Начало Е-Аптека Хранителни добавки Имунитет Възрастни HAYA LABS ХАЯ ЛАБС ИМУНИТИ ФОРМУЛА капсули * 60

ХАЯ ЛАБС ИМУНИТИ ФОРМУЛА капсули * 60

Арт. #30074706

ХАЯ ЛАБС ИМУНИТИ ФОРМУЛА капсули * 60

Продуктът на ХАЯ ЛАБС ИМУНИТИ ФОРМУЛА съчетава ключови за имунната система и цялостното здраве минерали, витамини и билки. Имунитетът е сложна мрежа от химични съединения, клетки, органи и специализирани тъкани. Към имунната система спадат лимфните възли, далакът, костният мозък, тимусът и сливиците, както и антителата, специализираните бели кръвни клетки, известни като естествени убийци (NK клетки), Т и В клетки (наречени още лимфоцити).
 
Има два вида имунитет, които защитават тялото: вроден и адаптивен. Вроденият осигурява първата бариера срещу микроорганизмите и присъства от момента на раждането. Кожата, слузната мембрана и стомашните киселини са примери за вроден имунитет. Той предпазва уязвимите тъкани от нежелани микроби, вируси, бактерии и паразити. Адаптивният имунитет се придобива през целия живот, например след имунизация или след успешна борба с инфекция.
 
Симптомите на понижен имунитет включват често боледуване от настинки и грип, повтарящи се паразитни и други често срещани инфекции, които ескалират до леки или сериозни състояния, както и такива, които обикновено се контролират успешно от имунната система. Хранителните и здравословни фактори също оказват влияние върху имунитета. Например, всички форми на захар влияят върху способността на белите кръвни клетки да унищожават бактериите. Според някои изследвания диета, богата на захароза, направо "разрушава" имунната система. Консумацията на алкохол, включително случаите на умерен прием, също може да окаже влияние при широк спектър от имунни бариери. Освен това, прекомерно ниското, както и наднорменото тегло, се свързват с имунни нарушения.

В състава на ИМУНИТИ ФОРМУЛА са включени:

Витамин А
Тъй като витаминът помага при нормалното размножаване на клетките, неговият дефицит разрушава вродения имунитет, заплашвайки поддържането на адекватно количество защитни агенти и по този начин допринася за засягане на редица органи от инфекции. Витамин А играе важна роля за адаптивния имунитет. Когато неговите количества са недостатъчни, се намалява способността на организма да произвежда антитела, които са необходими за борба с инфекциите.
 
Витамин Ц
Клетъчен протектор и мощен антиоксидант. Стимулира имунната система, като в същото време увеличава активността на някои специфични имунни клетки. Няколко проучвания водят до заключението, че ако витамин С се приема в началото на настинката, значително се съкращава нейната продължителност.
 
Витамин Е
Като антиоксидант, който защитава мембраните на клетките и други мастноразтворими части на тялото, витаминът увеличава ефективността на някои имунни клетки. Едно предварително проучване показва подобрена имунна функция след комбиниран прием на антиоксидантните витамини А, С и Е, като по този начин увеличава количеството на имунните клетки.
 
Рибофлавин
Известен още като витамин В12, той е необходим за преработка на аминокиселините и мазнините, за активиране на витамин В6 и фолиевата киселина и за подпомагане трансформирането на въглехидратите в андезин трифосфат (АТФ) - горивото, използвано от организма. В някои случаи рибофлавинът може да играе роля на антиоксидант.
 
Магнезий
Основен минерал в човешкия организъм. Необходим е за образуването на протеините, мастните киселини и костите. Активира витамините от група В, отпуска мускулите, намалява съсирването на кръвта, образува АТФ и нови клетки.
 
Цинк
Основен минерал, необходим в допълнение към много други функции за засилване на имунната активност. Участва в репликацията на вируса, като по този начин засяга способността му да навлиза в тялото. В същото време помага на имунните клетки да се борят срещу настинките и облекчат симптомите им.

Селен
Основен за здравето на имунната система минерал. Проучванията показват, че когато се комбинира с цинк, може да повиши значително имунитета. Анализите твърдят, че микроелементи като селена са може би най-важните елементи за подобряване на имунната функция и за предпазване от инфекции.

Ехинацеята
Проучванията показват, че билката стимулира активността на различни имунни клетки, особено NK клетките. Растението намалява времето за възстановяване от простудни заболявания чрез имунна стимулация (а не директно унищожаване на вируса).
 
Астрагал
Комплексните полизахариди, присъстващи в растението, играят роля на имуномодулатори. Имуномодулаторите притежават естествената способност да увеличават производството на клетки, които регулират функциите на имунната система. Общият резултат е по-силен имунитет.

Състав:

Съдържание в 2 капсули
Витамин А (като Витамин А ацетат) 500 IU
Витамин C (като Аскорбинова киселина) 60 мг
Витамин Е (като d-алфа Tокоферол) 30 IU
Рибофлавин 3 мг
Магнезий (като Магнезиев оксид) 40 мг
Цинк (като Цинков оксид) 10 мг
Селениий С (като Натриев Селенит) 17,5 мкг
Ехинацея 325 мг
Астрагалус 300 мг
Чесън  200 мг
Женшен 150 мг

Други съставки: Желатин, магнезиев стеарат.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули дневно.

Важно: Продуктът не замества балансираното и здравословно хранене. Да не се допуска достъп на пряка слънчева светлина. Да се съхранява на сухо и чисто място, плътно затворен в оригиналната опаковка.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: HAYA Labs, САЩ.

Аналози на ХАЯ ЛАБС ИМУНИТИ ФОРМУЛА капсули * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ХАЯ ЛАБС ИМУНИТИ ФОРМУЛА капсули * 60

ХАЯ ЛАБС ИМУНИТИ ФОРМУЛА капсули * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлТестовеСпортНовиниХранене при...Нормативни актовеСнимкиХрани и ястияАнкетиИсторияСъставкиРецептиДиетиМикробиологияЕ-тата в хранитеВидеоЗдравни проблемиПрезентацииИзследванияПроизводителиОрганизацииСпециалистиСоциални грижиИнтервютаОткрития