0 продукта

е-Аптека

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ  табл. * 30 - изображение
Цена:  20.70 лв.

 ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ

 

Хранителна добавка съдържаща витамини, минерали и каротеноиди.

Човешкото око е едно от най-изумителните и най-сложни достижения на природата.

Окото е изложено в голяма степен на оксидативен стрес, причиняван от зрителния процес и затова има повишени нужди от вещества с антиоксидативно действие.

Свободни радикали, система на тялото за защита и микроелементи

Сега ние остаряваме по-бързо, отколкото приемат очите ни. Не е за учудване, че много хора внезапно забелязват, че около 40-годишна възраст  пътните знаци стават неясни, трябва да държат вестника с изправени ръце или вече не могат да четат етикетите с цените.

Съвременният живот означава допълнителен стрес и напрежение за очите: работа с монитор отблизо, вредните газове от колите, нездравословна диета, стрес, тютюнопушене, алкохол и прекомерна употреба кафе - всички тези фактори напрягат и увреждат нашите очи.

Увреждане се причинява от влиянието на т.нар. свободни радикали, високо реактивни метаболитни продукти, които атакуват клетките на очите и водят до значително напрежение както за лещата, така и за ретината. Процесът на образуване на свободни радикали става постоянен в тялото, включително окото. Затова тялото постоянно трябва да потиска това негативно влияние.


За щастие очите ни имат естествен защитен механизъм срещу този процес - чрез тяхната защитна система. С добре функционираща защитна система, окото може по-добре да се справи с оксидативния стрес.

Защитната система се състои от ензими и главно антиоксиданти, които тялото ни получава с храната. Жизненоважно е снабдяването с постоянна наличност от тези микроелементи, тъй като остаряваме.

Нашата потребност от тези микроелементи може да бъде по-висока, ако страдаме или сме с повишен риск от хронично очно заболяване, известно като наличие на процес на оксидативно увреждане като катаракта, глаукома, "сухо око", диабетна ретинопатия, и главно в случай на макулна дегенерация свързана с възрастта.


Защо да приемате Окувит Лутеин Форте за Вашите очи?


Таблетките Окувит Лутеин форте съдържат:

- есенциални витамини с антиоксидантно действие /витамин С и Е/

- минерали /цинк и селен

- и лутеин и зеаксантин


Лутеин и зеаксантин са каротеноиди. Те са жълто/оранжеви пигменти, откриващи се в плодове и зеленчуци, главно в зеленчуците с тъмно зелени листа, като спанак.


Тези каротеноиди, антиоксидантни витамини, както и минералите цинк и селен са ключови за функциониране на системата за защита на окото срещу оксидативното увреждане. Лутеин и зеаксантин нормално се откриват в центъра на окото. Високи нива от тези каротеноиди се откриват в "макулата", част от окото отговорна за централното зрение и за най-висока зрителна острота. Те заедно образуват т.нар. макулен пигмент. Лутеин и зеаксантин действат тук като филтър на синята светлина  - подобно на вътрешни слънчеви очила - и като силни антиоксиданти.

Каротеноидите, витамините и минералите в Окувит не могат да се произвеждат или да се синтезират самостоятелно от човешкото тяло. Те трябва да се набавят чрез храната и/или чрез хранителни добавки. Затова се наричат "есенциални".


Състав:

За таблетка:

Лутеин - 6 mg

Заексантин - 0,5 mg

Витамин С - 60 mg

Витамин Е - 8,8 mg

Цинк - 5 mg

Селен - 20 μg


Препоръчителен прием:

Приемат се 1 до 2 таблетки дневно по време на хранене.

Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Окувит Лутеин форте е подходящ да се приема като хранителна добавка само от възрастни.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 112 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Камелия:

Заобикалящият ни стрес, ежедневната работа с компютър, вредните газове отделяни от колите, нездравословното хранене, тютюнопушенето и алкохола са фактори, влияещи на очите ни.Често усещам напрежение в очите и сухота, когато чета напрягам зрението си за да...

2. Вероника:

Работата ми е свързана с постоянно взиране в монитора на компютъра и вечер като се прибера чувствам умора в очите, но по една таблетка на ден облекчава умората в очите ми и намаля напрежението....

3. southern_sun:

Не съм пробвала този Окувит, но смятам, че ще има добър ефект лутеина в комбинация с витамини и каротеноиди. Още утре ще си го взема и ще пробвам, а след това ще споделя впечатленията си....

4. Niko:

Работя по 8-9 часа на ден на компютър, диоптъра ми вече надминава 2,5 и всяка вечер съм с главоболие. Дали Окувит Лутеин ще намали болката и умората в очите и при каква схема се пие?...

5. BaierEric:

Работата ми е свързана с постоянно взиране в монитора на компютъра и вечер като се прибера чувствам умора...........

6. Pipilota:

Не съм се сещала, че мога да използвам пдообни капки, но не е ли най-добре да се вземе решението след като сме били при доктор? -> ->...

7. silver933:

Не съм ползвал никога, обаче май имам нужда, когато чета или съм прекарал повече време на компютъра очите ми се зачервяват и ме болят, може би наистина имам нужда от някакви капки....

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30"
--- 1 скрити --- Прочети всички тук

2. Админ: (2010-10-25 09:14:54)

Не бива да се приемат по две наведнъж.

3. Василена : (2013-03-11 08:40:18)

Интересувам се дали може да се пие без да се храниш, защото в листовката пише че по време на хранене трябва да се приема....

4. www.framar.bg отговаря: (2013-03-11 09:03:01)

Василена

Интересувам се дали може да се пие без да се храниш, защото в листовката пише че по време на хранене трябва да се приема....

Старайте се да спазвате указанието, но ако в някои случай не успеете да хапнете не е проблем.

5. lili: (2013-09-18 22:16:01)

подходящ ли е Окувит за дете на 9години

6. www.framar.bg отговаря: (2013-09-19 21:50:18)

lili

подходящ ли е Окувит за дете на 9години

Не.

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Системи и органи:

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.