепилептичните (антиконвулсивни) лекарства се използват за лечение на различните форми на епилепсия и разреждане на пристъпите при деца и възрастни.

- Лекарства за лечение на заболявания на гръбначния мозък: най-често се използват миорелаксанти с централно действие, които облекчават мускулните спазми в резултат от церебрална парализа, увреждания на гръбначния мозък и други.

- Лекарства за лечение на заболявания на периферни нерви (невропатии): назначават се за подобряване на симптомите, свързани с увреждания на нервите, при възпалителни и дегенеративни невропатии, невралгия, неврит в резултат от диабетна полиневропатия, херпес зостер, алкохолизъм и други.

- Лекарства за лечение на мигрена и главоболие: прилагат се за разреждане на мигренозните пристъпи, лечение и профилактика на мигрена и главоболие с различна етиология.

- Лекарства за лечение на множествена склероза: самостоятелно или в комбинация с други медикаменти се прилагат за облекчаване на симптомите при множествена склероза.

- Лекарства за лечение на мозъчносъдови болести: използват се за подобряване на мозъчното кръвооросяване, подобряване на метаболитните процеси в мозъка и предпазване от тромбообразуване при остри и хронични мозъчни нарушения в резултат от тромбоза, емболизъм, захарен диабет, атеросклероза, трофични нарушения и други.

- Лекарства за лечение на разстройства на съня: прилагат се при нарколепсия (изразена сънливост през деня) и за лечение на различни форми на безсъние и нарушения на съня.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook