НОРМОФЛОР капс. 250 мг. * 16

Арт. #30000057
Последна цена: 14.70 лв.

Продуктът е не наличен.

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
3.4, 18 гласа
Виж всички Хранителни добавки ›Виж всички от BOROLA ›

НОРМОФЛОР

капсули

250 мг

 

СЪСТАВ: Лиофилизирани бактериални тела от специално селекционирания щам Lactobacillius Bulgaricus "I.Bogdanov patent strain tumoronecroticance B51 ATCC 21815. Един грам от препарата съдържа минимум 2,5x10* живи бактериални тела, към датата на производство.

СПОМАГАТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА: емулгатор - магнезиев стеарат - Е572, антислепващ агент - аерозил.

ОБВИВКА НА КАПСУЛАТА: желатин, оцветители: Е171, Е104, Е110.

ПРИЛОЖЕНИЕ: При вътрешно приложение на НОРМОФЛОР®, в гастроинтестиналния тракт бактериалните тела възвръщат своята жизненост и се размножават, като действат антагонистично на патогенните и условно-патогенните ентеробактерии. Благоприятното въздействие на НОРМОФЛОР е в резултат на блокиране на развитието на вредните микроорганизми в храносмилателния тракт и възстановяване на нормалното му функциониране, както и на бързото регенериране на чревната мукоза, дължащо се на биологично активните вещества. Употребява се и при дизбактериози, като благоприятства възстановяването на нормалната чревна флора, нарушена след лечение с антибиотици и/или сулфонамиди. Препоръчително е приложението на продукта да започне с 4 капсули от 250 мг на първи прием и по 2 капсули на всеки следващи два часа. През следващите 34 дни приложението продължава с по 2 капсули 3-4 пъти на ден 1/2 час преди хранене. При кърмачета и новородени - съдържанието на 1-2 капсули, суспендирани в малко вода или мляко 3-4 пъти на ден. За стабилизиране на постигнатия вече ефект, приема на НОРМОФЛОР® следва да продължи поне още 5 дни в дози 2-4 капсули на ден. Няма противопоказания за прилагането на НОРМОФЛОР® и странични реакции от приложението му не са установени.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ: Няма данни за неблагоприятно въздействие на НОРМОФЛОР® по време на бременност и лактация.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ЛЕКАРСТВА: Активността на НОРМОФЛОР® намалява при употреба на антибиотици и/или сулфонамиди, което изисква повишаване на дозировката му и продължаване на приемането му след прекратяване на приема на антибиотика. Поради абсолютната си безвредност, НОРМОФЛОР® може да се приема и в много по-големи дози без опасност от предозиране.

ОПАКОВКА: Флакони с по 16 капсули от 250мг.

СЪХРАНЕНИЕ: на сухо и проветриво при температура от -20° до +18°С. При по-продължително съхранение е желателно продуктът да се постави в хладилник.

СРОК НА ГОДНОСТ: 3 години.

 

КОМЕНТАРИ КЪМ НОРМОФЛОР капс. 250 мг. * 16

НОРМОФЛОР капс. 250 мг. * 16 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):