0 продукта

е-Аптека

ФЛЕКС КОД сироп 500 мл.

ФЛЕКС КОД сироп 500 мл. - изображение
Цена:  53.00 лв.

 ФЛЕКС КОД солуцио

500 мл.

 

Флекс Код е най-новият и високоефективен комбиниран продукт за лечение на различни болестни състояния на опорно-двигателния апарат. Съчетава по оригинален начин качествата на течната форма, позволяваща оптимална усвояемост и възможност за приемане на максимални дози на основните съставки. Уникалното предимство на продукта  е наличието на нискомолекулна хиалуронова киселина Phylcare XLW 50  kDa, разработена специално под течна форма за орален прием. Тя е надеждна алтернатива на вътреставното инжектиране, с възможност за оптимално усвояване, висок терапевтичен индекс и атравматичност на ставите.

 

ПОКАЗАНИЯ:

ставни болки, скованост и дискомфорт, повишава размера на движение и функционалния капацитет на ставите при:гонартроза, коксартроза, спондилартроза, възли на Бушард и Хеберден, битови и спортни травми, изкълчвания, навяхвания и др.; подпомага възстановителния процес при възпалителни ставни заболявания - ревматоиден и псориатичен артрит, болест на Бехтерев и др. Може да се прилага и като профилактично средство срещгу посочените болести, при възрастни хора както и при активно спортуващи.

 

Какво представлява глюкозаминът?

Глюкозаминът е вещество, синтезиращо се естествено в организма. Образува се при съединяване на глюкозата с аминокиселината глутамин. Той е съставна част на ставните връзки, хрущял, клетки и като цяло на съединителната тъкан.С напредване на възрастта концентрацията му в тялото намалява. Поради това е необходимо да се приема допълнително. Намалената способност на организма да синтезира глюкозамин води до развитие на остеоартроза. Глюкозаминът намалява болката в ставите, проявява противовъзпалително действие, спомага за изграждането на здрава хру-с което осигурява гладко движение, доказала ефективността си форма - Глюкозамин Сулфат.

 

Какво представлява хондроитинът?

Хондроитин-сулфатът е гликозамингликан, който е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Това вещество се извлича от хрущял от акула или от говежди сухожилия. Хондроитинът предотвратява навлизането на вода и хранителни вещества във възпалените сухожилия и ставите. В същото време той не възпрепятства проникването на други вещества в съединителната тъкан. Това е много важно свойство, тъй като съединителната тъкан поначало е относително слабо кръвоснабдена. В резултат на действието на хондроитина заздравяването и възстановяването на заболелите и увредени сухожилия и стави се ускорява. Хондроитинът има допълнителни физиологични въздействия при атеросклероза и инфаркт, както и ускорено заздравяване на рани. За производството на Флекс Код се използва хондроитин, произведен от хрущяли на акула. Това е най-висококачествената и доказала своята максимална ефективност форма.

 

Какво представлява МСМ (Метилсулфонил метан)?

МСМ (метилсулфонилметан) е естествена форма на органична сяра, която се съдържа в тъканите на всички живи организми. Подобно на глюкозамина и хондроитина, МСМ осигурява на тялото „суров" градивен материал, от който то се нуждае за синтеза на сяросъдържащите се аминокиселини серин и метионин. МСМ (метилсулфонилметан) е чист, органичен, нетоксичен, неметален елемент, който е широко разпространен в природата. Има болко-успокояващо и противовъзпалително действие чрез блокиране на медиаторите на възпалението и осигурява сяра за образуването на ставен хрущял и колаген. МСМ намалява спазмите в скелетните мускули, като подобрява кръвотока в тях.

 

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Предимства на хранителните добавки с хиалуронова киселинаХиалуроновата киселина се приема от пациенти, които имат нужда да облекчат ставните движения чрез възстановяване на естественото ставно смазване, предимно на коленните, тазобедрените стави и ставите на пръстите на ръцете, краката и гръбначния стълб. Хиалуроновата киселина се препоръчва за прием от мъже и жени над 30-годишна възраст с повишена двигателна активност и над 40 години, които започват да чувстват първите признаци на стареене. Хиалуроновата киселина се препоръчва за прием от възрастни с установени ставни проблеми.Хиалуроновата киселина се използва широко и в козметиката - овлажнява кожата отвътре навън, изглажда бръчките и действа като вътрешен кожен хидратант.

