Начало Е-Аптека Иновативни продукти Уреди и апарати Уреди за дома VOLCANO ВОЛКАНО ДОКТОР СИЛВЪР УНИВЕРСАЛ УРЕД ЗА СРЕБЪРНА ВОДА

ВОЛКАНО ДОКТОР СИЛВЪР УНИВЕРСАЛ УРЕД ЗА СРЕБЪРНА ВОДА

Арт. #30073544

ВОЛКАНО ДОКТОР СИЛВЪР УНИВЕРСАЛ УРЕД ЗА СРЕБЪРНА ВОДА

Уредът Доктор Силвър Универсал дезинфекцира питейна вода в домашни условия, като я обогатява със сребърни йони. Може да се използва за вода от централизираното водоснабдяване, както и вода, добита от извори, кладенци и др. Сребърната вода, приготвена с уреда, намира приложение при профилактика срещу някои заболявания.
Доктор Силвър Универсал работи на базата на електролитно разтваряне на сребро във вода чрез протичане на ток между неръждаем и сребърен електрод. Така във водата се натрупват колоидно сребро и сребърни йони. Тяхната концентрация е пропорционална на протичащия ток и времето за обработка.
Уредът произвежда 60 000 литра сребърна вода. Конструкцията му позволява сребърният електрод да се смени след изчерпване на ресурса. Сменяемата батерия гарантира по-дълъг период на употреба. Снабден с вградени програми за електронен контрол, уредът произвежда сребърна вода с избрана концентрация, без необходимост да се следи времето за обработка.
Сребърните йони са широкоспектърен продукт, унищожаващ патогенната микрофлора. Не оказват вредно въздействие върху човешкото здраве. Ефективни са срещу повече от 650 вида гъбички, вируси и бактерии.

Начин на употреба: Уредът има електролизна клетка и блок за управление. В блока са поместени електронна схема, от която се избира програма за управление процеса на електролитно отделяне на сребърни йони ("Ag+"), и захранващ източник - батерия 9 V.
Електролизната клетка има два електрода - пружинен катод и сребърен анод. Пробата сребро, от която е изработен сребърният анод, е 1000. Катодът е направен от неръждаема стомана със сертификация за контакт с питейна вода. Разтварянето на сребърния електрод във водата става постепенно, в резултат на електролизата.

Приложение на уреда:

При ангина в продължение на 3-5 минути, изплакнете гърлото с вода с концентрация на сребро 15 mg/l.
При гинекологични възпаления измивайте възпаленото място по 3-4 пъти на ден или поставете компрес с топла, около 30 - 35 градуса, вода със сребърна концентрация 30 mg/l.
При хранително отравяне на ден се пият по 100 мл вода с концентрация на сребро 5 mg/l. В случай на остро отравяне, до оказване на лекарска помощ, вземете 100 мл вода с концентрация на сребро 10 mg/l и предизвикайте повръщане. След това на всеки три часа пийте по 100 мл вода със сребърна концентрация 5 mg/l. Подобрение може да се очаква след 2-3 часа.
При висока температура изпийте 50-100 мл вода с концентрация на сребро 10 mg/l. Понижаване на температурата може да се очаква след няколко часа.
При следоперационни възпаления (мускулни, костни и др., причинени от стафилопневмококови инфекции), измийте мястото, подсушете го и направете компрес с топла (30-35 градуса) вода с концентрация на сребро 30 - 35 mg/l за 15-20 минути.

Компрес: Със сребърна вода се напояват 4-5 слоя марля.

При настинка устата се изплаква с вода с концентрация на сребро 20 mg/l, затоплена до 30-35 градуса. Настинката отминава за 2-3 дни или по-бързо.
При дезинтерия на всеки 4 часа пийте по една лъжица сребърна вода с концентрация 5 mg/l.
При лишеи и екземи направете компрес с топла вода - 30-35 градуса със сребърна концентрация 35 mg/l за 40 минути. Курсът на лечение е двуседмичен.
При гастрит пийте по време на хранене 100 мл вода с концентрация на сребро 0,5-1,0 mg/l, за двуседмичен период. След няколко дни, болката отшумява.
При инфекциозен хепатит 20-30 минути преди хранене пийте по 100 мл сребърна вода с концентрация 1 mg/l, в рамките на 10 дни.
При конюнктивит и кератит, мийте очите си със сребърна вода на стайна температура или направете компрес с вода със сребърна концентрация 20 mg/l.
При на възпаления на гърлото, ушите и носа (възпаления на средното ухо, слуховия канал, ринит, ларингит, тонзилит, фарингит, грипни епидемии) - изплаквайте устата, ушите или носа с топла (30-35 градуса) вода с концентрация на сребро 20-25 mg/l. Можете, също, да направите компрес за 30-35 минути.
За дезинфекция на вода с неясен произход: На литър от водата добавете 100 мл сребърна вода с концентрация 10 mg/l. След 4 часа водата ще бъде годна за пиене.
При изгаряния, измийте и подушете мястото, след което направете компрес със сребърна вода с концентрация 30 mg/l. Това е изключително ефективен начин за бързо лечение на този вид проблеми. След терапията не остава белег.
При пвирусни и простудни заболявания, сребърна вода с концентрация 10-20 mg/l се използва за:

 • компреси;
 • измиване;
 • изплакване.

