Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Апарати и уреди Инхалатори PHILIPS АПАРАТ ИНХАЛАТОР ФИЛИПС OPTICHAMBER DIAMOND СПЕЙСЪР

АПАРАТ ИНХАЛАТОР ФИЛИПС OPTICHAMBER DIAMOND СПЕЙСЪР

Арт. #30072687
31.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от PHILIPS ›Виж всички Инхалатори ›

АПАРАТ ИНХАЛАТОР ФИЛИПС OPTICHAMBER DIAMOND СПЕЙСЪР

Филипс Optichamber Diamond Spacer е специален механичен уред, които помага на пациентите, които трудно провеждат pMDI терапия с инхалатор. Улеснява подаването на лекарство към белите дробове. От важно значение е ползването на уреда от възрастни пациенти и малки деца, при които поради физическата сила и/или координация, се провежда по-трудно ефективно лечение с pMDI инхалатори. Антистатичната камера хомогенизира аерозола, като осигурява повече време за вдишване на лекарството. С него терапевтичната процедура може да бъде визуално контролирана. Така вие ще бъдете спокойни, че близките ви са приели медикамента в дозата, предписана от лекуващия лекар.
Филипс Optichamber Diamond Spacer работи в комбинация с три размера маски: S, M и L, предназначени за деца на различни възрасти.

Характеристики:

  • Обем: 140 мл.
  • Дължина: 14.22 см.
  • Мундщук: работи с 22 мм. стандартни съединители.
  • Камера: от пластмаса.
  • Клапи: от силикон.
  • Поддръжка: може лесно да се разглобява за ръчно миене с топла вода и течен почистващ препарат. Препоръчително е да се почиства веднъж седмично.

Внимание: Не бъркайте в клапаните и не ги махайте от аерочембъра OPTICHAMBER по време на почистването. Не стерилизирайте и не изварявайте.

Поддръжка: Лесно се разглобява и се мие на ръка с топла вода и течен почистващ препарат.

Инструкция за работа (използва се само от един пациент)

Прочетете инструкцията преди употреба.

1. Преди употреба внимателно проверете изделието за правилно сглобяване, забравени части, повреди или чужди обекти. Премахнете всички чужди обекти. Продуктът трябва да се замени незабавно, в случай на повреди или липсващи части. Ако е необходимо, използвайте инхалатора самостоятелно, докато извършите подмяната. Ако симптомите на пациента се обострят, моля потърсете незабавно медицинска помощ.

2. Отстранете капачката. Преди употреба се уверете, че сте прочели инструкцията на инхалатора.

3. Разклатете инхалатора непосредствено преди всяка употреба, както е написано в инструкцията му. Вкарайте инхалатора в задната част на камерата.

4. Поставете мундщука в устата и осигурете ефективно прилепване (уплътнение). 

5. Когато получите добро уплътнение, пациентът трябва да издиша през устата. Flow-Vu индикаторът ще се върне във вертикална позиция, когато пациентът спре вдишването или издишването: Издишаният въздух напуска камерата през ексхалаторния клапан.

6. Инхалаторът се натиска, когато пациентът извършва бавно вдишване. Използвайте Flow-Vu индикатора за помощ при координиране на тази операция. Когато индикаторът започне да се премества към пациента, това е точният момент за натискане на инхалатора. Проверете дали инструкциите на лекаря за дозиране се спазват и дали в момента  се извършва само едно впръскване на лекарство.

  • Мундщук: осигурете добро уплътнение между устните и мундщука. Извършете едно дълбоко вдишване и задръжте дъха си за около 10 секунди за подобряване на терапевтичния ефект на лекарството. Ако пациентът се затруднява да вдиша дълбоко, алтернативата е да извърши 2-3 вдишвания през камерата след натискане на инхалатора.

7. Снемете инхалатора ако чуете сигнал за потока - изсвирване на свирка.
8. Следвайте инструкциите на инхалатора относно времето на изчакване преди повторение на точки 3-6 от инструкцията.

Инструкция за почистване

Уредът трябва да се почисти при изваждане от пакета и след това ежеседмично. 

1. Снемете задния капак на камерата.

2. Поставете всички части за 15 минути в слаб разтвор на течен препарат за измиване на съдове и хладка вода. Разбъркайте добре.

3. Изплакнете частите с чиста вода.

4. Изтръскайте добре останалата вода и оставете да изсъхне във вертикално положение. Уверете се, че частите са изсъхнали, преди да ги сглобите.

5. За сглобяване, подравнете маркера на задния капак с Flow-Vu индикатора, след което го притиснете внимателно. 

Производител: Philips, Китай.

Аналози на АПАРАТ ИНХАЛАТОР ФИЛИПС OPTICHAMBER DIAMOND СПЕЙСЪР

КОМЕНТАРИ КЪМ АПАРАТ ИНХАЛАТОР ФИЛИПС OPTICHAMBER DIAMOND СПЕЙСЪР

АПАРАТ ИНХАЛАТОР ФИЛИПС OPTICHAMBER DIAMOND СПЕЙСЪР Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗдравни съветиИсторияБотаникаЛеченияНовиниАлт. медицинаСнимкиСпециалистиЛюбопитноФизиологияЗаведенияЛайфстайлСпортКлинични пътекиХранене при...ВидеоЗдравни проблемиОрганизацииПроизводителиНормативни актовеОткритияГеографияПатология