ЯМАМОТО РИСЪРЧ ЕНТЕРОФЛОР капсули * 30
Арт. №: 30088552ЯМАМОТО РИСЪРЧ ЕНТЕРОФЛОР капсули * 30
Lactobacillus Acidophilus е грам-положителна бактерия, известна още като "лактобацилус ацидофилус" или просто "Acidophilus". Среща се в червата, където образува колонии.
Lactobacillus Acidophilus е най-важната полезна бактерия в тънките черва. Помага за формиране на идеална среда за оптимално добро усвояване на храната. Научната литература сочи, че изпълнява и много други важни функции за нормалната физиология на организма. За съжаление, в наши дни, поради факта, че храната е с по-лошо качество и е подложена на изкуствена обработка, замърсяването, стреса и честите, необмислени антибиотични терапии, по-голяма част от хората страдат от недостиг на полезни бактерии в червата
Lactobacillus acidophilus принадлежи към група микроорганизми, наречени млечнокисели бактерии (или лактобацили). Наричат се така заради способността си да трансформират захарите в млечна киселина и водороден пероксид. Това са вещества, които инхибират растежа на нежеланите чревни бактерии. Лактобацилите обикновено се използват от млечната промишленост за производство на кисело мляко и сирене (въпреки че днес те почти винаги присъстват в много ниски концентрации). Намират широко приложение в пробиотичните и диетични продукти и дори в някои лекарства.
Lactobacillus Acidophilus има множество полезни свойства. Те са описани обширно в литературата и документирани в редица изследвания, публикувани в най-акредитираните научни списания. Бактерията се счита за най-известния пробиотичен "приятел" на червата, тъй като инхибира производството на други микроорганизми и помага за елиминиране на много токсини. Основен участник е в синтеза на витамини от група В в червата.
Приемът на Ацидофилус подобрява храносмилането и усвояването на нутриентите. Също така предотвратява образуването на газове, метеоризма и подуването на корема след хранене. В тази връзка, бактерията благоприятства производството на ензими като протеази и липази, които подпомагат усвояването на протеините и мазнините. Една от характерните й особености е свързана с намаляване на непоносимостта към лактоза, причинена от дефицит на ензима лактаза, тъй като ацидофилус също произвежда този ензим. По този начин се подпомага по-пълното усвояване на млечната захар и се намалява възможността от появата на лош дъх, подуване на корема, метеоризъм, спазми и стомашни проблеми. Действието на бактерията "балансира" стомашно-чревната система. Намалява епизодите на диария и подобрява състоянието при запек. По отношение на проблемите с женския фертилитет, бактерията предотвратява и защитава от инфекции на половата система.
Оказва се, че Lactobacillus Acidophilus подобрява метаболизма на калций и подпомага борбата с остеопорозата. Последните проучвания асоциират активността на пробиотиците с други състояния, които не са пряко свързани с имунната активност, а по-скоро зависят от стомашно-чревния тракт. Те твърдят, че пробиотиците могат да помогнат за намаляване нивата на „лошия“ холестерол. Например, в доклад, публикуван в „Annals of Medicine“ през 2015 г., изследователите преглеждат по-рано проведени проучвания, касаещи ефектите на пробиотиците върху липидите и рисковите фактори за появата на сърдечно-съдови заболявания. Установява се, че добрите бактерии помагат за намаляване на общите нива на холестерол (включително и лошия холестерол „LDL“) и рисковите фактори, свързани със сърдечно-съдови заболявания (като индекс на телесната маса, обиколка на талията и маркери, идентифициращи наличието на възпаление). Говорейки по-специално за Лактобацилус ацидофилус, става ясно, че редуцира LDL холестерола в по-голяма степен, в сравнение с други "добри бактерии".
Освен това, употребата на пробиотици намира и други интересни области на приложение. В дерматологията, например, се отбелязва, че подобряването на баланса на добрите бактерии в стомашно-чревния тракт, води до реални ползи при облекчаване симптомите на дерматит и други кожни проблеми.
Състав: Lactobacillus acidophilus PBS066 (DSM 24936), глазиращ агент: хидроксипропил метилцелулоза; царевично нишесте, противослепващи агенти: силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини; оцветител: E171.
Съдържание: | в 1 капсула |
Лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus) | 15 x 109 CFU (колония образуващи единици) |
Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула на ден с чаша вода, за предпочитане между храненията.
Важно: Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Добавките не заместват разнообразното хранене. Балансираната диета и здравословният начин на живот са изключително важни.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца под три години, при стайна температура. Избягвайте излагане на опаковката под действието на топлинни източници и слънчева светлина.
Опаковка: 30 капсули.
Производител: Yamamoto Nutrition, Италия.
Подобни продукти на ЯМАМОТО РИСЪРЧ ЕНТЕРОФЛОР капсули * 30
ЯМАМОТО РИСЪРЧ ЕНТЕРОФЛОР капсули * 30 е свързан към
- Знаем ли всичко за пръцкането - десет въпроса, които ще ви замислят
- По кое време на деня се пият витамините и добавките
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Хранителни добавки и витамини за напълняване и апетит
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лекарства и добавки срещу нервно напрежение и стрес
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Кръвният шоколад Хематоген - полезният десерт от СССР
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
Коментари към ЯМАМОТО РИСЪРЧ ЕНТЕРОФЛОР капсули * 30