 

Основни функции на хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина се установява във всяка тъкан на тялото. Най-висока е концентрацията й в синовиалната (ставната) течност, очите и в кожата. Една от най-важните биологични функции на хиалуроновата киселина е задържането на вода; също така тя пренася хранителни вещества до различни вътреставни структури и отстранява отпадъчните продукти от някои клетки, които не са пряко кръ-воснабдени, като клетките на хрущялната тъкан. Тези съществени биологични функции не могат да се реализират при по-ниско от адекватното количество хиалуронова киселина в съответните биологични тъкани и течности.В най-голямо количество хиалуроновата киселина се намира в синовиалната течност, стъкловидното тяло на окото, хрущялите, кръвоносните съдове, извънклетъчното вещество на съединителната тъкан, кожата и в пълната връв.

 

Хиалуроновата киселина се намира в синовиалната течност

Ставите са покрити от ставна капсула, тапицирана от вътрешната страна от т.нар. синовиална мембрана. Синовиалната мембрана синтезира течност, наречена синовиална течност, която проявява различни и много съществени биологични функции за нормалното функциониране и преживяване на вътреставните структури - хру-щял, съединително-тъканни връзки, клетки и др. Най-съществените сред тях са смазването на посочените вътреставни структури, пренасянате на хранителните вещества до слабо кръвоснабдените тъкани и отстраняването на различни разградни продукти. По този начин ставната течност предпазва ставите и подлежащите кости от преждевременно разрушаване и удължава живота на различните вътреставни структури и на ставата като цяло. Уместно е да се подчертае, че хрущялната тъкан не съдържа кръвоносни съдове. Ето защо синовиалната течност е толкова важна, тъй като това е единственият начин, по който хранителните вещества достигат до хрущяла и отпадните продукти се отстраняват и обезвреждат.

 

Хиалуроновата киселина е ключов компонент на хрущялите

Хрущялът е специфична форма на съединителната тъкан. Хиалин-ният хрущял е най-често срещаната форма на тази тъкан в организма. Той придава здравина и гъвкавост на ставите. Хиалуроновата киселина е жизненоважен елемент на хиалинния хрущял. Тъй като хрущялът не е снабден с кръвоносни съдове, хранителните вещества достигат да него чрез синовиалната течност, която го обогатява допълнително и с хиалуронова киселина.

 

Хиалуроновата киселина е в извънклетъчната съставка на съединителната тъкан

Хиалуроновата киселина се намира в извънклетъчната съставка на съединителната тъкан, която се състои от влакнести елементи, глико-замин-гликани, синтезирани от синовиалните клетки и се излъчва в извънклетъчното пространство на съответните тъкани. Тя е основен елемент на ставната течност. Задържа влагата в извънклетъчната съставка на съединителната тъкан и поддържа цялостта на структурата на ставния хрущял и другите вътреставни структури - връзки, клетки и т.н.

 

 

Хиалуроновата киселина в кожата

В кожата извънклетъчната съставка на съединителната тъкан е съставена от хиалуронова киселина и други сяросъдържащи белтъци, съчетани с колаген и еластин, които поддържат нормалния кожен тургор при наличието на достатъчно количество вода. При намалена доставка на вода към еластина кожата изсъхва и се сбръчква.

