Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Тестове Наркотици HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO.,LTD. ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ МУЛТИ КАПСУЛА ПО СЛЮНКА ЗА 6 ВИДА НАРКОТИЦИ DSD-867

ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ МУЛТИ КАПСУЛА ПО СЛЮНКА ЗА 6 ВИДА НАРКОТИЦИ DSD-867

Арт. #30078783
37.50 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO.,LTD. ›Виж всички Тестове за наркотици ›

ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ МУЛТИ КАПСУЛА ПО СЛЮНКА ЗА 6 ВИДА НАРКОТИЦИ DSD-867

За тестване на следните наркотични вещества:

  • Опиати OPI, Кокаин COC, Бензодиазепини BZO, Амфетамин AMP, Метамфетамин MET, Канабис THC.

Бърз тест за качествено откриване на наркотични вещества и наркотични метаболити в човешка слюнка. За медицинска и друга ин витро диагностична употреба.

Предназначение:
Тест капсулата за наркотични вещества представлява латерален поточен хроматографски имуноанализ за качествено откриване на наркотични вещества и техните метаболити в слюнка. Тя, обаче, осигурява само предварителен аналитичен тестов резултат. Трябва да се използва по-специфичен алтернативен химичен метод за потвърждаване на резултата. Газовата хроматография / масспектрометрията (GC/MS) е именно такъв предпочитан метод.
Клинично разглеждане и професионална преценка трябва да се приложат към всеки тест, когато са отчетени положителни резултати.

Действие:
Тест капсулата за наркотични вещества (слюнка) представлява имунологичен анализ, основаващ се на принципа на конкурентното свързване. Наркотични вещества, които може да се открият в слюнчената проба, се борят срещу съответните на тях наркотични съединения за насищане свързващите области на специфичното им антитяло.
По време на тестването, слюнката се движи нагоре чрез капилярно действие. Ако концентрацията на наркотичното вещество в пробата е под нивото на детекция на теста, то няма да насити свързващите области на неговото специфично антитяло. В такъв случай антитялото ще реагира с нарко-протеиновото съединение, съответстващо на наркотичното вещество и тази реакция ще предизвика появата на цветна линия в тест сектора на специфичното съединение. Наличието на концентрация на наркотично вещество над детекционното ниво на теста ще доведе до насищане на всички свързващи области на антитялото. Затова в този случай няма да се образува цветна линия в тест сектора.
Положителна слюнчена проба няма да образува цветна линия в специфичния тест сектор на лакмуса заради наркотичната конкуренция, докато отрицателна слюнчена проба ще образува линия в тест сектора заради липсата на наркотична конкуренция. За да служи, като контролно средство по време на тестването, в контролния сектор винаги ще се появява цветна линия, показваща наличието на необходимото количество проба и образуването на мембрана.

Вземане на проба и подготовка:
Слюнчен анализ: Слюнчената проба трябва да се вземе в чист и сух контейнер. Това може да бъде направено по всяко време на деня. Поне 10 мин. преди вземане на проба, тестваният не трябва да поставя в устата си храна, напитки, дъвка или изделия за пушене. Това гарантира получаване на чиста проба.

Съхранение на пробата: Слюнчените проби могат да се съхраняват при температура от 2 до 30 °С до 48 часа преди тестване. За по-продължително съхранение, те могат да се замразят и да се държат при температура -20°С. Замразените проби трябва да размразят и разбъркат добре преди тестване.

Инструкции за употреба:

Оставете теста, пробата и/или контролите да достигнат стайна температура (15 - 30 °С) преди тестване.
1. Оставете фолиевата опаковка или контейнера на стайна температура преди отварянето й. Извадете тест капсулата от фолиевата опаковка или контейнера и я използвайте възможно най-скоро след отваряне.
2. Отвъртете капачката и извадете колектора.
3. Уверете се, че панелът с тестовите лентички е в капсулата.
4. Поставете гъбичката на колектора в устата си и внимателно я натрийте между езика и зъбите, за да предизвикате слюноотделяне. Оставете я в устата в продължение на около 5 минути, за да се напои добре и да омекне.
5. След като се уверите, че гъбичката е добре напоена, я извадете от устата си.
6. Завъртете капачката и изчакайте 10 минути.
7. Отлепете стикера и вижте резултата. Не отчитайте резултат по-късно от 60 мин. след вземане на пробата.

Разчитане на резултатите:
ОТРИЦАТЕЛЕН: При поява на цветни две линии: едната трябва да бъде в контролния сектор (С), а другата - в тест сектора (Т). Този отрицателен резултат означава, че концентрацията на наркотичното вещество е под нивото на детекция.

