Начало Е-Аптека Хранителни добавки VITA GOLD КОЛАСТРА ПЛЮС капс. 450 мг. * 30

КОЛАСТРА ПЛЮС капс. 450 мг. * 30

Арт. #30022835

КОЛАСТРА ПЛЮС капс. 450 мг. * 30

Хранителна добавка
СЪСТАВ:

Коластра (съдържа 35.4% имуноглобулин G); желатин; пълнител (микрокристална целулоза); Рейши (екстракт от Ganoderma lucidum); Шийтаке (екстракт от Lentinula edodes); Майтаке (екстракт от Grifola frondosa); Кордицепс (екстракт от Cordyceps sinensis); Кориолус (екстракт от Coriolus versicolor); Агарикус (екстракт от Agaricus blazei); Херициум (екстракт от Hericium erinaceus); Витамин C (L-аскорбинова к-на); Селен (от обогатени със селен дрожди); антислепващ агент (магнезиев стеарат); Цинк (цинков оксид).
Естество на коластрата - от крави.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:
Допринася за нормалното функциониране на имунната система и естествените антиоксидантни (анти-ейдж) физиологични функции в човешкия организъм.

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Коластра:
Коластрата, известна като "първото майчино мляко", е едно от най-старите средства, благоприятстващи имунната система. Коластрата е млякото на всеки бозайник в първите часове след раждането. Тя съдържа уникално съчетание на растежни фактори и ефективни съставки, които никъде другаде в природата не са в такава висока концентрация и толкова добре балансирани. Коластрата е много богата на биологично - активни компоненти, подсигуряващи имунната система на организма. Коластрата допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Основни компоненти на коластрата:

 • Растежни хормони;
 • Растежни фактори;
 • Лактоферин - желязопренасящ гликопротеин;
 • Имуноглобулини - защитни белтъци в кръвта;
 • Олигозахариди;
 • Гликопротеини;
 • Лизозоми - естествени преносители на храносмилателни ензими;
 • Витамини;
 • Минерали.

Рейши или Ganoderma lucidum: Това е уникален вид дървесна гъба, позната в традиционната китайска медицина. Наричана още "божествена гъба на дълголетието". Рейши съдържа полизахарида ланостан, който допринася за нормалното функциониране на имунната и дихателната системи, както и за нормалните нива на холестерола в кръвта.
Майтаке или Grifola frondosa: Майтаке означава "Танцуваща гъба". Съдържа полизахарид известен като "бета 1.6 глюкан". Допринася за нормалното функциониране на имунната система.
Шиитаке или Lentinula edodes: Шиитаке - това е "Гъбата на императора". Основните и ефекти идват от съдържащия се в нея полизахарид лентинан. Допринася за нормалните нива на липидите в кръвта и нормалното физиологично функциониране на имунната система.
Кордицепс или Cordyceps sinensis: Допринася за нормалното физиологично функциониране на белите дробове, бъбреците и сърдечно - съдовата система. Допринася за нормалните нива на холестерола в кръвта.
Агарикус или Agaricus blazei: Агарик Блазеи съдържа много ценни витамини и минерали и е с много-високо съдържание на полизахариди (преди всичко бета глюкан). Ясно изразен антиоксидантен ефект.
Кориолус или Coriolus versicolor: Кориолус е гъба богата на полизахариди - бета-глюкани, аминокиселини с отношение към имунната система. Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и храносмилателната система.
Херициум или Hericium erinaceus: Активните съставки в екстракта от гъбата херициум се наричат еринацини (erinacines). Еринацините са молекули с относително ниско молекулно тегло и са в състояние да преминават през кръвно мозъчната бариера. Допринасят за нормалното функциониране на нервната система. Поради високото си съдържание на полизахариди, гъбите допринасят за нормалното функциониране на имунната система и са мощни антиоксиданти.
Цинк (Zn): Този микроелемент участва в много ензимни системи в организма и има силен антиоксидантен ефект.
Селен (Se): Селенът е съставна част на ензима, който предпазва клетъчните структури от действието на свободните радикали. Селенът е силен антиоксидантт.
Витамин С: Човешкият организъм не произвежда витамин С и за това трябва да си го набавим от външни източници. Той е силен антиоксидант и допринася за нормалното функциониране на имунната система.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:
По 2 капсули дневно, сутрин на гладно - 20-30 мин преди хранене с чаша вода.

Количествена информация:

Коластра плюс - хранителна добавкаЗа 1 капсула3a 2 капсули (максималната дневна доза)%  референтните стойности (RDA)
Коластра350 mg700 mg**
Рейши11 mg22 mg**
Шиитаке11 mg22 mg**
Майтаке11 mg22 mg**
Кордицепс11 mg22 mg**
Кориолус11 mg22 mg**
Агарикус11 mg22 mg**
Херициум11 mg22 mg**
Витамин С11 mg22 mg27.5
Цинк1.5 mg3 mg30
Селен6.8 μg13.6 μg24.7

**Все още няма препоръка за референтна доза.

ПРЕПОРЪКИ:
Желателно е продуктът да се приема поне 2 месеца, след което може да се направи кратка почивка.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
При свръхчувствителност към някоя от съставките.
Не се препоръчва на деца под 12 години, бременни и кърмещи жени.
При поява на нежелани реакции, употребата на продукта трябва да се прекрати.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ:
Не са наблюдавани в посочените дози.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът не е лекарствено средство!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!

ОПАКОВКА: 30 желатинови капсули по 545 mg.

СЪХРАНЕНИЕ:
На сухо и прохладно място до 25 °С.

ПРОИЗХОД НА КОЛАСТРАТА - ГЕРМАНИЯ.

ПРОИЗВЕДЕНО ЗА: "Вита Голд" ООД от "Ви енд Ви Фарма" ЕООД, България.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА КОЛАСТРА ПЛЮС капс. 450 мг. * 30

 • Умерено клинично значими взаимодействия (9)
 • Маловажно клинично значими взаимодействия (81)
Виж подробно всички ›

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С КОЛАСТРА ПЛЮС капс. 450 мг. * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ КОЛАСТРА ПЛЮС капс. 450 мг. * 30

КОЛАСТРА ПЛЮС капс. 450 мг. * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):НовиниАлтернативна медицинаЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияХранене при...СпортНормативни актовеМедицински изследванияСпециалистиИсторияСнимкиКлинични пътекиЛайфстайлСъставкиЕ-тата в хранитеХрани и ястияОрганизацииДиетиСоциални грижиИнтервютаПроизводителиОткрития