0 продукта

е-Аптека

ФАВИО витамини за диабетици табл. * 60

ФАВИО витамини за диабетици табл. * 60 - изображение
Цена:  18.10 лв.

ФАВИО витамини за диабетици табл. * 60

МУЛТИВИТАМИНИ, СЪОБРАЗЕНИ СЪС СПЕЦИФИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ И НУЖДИ НА ХОРА

СЪС ЗАХАРЕН ДИАБЕТ

Защо диабетиците имат специфична нужда от витамини?

Нарушеният глюкозен обмен при диабетиците и хората в преддиабетно състояние е причина за възникването на специфичен недостиг на витамини и минерали. Това определя необходимостта от допълнителния им прием.

Фавио е специализирана мултивитаминна формула. Тя цели да покрие дневните нужди от витамини, минерали и микроелементи, необходими за поддържане на нормалните функции в организма в състояние на нарушен глюкозен обмен. Формулата, обогатена с алфа липоева киселина и лутеин, е специално предназначена за:

 • диабетици и хора в преддиабетно състояние;
 • предразположени към диабет.

Какви са предимствата на Фавио?

 • Фавио спомага за постигането на оптимална антиоксидантна защита и регулиране нивата на кръвната захар, благодарение на богатата комбинация от алфа липоева киселина и лутеин в съчетание с 20 витамини и минерали.
 • Хромът, магнезият и алфа липоевата киселина подобряват инсулинния и енергиен обмен на организма. В комбинация трите съставки притежават взаимно подсилващо действие и съдействат постигането на баланс при обменните процеси. Това е особено важно за правилното функциониране на нервите и кръвоносните съдове. По този начин могат да се намалят неблагоприятните последици, като изтръпване и отслабване чувствителността на крайниците, характерни за диабета.
 • Фавио осигурява препоръчителното количество дневен прием на лутеин. Множество изследвания сочат, че приемът на 6 мг лутеин дневно понижава риска от увреждания на зрителния орган.

Ролята на антиоксидантите при диабет:

При наличие на захарен диабет клетките на организма стареят много бързо и се разрушават постепенно. Затова е необходим приемът на богат комплекс антиоксиданти. Антиоксидантите спомагат блокирането на вредните отпадни химични продукти (т.нар. свободни радикали) в организма. По този начин се възпрепятства разрушаването на клетката.

Как влияе алфа липоевата киселина?

 • Подобрява глюкозния обмен:

Алфа липоевата киселина отговаря за енергийния обмен на клетката, като подпомага превръщането на глюкозата в енергия.
Това води до понижаване нивата на кръвна захар.

 • Осигурява мощна антиоксидантна защита:

Алфа липоевата киселина е сред най-силните антиоксиданти. Тя благоприятства неутрализирането на свободните радикали. За разлика от повечето познати антиоксиданти, алфа липоевата киселина има и уникалното свойство да действа във водна и мастна среда. Така тя се дистрибутира до всички части на
тялото, което я прави изключително ценна.
Често срещано увреждане в резултат на диабета е появата на изтръпване, безчувственост или изгаряща болка в крайниците.

Алфа липоевата киселина намалява проявите на тези симптоми,благодарение на следните си функции:

• Подобрява глюкозния обмен и усвояването на необходимите количества енергия от нервната клетка;

• Намалява вредното въздействие на радикалите върху клетките. По този начин се запазват нормални функциите на периферните нерви и се намалява риска от клетъчно увреждане;

• Предпазва и стимулира действието на антиоксидантните витамини С и Е.

Какво е въздействието на лутеина?

При диабетно състояние зрението е изложено на сериозна опасност от увреждане. Това се дължи на високите нива на кръвна захар, които са предпоставка за значително увеличение на свободните радикали в организма. Затова е важен ежедневният прием на лутеин. Освен силен антиоксидантен ефект, растителният екстракт от лутеин:

• оказва благоприятно действие върху зрителните функции; 

• забавя процесите на увреждане на зрителния нерв.

Съчетанието на хром и биотин:

Множество клинични проучвания доказват благоприятното въздействие на комбинацията хром пиколинат и биотин върху глюкозния обмен. Двата елемента имат взаимноподсилващо действие и спомагат за:

 • намаляване нивата на лошия холестерол;
 • подобряване на мастния обмен, често проблемен при хора с диабет.

Хромът стимулира активността на инсулина и понижава кръвната захар.

Биотинът съдейства за превръщането на глюкозата в енергия и усвояването й от мускулните и нервни клетки.