Забележка: Интензитетът на цвета на линията в тест сектора (Т) може да варира, но резултатът трябва да се приема за отрицателен дори и при най-блед цвят.

ПОЛОЖИТЕЛЕН: Една цветна линия се появява в контролния сектор (С). Отсъства втора цветна линия в тест сектора (Т). Този положителен резултат означава, че концентрацията на наркотичното вещество надминава нивото на детекция.

НЕВАЛИДЕН: Не се появява цветна линия в контролния сектор (С). Най-вероятните причини за това са недостатъчно количество проба или неправилни процедурни техники. Прегледайте процедурата и повторете теста, използвайки нов тест. Ако все още проблемът е налице, прекратете работа с партидата незабавно и се свържете с Вашия дистрибутор.

Приспособления, включени в тестовия комплект:

  • Панел с тестови лентички;
  • Капсула - контейнер за поставяне на пробата;
  • Колектор - гъбичка за взимане на проба;
  • Листовка.

Необходими приспособления, невключени в тестовия комплект:

  • Часовник.

Контрол върху качество:
Средство за контрол върху процедурата е включено в теста. За такова се приема появата на цветна линия в контролния сектор (C). Тя потвърждава наличието на нужното количество проба, подходящото образуване на мембрана и спазването на инструкциите за употреба.
Стандарти за контрол не са включени в тестовия комплект. Но въпреки това се препоръчва тестване на положителните и отрицателните контроли, като част от добрата лабораторна практика, за да се потвърди процедурата и да се удостовери правилното изпълнение на теста.

Забележки:
1. Тест капсулата за наркотични вещества представлява латерален поточен хроматографски имуноанализ за качествено откриване на наркотични вещества и техните метаболити в слюнка. Тя, обаче, осигурява само предварителен аналитичен тестов резултат. Трябва да се използва по-специфичен алтернативен химичен метод за потвърждаване на резултата. Газовата хроматография / масспектрометрията (ГХ/МС) е именно такъв предпочитан метод.
2. Има вероятност за технически или процедурни грешки, както и за наличие на други пречещи вещества в слюнчената проба, които могат да дадат погрешни резултати.
3. Примеси, като остатъци от храна, напитки, дъвка, тютюн и др. вещества в слюнчените проби могат да дадат погрешни резултати въпреки използвания аналитичен метод. Ако се подозира замърсяване, тестът трябва да се повтори с друга слюнчена проба.
4. Положителен резултат от теста не показва нивото на интоксикация, начина на приложение или концентрацията в слюнката.
5. Отрицателен резултат от теста не е задължително индикация за отсъствие на наркотично вещество в слюнката, защото той може да бъде получен, когато има наркотично вещество в пробата, но е под нивото на детекция на теста.
6. Тестът не различава наркотични вещества от някои медикаменти.
7. Положителен резултат може да бъде получен от някои храни или хранителни добавки.

Предпазни мерки:
Предназначен за медицинска и друга професионална ин-витро диагностика. Да не се използва след изтичане на срока на годност.
Тест капсулата трябва да стои във фолиевата опаковка или в затворен контейнер до самата й употреба.
Всички проби трябва да се третират като потенциално биологично опасни и да се обработват по същия начин, както инфекциозни фактори.

Съхранение:
Да се съхранява, както е пакетиран, на стайна температура или в хладилник при температура от 2 до 30°С. Тестът е годен за употреба до датата, отпечатана на фолиевата опаковка или на етикета на затворения контейнер. Трябва да остане във фолиевата опаковка или в затворен контейнер, докато не се пристъпи към употребата му. ДА НЕ СЕ ЗАМРАЗЯВА. Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Опаковка: 1 брой.

Производител: HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO.,LTD., Китай.

Аналози на ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ МУЛТИ КАПСУЛА ПО СЛЮНКА ЗА 6 ВИДА НАРКОТИЦИ DSD-867

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ МУЛТИ КАПСУЛА ПО СЛЮНКА ЗА 6 ВИДА НАРКОТИЦИ DSD-867

ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ МУЛТИ КАПСУЛА ПО СЛЮНКА ЗА 6 ВИДА НАРКОТИЦИ DSD-867 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаНовиниАнкетиФизиологияЛюбопитноАлт. медицинаХранене при...ЛайфстайлИзследванияКлинични пътекиСнимкиПсихологияНормативни актовеИсторияЗдравни съветиЛеченияБотаникаОрганизацииСпортТестовеДиети