0 продукта

е-Аптека

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ  табл. * 30 - изображение
Цена:  20.70 лв.

 ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ

 

Хранителна добавка съдържаща витамини, минерали и каротеноиди.

Човешкото око е едно от най-изумителните и най-сложни достижения на природата.

Окото е изложено в голяма степен на оксидативен стрес, причиняван от зрителния процес и затова има повишени нужди от вещества с антиоксидативно действие.

Свободни радикали, система на тялото за защита и микроелементи

Сега ние остаряваме по-бързо, отколкото приемат очите ни. Не е за учудване, че много хора внезапно забелязват, че около 40-годишна възраст  пътните знаци стават неясни, трябва да държат вестника с изправени ръце или вече не могат да четат етикетите с цените.

Съвременният живот означава допълнителен стрес и напрежение за очите: работа с монитор отблизо, вредните газове от колите, нездравословна диета, стрес, тютюнопушене, алкохол и прекомерна употреба кафе - всички тези фактори напрягат и увреждат нашите очи.

Увреждане се причинява от влиянието на т.нар. свободни радикали, високо реактивни метаболитни продукти, които атакуват клетките на очите и водят до значително напрежение както за лещата, така и за ретината. Процесът на образуване на свободни радикали става постоянен в тялото, включително окото. Затова тялото постоянно трябва да потиска това негативно влияние.


За щастие очите ни имат естествен защитен механизъм срещу този процес - чрез тяхната защитна система. С добре функционираща защитна система, окото може по-добре да се справи с оксидативния стрес.

Защитната система се състои от ензими и главно антиоксиданти, които тялото ни получава с храната. Жизненоважно е снабдяването с постоянна наличност от тези микроелементи, тъй като остаряваме.

Нашата потребност от тези микроелементи може да бъде по-висока, ако страдаме или сме с повишен риск от хронично очно заболяване, известно като наличие на процес на оксидативно увреждане като катаракта, глаукома, "сухо око", диабетна ретинопатия, и главно в случай на макулна дегенерация свързана с възрастта.


Защо да приемате Окувит Лутеин Форте за Вашите очи?


Таблетките Окувит Лутеин форте съдържат:

- есенциални витамини с антиоксидантно действие /витамин С и Е/

- минерали /цинк и селен

- и лутеин и зеаксантин


Лутеин и зеаксантин са каротеноиди. Те са жълто/оранжеви пигменти, откриващи се в плодове и зеленчуци, главно в зеленчуците с тъмно зелени листа, като спанак.


Тези каротеноиди, антиоксидантни витамини, както и минералите цинк и селен са ключови за функциониране на системата за защита на окото срещу оксидативното увреждане. Лутеин и зеаксантин нормално се откриват в центъра на окото. Високи нива от тези каротеноиди се откриват в "макулата", част от окото отговорна за централното зрение и за най-висока зрителна острота. Те заедно образуват т.нар. макулен пигмент. Лутеин и зеаксантин действат тук като филтър на синята светлина  - подобно на вътрешни слънчеви очила - и като силни антиоксиданти.

Каротеноидите, витамините и минералите в Окувит не могат да се произвеждат или да се синтезират самостоятелно от човешкото тяло. Те трябва да се набавят чрез храната и/или чрез хранителни добавки. Затова се наричат "есенциални".


Състав:

За таблетка:

Лутеин - 6 mg

Заексантин - 0,5 mg

Витамин С - 60 mg

Витамин Е - 8,8 mg

Цинк - 5 mg

Селен - 20 μg


Препоръчителен прием:

Приемат се 1 до 2 таблетки дневно по време на хранене.

Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Окувит Лутеин форте е подходящ да се приема като хранителна добавка само от възрастни.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 112 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Камелия:

Заобикалящият ни стрес, ежедневната работа с компютър, вредните газове отделяни от колите, нездравословното хранене, тютюнопушенето и алкохола са фактори, влияещи на очите ни.Често усещам напрежение в очите и сухота, когато чета напрягам зрението си за да...

2. Вероника:

Работата ми е свързана с постоянно взиране в монитора на компютъра и вечер като се прибера чувствам умора в очите, но по една таблетка на ден облекчава умората в очите ми и намаля напрежението....

3. southern_sun:

Не съм пробвала този Окувит, но смятам, че ще има добър ефект лутеина в комбинация с витамини и каротеноиди. Още утре ще си го взема и ще пробвам, а след това ще споделя впечатленията си....

4. Niko:

Работя по 8-9 часа на ден на компютър, диоптъра ми вече надминава 2,5 и всяка вечер съм с главоболие. Дали Окувит Лутеин ще намали болката и умората в очите и при каква схема се пие?...

5. BaierEric:

Работата ми е свързана с постоянно взиране в монитора на компютъра и вечер като се прибера чувствам умора...........

6. Pipilota:

Не съм се сещала, че мога да използвам пдообни капки, но не е ли най-добре да се вземе решението след като сме били при доктор? -> ->...

7. silver933:

Не съм ползвал никога, обаче май имам нужда, когато чета или съм прекарал повече време на компютъра очите ми се зачервяват и ме болят, може би наистина имам нужда от някакви капки....

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30"
--- 1 скрити --- Прочети всички тук

2. Админ: (2010-10-25 09:14:54)

Не бива да се приемат по две наведнъж.

3. Василена : (2013-03-11 08:40:18)

Интересувам се дали може да се пие без да се храниш, защото в листовката пише че по време на хранене трябва да се приема....

4. www.framar.bg отговаря: (2013-03-11 09:03:01)

Василена

Интересувам се дали може да се пие без да се храниш, защото в листовката пише че по време на хранене трябва да се приема....

Старайте се да спазвате указанието, но ако в някои случай не успеете да хапнете не е проблем.

5. lili: (2013-09-18 22:16:01)

подходящ ли е Окувит за дете на 9години

6. www.framar.bg отговаря: (2013-09-19 21:50:18)

lili

подходящ ли е Окувит за дете на 9години

Не.

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ табл. * 30 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Системи и органи:

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.