Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Тестове Наркотици HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO.,LTD. ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ - МУЛТИСКРИЙН ЗА 5 ВИДА НАРКОТИЦИ DOA-155 КАСЕТА

ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ - МУЛТИСКРИЙН ЗА 5 ВИДА НАРКОТИЦИ DOA-155 КАСЕТА

Арт. #30074155
15.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от HANGZHOU ALLTEST BIOTECH CO.,LTD. ›Виж всички Тестове за наркотици ›

ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ - МУЛТИСКРИЙН ЗА 5 ВИДА НАРКОТИЦИ DOA-155 КАСЕТА

Бърз, безопасен и достоверен тест за наркотици, който се осъществява с проба от урина посредством тестова плоча и пипета.

Служи за индикативно определяне за наличие на наркотични вещества в човешката урина, като дава видим резултат след 5 минути.

Този тип тестове имат важното предимство, че наркотиците и продуктите на техния метаболизъм се откриват в урината, дори след относително дълъг период от време, като няколко дни след употреба при някои групи наркотични вещества.

След като наркотик бъде приет, в организма започва неговото разграждане и отделянето на продуктите от метаболизма чрез урината. Концентрацията на наркотика в урината е относително висока, а интервалът от време, в който може да бъде засечен, е много дълъг - от няколко часа до няколко седмици.

Тестовете с проба от урина са подходящи за обща проверка за употреба на наркотици в болници, рехабилитационни центрове, лечебници за лечение със заместващи терапии, изправителни институции, в училищата и университетите, за контрол на служители във фирми, както и в домашни условия от загрижени близки на човека, който подлежи на тест.

Мултискрийн е тест, който открива наличие на следните 5 вида наркотични и упойващи вещества:

  • канабис (марихуана);
  • амфетамин;
  • метамфетмин (кристал мет) и екстази;
  • кокаин, крек и производни;
  • опиати: хероин, морфин и техните производни.

Важно!

Тестовете с проба от урина нямат способността да определят дали тестваният в момента е под въздействието на наркотик.

За тази цел служат единствено тестовете с проба от слюнка.

Принцип на работа

Тестът е базиран на принципа на специфична имунологична реакция между антитела и антигени за анализиране на особени компоненти в спесимена на човешката урина. Количественият анализ се основава на съревнованието за свързване с антитела между съединение на наркотичното вещество и свободен наркотик, който евентуално се съдържа в пробата от урина. Когато в нея има наркотично вещество, то се състезава със съединението на наркотичното вещество. Когато количеството в пробата е повече от граничната стойност за съответния наркотик, то ще предотврати свързването на свободния наркотик с антителата. Следователно, при положителната проба няма да се появи оцветена ивица в тестовата зона, докато наличието на оцветена ивица показва отрицателен резултат. На теста има линия, която служи за контрол (т.нар. контролна линия). Тази ивица трябва винаги да се появява в контролната зона, ако тестът се съхранява при добри условия и е извършен правилно.

Начин на вземане на проба

За всеки тест е необходимо минимално количество проба - не повече от 50 ml. Пробите от прясна урина не се нуждаят от специални манипулации или обработка. Урината трябва да се постави в чист, сух, пластмасов или стъклен контейнер. Контролирайте даването на пробата, за да избегнете манипулиране, тъй като зависимите могат да са изключително изобретателни как да Ви измамят.

Качествен контрол

Контролната лента на теста е вътрешен реагент и служи за контрол върху процедурата. Тя ще се появи, ако тестът е извършен правилно и реагентите са реактивирани.

Начин на употреба:

1. Оставете всички материали и проби да достигнат стайна температура.

2. Извадете тестовата плоча от запечатаното фолио.

3. Сложете пипетата в материала (урината) и я стиснете, за да издърпате в нея материал (урина).

4. Задръжте пипетата във вертикална позиция над означения отвор в плочката на касетата и, натискайки внимателно, поставете 3 капки урина в отвора.

5. Изчакайте 5 минути и отчетете резултата.

Разчитане на резултатите:

Негативен / Negative: Появяват се две оцветени ленти - една в линията на тестовата зона и една в зоната на контролната линия (C). Това показва наличие на негативни резултати. Отрицателният резултат не индикира отсъствието на наркотик в урината. Той само показва, че нивото на наркотик в спесимена е по-ниско от граничните стойности за съответния вид.

Позитивен / Positive: Една оцветена лента се появява в зоната на контролната линия (С). Не се открива оцветена лента в зоната на тестовата линия. Това е индикация, че нивото на съответния наркотик в урината е над граничната стойност.

Невалиден / Invalid: Ако няма оцветена лента в зоната на контролната линия - резултатът от теста е невалиден. Възможно е пробата да не е взета правилно, тестът да е с изтекъл срок на валидност или да не е съхраняван правилно.

 

Аналози на ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ - МУЛТИСКРИЙН ЗА 5 ВИДА НАРКОТИЦИ DOA-155 КАСЕТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ - МУЛТИСКРИЙН ЗА 5 ВИДА НАРКОТИЦИ DOA-155 КАСЕТА

ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ - МУЛТИСКРИЙН ЗА 5 ВИДА НАРКОТИЦИ DOA-155 КАСЕТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияМаркаСнимкиНовиниАнкетиЗдравни съветиИсторияЛайфстайлАлт. медицинаХранене при...ФизиологияЛюбопитноИзследванияПсихологияНормативни актовеКлинични пътекиЛеченияБотаникаОрганизацииСпортТестовеДиети