Полуразпадът на хиалуронова киселина е хрущяла е 2-3 седмици, а в кожата е по-малко от 1 ден. Хиалуроновата киселина се съдържа в най-голямо количество в дермиса и епидермиса (средния и подлежащия слой на кожата). Естествено произведената хиалуронова киселина, която се намира в епидермиса (най-горния слой на кожата) се метаболизира и отделя за по-малко от 24 часа. Подобно на хиалуроновата киселина, произвеждана в тялото, и приетата като хранителна добавка, овлажнява кожата от по-дълбоките към външния кожен слой. Това прави кожата мека, гладка и еластична. С течение на възрастта количеството на хиалуронова киселина в организма намалява. Това се дължи на 2 фактора: намаляване на синтеза и повишаване на метаболизма (разрушаването) на хиалуронова киселина във всичките кожни сложеве. Описаните промени намаляват количеството на хиалуроновата киселина в значитена степен в епидермиса. Това причинява изсъхване, изтъняване и стареене на кожата.

 

Лечениие с хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина Phylcare е произведена от стрептококови щамове, чрез биоферментационна технология, използвайки само non-GMO /негенномодифицирани суровини - пептони, дрожди, глюкоза/. Не този начин се елиминира всяка възможност за заразяване от животинските протеини.

 

Лечение на артроза

През последните 20 години лекарите инжектират хиалуронова киселина директно в синовиалната течност на коляното за лечение на остеоартрозата. Огромен е броят на научни статии, дискутиращи ползата от приложението на хиалуронова киселина за лечение на различни дигенеративни ставни заболявания. Разходите за производство на хиалуронова киселина са високи. Това оскъпява и лечението на артрозата с хиалуронова киселина под формата на ижекционен разтвор за вътреставно приложение.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6-годишна възраст. Да не се използва при непоносимост към някоя от активните съставки.

 

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ:

не са установени

 

ПРИЕМ:

2 по 10 мл дневно, разтворен във вода по време или след хранене

При профилактика: 10 мл дневно, разтворен във вода по време или след хранене.

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРИЕМА:

за оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема 3 месеца.

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И УПОТРЕБА:

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца. След отваряне да се съхранява при температура 5 - 10 градуса. Да се използва до 2 месеца след отваряне на опаковката. Не е лекарствен продукт. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.

Производител: PlantaPol, Испания.

Вносител: Хербамедика  ООД.

Изображение 2 към продукта ФЛЕКС КОД сироп 500 мл.Изображение 3 към продукта ФЛЕКС КОД сироп 500 мл.
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на ФЛЕКС КОД сироп 500 мл. с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Умерено клинично значими взаимодействия (6)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 80 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ФЛЕКС КОД сироп 500 мл." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ФЛЕКС КОД сироп 500 мл."
--- 149 скрити --- Прочети всички тук

150. www.framar.bg отговаря: (2015-02-11 16:13:48)

Меги

Пия флекс код премиум от две седмици-имам проблеми с дясното коляно-поду се, боли мускулът на прасеца, пробожда ме в ляво от капачката и си самоизписах флекса. Има някакво подобрение, но все си повтарям, че е хранителна добавка, а не лекарство. Всъщност от двата менискуса, преди година ми оставиха половинката на единия и няма как да чакам чудо. Лошото е, че започна да ми влияе на жлъчката и намалих от 2*10мл на 2*6-7мл и нещата се поуспокоиха. Никъде не мога да прочета противопоказания за жлъчка, черен дроб, бъбреци. Някой може ли да сподели?

Няма такива описани противопоказания. С повишено внимание трябва да се приема при сърдечно-съдови заболявания, диабет, астма, алергия към морски дарове. Възможно е проблемът с жлъчката да е с друг произход.

151. Dona: (2015-02-11 18:20:27)

Здравейте! Въпросът ми е само- при диабет тип 2,възможен ли е приемът?

152. www.framar.bg отговаря: (2015-02-12 14:37:51)

Dona

Здравейте! Въпросът ми е само- при диабет тип 2,възможен ли е приемът?

Продуктът се приема с повишено внимание при диабет. Може да се консултирате със специалист.

153. spaska: (2015-02-28 09:00:50)

imam iznosena stava na kolqnoto kajete mi dali e dobre da piq fleks kod

154. www.framar.bg отговаря: (2015-02-28 16:52:39)

spaska

imam iznosena stava na kolqnoto kajete mi dali e dobre da piq fleks kod

Може да опитате.

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.