Ролята на В витамините при диабет:

В групата на В витамините влизат общо 8 витамина: Тиамин (В1), Рибофлавин (В2), Ниацин (ВЗ), Пиридоксин хидрохлорид (В6), Фолиева киселина (В9), Цианокобалтамин (В12), Пантотенова киселина (В5) и Биотин (В7). Те имат огромно значение за правилното функциониране на нервната система. Така например В витамините спомагат за понижаването на кръвната захар, като благоприятстват усвояването на мазнините, протеините и захарите. Витамините от В групата отговарят за превръщането на хранителните вещества в усвоима клетъчна енергия.

 • Витамин В1 е важен за обмяната на веществата, спомага сърдечната дейност и влияе положително върху концентрацията, ендокринната и храносмилателната система. Витамин В1 има и антиоксидантно действие.
 • Витамин В2 участва в производството на червени кръвни телца, подсилва имунната система и улеснява работата на отделителната система.
 • Витамин В6 в комбинация с В12 и фолиева киселина спомага за предотвратяване уврежданията на бъбреците - едно от най-често срещаните усложнения при диабет. Алфа липоевата киселина и Вб съдействат за понижаване на риска от увреждане на периферните нерви. Витамин В6 спомага за нормализиране секрецията на инсулин и е препоръчителен при високи нива на кръвно налягане, артрити, лесна уморяемост. Витамин В12 спомага за нормалното функциониране на нервните клетки.
 • Ниацинът спомага функциите на задстомашната жлеза (панкреаса), отговорна за секрецията на инсулин. В комбинация с витамин В2 има положително въздействие и върху зрението.

Въздействието на останалите витамини и минерали върху диабета:

 • Витамините Е и С са мощни антиоксиданти. Витамин Е подпомага действието на инсулина. Той е отговорен и за намаляването на вредните влияния върху сърцето. Това е изключително ценно за диабетиците, тъй като при тях рискът от развитие на сърдечно заболяване е много висок. Витамин С способства за по-лесното проникване в клетките на инсулина. Това директно повлиява обменните процеси и понижава нивата на кръвната захар.
 • Цинкът спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма към външни инфекции. Това е изключително важно за болните от захарен диабет, тъй като при тях рискът от развитие на инфекциозни заболявания е много висок.
 • Селенът допринася за повишаване на общата антиоксидантна защита. Освен това селенът има антитоксичен ефект и регулира функцията на щитовидната и задстомашната жлеза.

Начин на употреба:

Приемът на две таблетки дневно по време на хранене осигурява необходимия баланс от витамини, минерали и микроелементи, съобразен с нуждите на диабетиците.

Съвети за безопасна употреба:

Ежедневният прием на Фавио не може да замени установеното от лекаря лечение.

Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и проветриво мястопри температура под 25°С.

Да не се използва след датата, посолена на опаковката. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

ТАБЛИЦА с енергийни стойности:

  количество на прием дневна норма %
Витамин А 800 µг 50 %
Витамин С
120 мг 200 %
Витамин 5 µг 50 %
Витамин Е
30 мг 100 %
Витамин В1
1.4 мг 93 %
Витамин В2
1.6 мг 94 %
Ниацин 18 мг 90 %
Витамин В6 2 мг 100 %
Фолиева киселина 400 µг
100 %

Витамин В12

10 µг 167 %
Биотин 150 50 %
Пантотенова киселина 6 мг 60 %
Калций 200 мг 20 %
Йод 100 µг 67 %
Магнезий 200 мг 100 %
Цинк 15 мг 100 %
Селен 60 µг 85 %
Манган 1 мг 50 %
Хром 100 µг 84 %
Калий 100 мг 3 %
Алфа липоева киселина 100 мг +
Лутеин 6 мг +

+ Дневната доза не е установена

Не съдържа: захар, изкуствени оцветители и овкусители, мая, ечемик, жито, царевица, млечки продукти и деривати, консерванти.

Произведено за: Швейцария.

Производител: Индия

Изображение 2 към продукта ФАВИО витамини за диабетици табл. * 60Изображение 3 към продукта ФАВИО витамини за диабетици табл. * 60Изображение 4 към продукта ФАВИО витамини за диабетици табл. * 60
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
 • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
  Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
 • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 34 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Dr Krasimir Kirov:

Диабетът е заболяване касаещо целия свят с огромна статистическа значимост, което може да се превърне в проблем който не може да решим.Спирам се на него,защото колегите ми и ендокринолозите какъвто аз не съм,са за ранно и агресивно лечение, а аз се опитва...

2. Margo:

Може ли човек да развие диабет от стрес?...

