Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Апарати и уреди Апарати и уреди за диагностика и пресотерапия VOLCANO ВОЛКАНО МАГНЕТОН БИО УРЕД ЗА ИМПУЛСНА МАГНИТОТЕРАПИЯ

ВОЛКАНО МАГНЕТОН БИО УРЕД ЗА ИМПУЛСНА МАГНИТОТЕРАПИЯ

Арт. #30073560
77.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 2 гласа
Виж всички от VOLCANO ›Виж всички Апарати и уреди за диагностика и пресотерапия ›

ВОЛКАНО МАГНЕТОН БИО УРЕД ЗА ИМПУЛСНА МАГНИТОТЕРАПИЯ

Магнетон Био представлява физиотерапевтичен уред, предназначен за терапия с импулсно нискочестотно магнитно поле.

Магнетон Био помага при:

 • травматични и хирургични увреждания на тъканите;
 • дерматологични проблеми;
 • болести на опорно-двигателната система;
 • заболявания на дихателната система;
 • неврологични проблеми;
 • сърдечно-съдови заболявания;
 • болести на УНГ и др.

Магнетон Био може да се използва успоредно и с други физикални процедури като електротерапия, терапия с минерална вода или лечебна кал, лазерна терапия, иглотерапия и др. Терапията може да бъде на открити зони, през дрехите, през превръзка или гипс.

Още от дълбока древност магнитите са използвани като лечебно средство. Магнитотерапията е съвременен метод за физиотерапия. При него се въздейства върху организма с постоянни или импулсни нискочестотни магнитни полета. Подобрявайки микроциркулацията на физиологичните течности и стимулирайки възстановителните и регенеративни процеси в тъканите, магнитното поле оказва болкоуспокояващо, противовъзпалително, противооточно и седативно действие върху организма.
Заради широкия си диапазон на лечебно действие, магнитотерапията се смята за технология на бъдещето. Уредите за магнитотерапия са лесно приложими, въздействат безболезнено и нямат странични ефекти.

Начин на употреба:

 1. Разопаковайте уреда. Ако е бил внесен от среда с ниска температура, за да бъде предотвратена неправилна работа или повреда, трябва да престои минимум 1 час на стайна температура.
 2. Гнездото на батерията се намира на задната страна на уреда. За да отворите капака, натиснете надолу и изтеглете. Внимателно поставете батерията на мястото й. Тя е с голям отрицателен и по-малък положителен заряд. Притиснете я, докато легне в гнездото и затворете капака.
 3. С помощта на еластичната лента и катарамата, притиснете индуктора до проблемната част от тялото. Дължината на еластичната лента може да се променя. Така се гарантира устойчивост на индуктора върху тялото. Нагласете еластичната лента така, че да не бъде прекалено стегната.
 4. След поставяне на индуктора в желаната зона, заключете катарамата.
 5. Включете индуктора към гнездото. Легнете или седнете удобно и включете уреда като натиснете бутона. След включване, синият индикатор върху панела на корпуса и червеният индикатор върху корпуса на индуктора започват да мигат.
 6. След около 20 минути изключете уреда, като отново натиснете бутона за включване и изключване.

Може да използвате уреда 1 или 2 пъти дневно, като между два сеанса трябва да има интервал по-голям от 3 часа. Курсът на терапия трае 10 дни. Направете едноседмична почивка. След нея можете да повторите курса.

Важно! Не използвайте уреда по време на бременност, менструален цикъл или при наличие на каквито и да било импланти или пейсмейкър.

Технически характеристики:

 • продължителност на импулса - 0,1 s;
 • честота на магнитно поле - 2 Hz;
 • магнитна индукция - 40 Gs ± 10%;
 • захранване - батерия 6F22 9V.

Опаковка:

 • уред - 1 бр.;
 • индуктор - 1 бр.;
 • техническо описание - 1 бр.;
 • опаковка - 1 бр.
Гаранция: 12 месеца.

Производител: "ГРИЙН МАСТЪР ГРУП" ЕООД, България.

Аналози на ВОЛКАНО МАГНЕТОН БИО УРЕД ЗА ИМПУЛСНА МАГНИТОТЕРАПИЯ

КОМЕНТАРИ КЪМ ВОЛКАНО МАГНЕТОН БИО УРЕД ЗА ИМПУЛСНА МАГНИТОТЕРАПИЯ

ВОЛКАНО МАГНЕТОН БИО УРЕД ЗА ИМПУЛСНА МАГНИТОТЕРАПИЯ Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЛеченияЛайфстайлНовиниПсихологияЛюбопитноСпециалистиБотаникаКлинични пътекиСпортФизиологияХранене при...СнимкиИсторияЗдравни съветиРецептиПроизводителиЗаболявания (МКБ)ОрганизацииИнтервютаИзследванияНормативни актовеАнкетиПатологияАлт. медицинаЗаведенияДиетиСоциални грижиТестовеМикробиологияВидео