Изберете начина на използване според заболяването.
При бъбречни възпаления три пъти дневно пийте по 100 мл сребърна вода с концентрация 1 mg/l в продължение на 2-3 седмици.
При стоматологични заболявания като гингивит, афти, стоматит в продължение на 5 до 7 дни, след ядене, за 3-5 минути изплаквайте устата с топла - около 30-35 градуса вода с концентрация на сребро 30 mg/l.
50 мл сребърна вода с концентрация 0,15 mg/l на ден подобряват имунната защита на организма.

При чревни проблеми на всеки 4-6 часа, за 7 до 10 дни, пийте по 100 мл вода със сребърна концентрация 0,1 mg/l.

Други приложения на сребърната вода:
При епидемии - грипни или други, за да дезинфекцирате дома си, напръскайте откритите повърхности в помещенията като мебели, под, стени и др. с вода с концентрация на сребро 20 mg/l. За помещения от 20 кв.м. 0,5 мл вода са достатъчни.
За отстраняване на неприятната миризма от краката - след като измиете краката си, изплакнете ги с вода със сребърна концентрация 5 mg/l. Не подсушавайте с кърпа. Оставете кожата да изсъхне от самосебе си. Може, също, да напръскате вътрешната страна на чорапите със сребърна вода с концентрация 20 mg/l. След това ги оставете да изсъхнат на стайна температура.
За да отстраните лошата миризма под мишниците, след взимане на душ напръскайте с вода с концентрация на сребро 20 mg/l. Оставете кожата да изсъхне на въздух.
За да обработите бельо, след като го изперете и изсушите, напръскайте с помощта на пулверизатор с вода с концентрация на сребро 20 mg/l и го оставете да изсъхне.
За да дезинфекцирате хладилник, след като го почистите, напръскайте вътрешните повърхности със сребърна вода с концентрация 10 mg/l и ги изсушете.
За обработка на риба, колбаси, месо и други малотрайни продукти - с помощта на пулверизатор напръскайте с вода със сребърна концентрация 20-30 mg/l.
За да обработите плодове или зеленчуци - отделете тези, които имат следи от нараняване и загниване. Зеленчуците с листа се измиват отделно, като листата се отделят. Подготвят се 2 литра вода с концентрация на сребро 5-10 mg/l. Плодовете и зеленчуците се потапят в сребърната вода за 5 минути, след което се поставят върху домакинска хартия, за да изсъхнат. Обработените със сребърна вода плодове и зеленчуци могат да бъдат съхранявани в хладилник за по-дълъг период от време.
За да обработите плодове за компот, те трябва да бъдат здрави, без следи от натъртвания или загниване. Измийте ги добре под течаща вода и подгответе вода със сребърна концентрация 5-10 mg/l. Количеството зависи от броя компоти, които искате да направите. Потопете продуктите за 5 минути. Плодовете в бурканите трябва да се залеят с вода с концентрация на сребро 0,5 mg/l.

Технически характеристики:

 • производителност до изчерпване на ресурса - над 60 000 литра при концентрация на сребро 0,05 mg/l;
 • производителност по сребро - от 0,15 до 0,20 mg/min;
 • брой програми - 4;
 • темература на водата за обработване - от +5 градуса до +40 градуса;
 • захранващ източник - батерия 6F22 9V.

Опаковка:

 • уред - 1 бр.;
 • електролитна клетка - 1 бр.;
 • техническо описание - 1 бр.

Гаранционен срок: 12 месеца.

Производител: "ГРИЙН МАСТЪР ГРУП" ЕООД, България.

Аналози на ВОЛКАНО ДОКТОР СИЛВЪР УНИВЕРСАЛ УРЕД ЗА СРЕБЪРНА ВОДА

КОМЕНТАРИ КЪМ ВОЛКАНО ДОКТОР СИЛВЪР УНИВЕРСАЛ УРЕД ЗА СРЕБЪРНА ВОДА

ВОЛКАНО ДОКТОР СИЛВЪР УНИВЕРСАЛ УРЕД ЗА СРЕБЪРНА ВОДА Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗдравни съветиИсторияЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлЕ-тата в хранитеСнимкиНовиниРецептиВидеоХранене при...Храни и ястияДиетиСпорт и туризъмПроизводителиФизиологияСпортНормативни актовеБотаникаЛеченияОрганизации