3. Dr Krasimir Kirov:

Може ли човек да развие диабет от стрес? Може,но не е решаващо.Може да видиш част от отговорите във форума за типовете диабет и за примерите които съм дал там за да не се повтарям.Стреса е решаваш за първия,инсулинзависимия тип,автоимунен тип диабет,но си...

4. zwezda:

Как се лекува микроалбуминурията?...

5. FramarModDesi:

Тревожни факти бяха публикувани днес в интернет изданията, бум на диабет сред подрастващите....

6. radina:

Как се лекува микроалбуминурията? Първо преведи какво значи това все пак не всички сме доктори...

7. zwezda:

Как се лекува микроалбуминурията? Първо преведи какво значи това все пак не всички сме доктори Щом не знаете какво е, явно не можете да отговорите на въпроса!Все пак благодаря за интереса към въпроса. Надявах се доктора стартирал темата да ми отговори, н...

8. southern_sun:

Как се лекува микроалбуминурията? Първо преведи какво значи това все пак не всички сме доктори Щом не знаете какво е, явно не можете да отговорите на въпроса!Все пак благодаря за интереса към въпроса. Надявах се доктора стартирал темата да ми отговори, ...

9. Dr Krasimir Kirov:

Как се лекува микроалбуминурията? Съжалявам за късният отговор на въпроса Ви,но не очаквах да задавате въпросите в хуманна медицина,а в въпроси към специалиста.Микроалбуминурията не е редно да се лекува,защото не е заболяване, а симптом на заболяване!ТРЯБ...

10. Bella:

Тревожни факти бяха публикувани днес в интернет изданията, бум на диабет сред подрастващите. Как може едно 4-5 годишно дете да е болно от диабет? Какви могат да бъдат причините?(ако изключим стреса)...

11. OrHiDeA:

Тревожни факти бяха публикувани днес в интернет изданията, бум на диабет сред подрастващите. Как може едно 4-5 годишно дете да е болно от диабет? Какви могат да бъдат причините?(ако изключим стреса) При децата най-често инфекциите отключват заболяването...

12. Bella:

Тревожни факти бяха публикувани днес в интернет изданията, бум на диабет сред подрастващите. Как може едно 4-5 годишно дете да е болно от диабет? Какви могат да бъдат причините?(ако изключим стреса) При децата най-често инфекциите отключват заболяванет...

13. OrHiDeA:

Инфекциите могат да бъдат най-различни (и вирусни и бактериални), а освен това има твърдения, че краткото кърмене и стресът също може да имат отношение за възникване на диабет. Все пак това заболяване е автоимунно и никога не може да се знае какво може да...

14. trayana:

Тревожни факти бяха публикувани днес в интернет изданията, бум на диабет сред подрастващите. Наднорменото тегло води до инсулинова резистентност ( нечувствителност на клетките кьм нормалното количество инсулин)Затова физическата активност и рационално хр...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ФАВИО витамини за диабетици табл. * 60"
--- 7 скрити --- Прочети всички тук

8. www.framar.bg отговаря: (2014-02-18 18:39:37)

Eli

Имам проблем със забремняването и ми правиха изследвания на глюкозата, при референтни граници 3,5-6,0 моят резултат е 6,1 ммоl/L.Лекаря ми наложи диета заради скрит диабет, за месец и половина и след това отново на изследвания. За сравнение резулатаите ми при рутинно изследване на захар са в нормите. Мога ли да приемам Фавио?

Най-добре е да приемате витамини и добавки, които Вашия лекар ще Ви предложи!

9. Иван: (2014-09-11 11:35:06)

Здравейте!!!Много съм притеснен за състоянието на сина ми.Ходи до тоалетна често и се чувства уморен.Преди две седмици му изследваха кръвната захар,която беше- 6,51.Мое ли да ги приема и имали риск

10. www.framar.bg отговаря: (2014-09-11 11:47:04)

Иван

Здравейте!!!Много съм притеснен за състоянието на сина ми.Ходи до тоалетна често и се чувства уморен.Преди две седмици му изследваха кръвната захар,която беше- 6,51.Мое ли да ги приема и имали риск

Да, би могло да използва тези витамини в допълнение към лечението.

11. цеци: (2015-02-25 23:31:30)

диабетичка съм,колко време трябва да го приемам,бих го купувала,но нямам достатъчно информация,благодаря предварително

12. www.framar.bg отговаря: (2015-02-26 14:13:37)

цеци

диабетичка съм,колко време трябва да го приемам,бих го купувала,но нямам достатъчно информация,благодаря предварително

Може да приемате 1-2 месеца, след което да направите почивка.

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.