Начало Е-Аптека Медицински изделия Гърло NATURPHARMA ЙАЛОКЛИЙН спрей за гърло 30 мл

ЙАЛОКЛИЙН спрей за гърло 30 мл

Арт. #30072609

ЙАЛОКЛИЙН спрей за гърло 30 мл

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОДУКТЪТ И КАКВО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО МУ?
ЙАЛОКЛИЙН е спрей на основата на хиалуронова киселина. Има бариерен и защитен ефект върху инфектираната и зачервена орофарингеална лигавица. Хиалуроновата киселина залепва по повърхността на лигавицата. Задържайки наличната вода, образува защитен слой, който облекчава раздразнената мукоза. Омекотяващото и лубрикиращо действие облекчават всички признаци, свързани с възпалението, като усещане за чуждо тяло в гърлото, затруднено преглъщане, сухота или гъделичкане. Накрая, бариерният ефект спомага за поддържане целостта на лигавицата, като я предпазва от вредни външни агенти и патогени.

ПОКАЗАНИЯ
Спреят за орофарингеална лигавица ЙАЛОКЛИЙН може да се използва като адювантно лечение на заболявания на дихателните пътища, включително:

  • орофарингит както в остра, така и в хронична фаза;
  • дрезгавост и дразнеща кашлица с пост-вирусна природа или породена от замърсители на околната среда;
  • синдроми на настинка или грип;
  • последици от операции на ушите, носа или гърлото;
  • извън езофагеални проявления на и гастро-езофагеален рефлукс в горния респираторен тракт (дисфагия, хроничен фарингит, упорита кашлица).

СЪСТАВ
Натриева сол на хиалуронова киселина, сух екстракт от лайка, натриев бензоат, глицерин, l-аргинин, калиев сорбат, N-ацетилцистеин, натриев захаринат, аромат на мента, лимонена киселина, вода.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРОДУКТЪТ?
При индивидуална непоносимост към някоя от съставките.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ
Препоръчително е да се посъветвате с Вашия лекар.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ПРОДУКТИ
Не са известни.
Направете консултация с Вашия лекар преди употребата на спрея за гърло ЙАЛОКЛИЙН в комбинация с други медицински изделия или медикаменти за орофарингеалната лигавица.

НАЧИН НА УПОТРЕБА
Преди да използвате продукта за първи път, натиснете надолу дозатора няколко пъти и пръснете настрани, за да се зареди пълната доза. Ако не употребявате спрея за продължителен период от време, може да се наложи това действие да се повтори. Правилното приложение на продукта може да се извърши само ако тръбичката за пръскане е хоризонтална. Препоръчително е да ползвате медицинското изделие индивидуално. Мийте ръцете си преди употреба.

1. Завъртете тръбичката на спрея е хоризонтално положение.
2. Поставете края й в устната кухина.
3. Натиснете надолу дозатора и задръжте, докато се изчерпи дозата. Спреят трябва да се държи изправен по време на употреба. Натиснете отново надолу, за да получите следващата доза.
4. След употреба върнете тръбичката на спрея във вертикална позиция.

КОГА И ЗА КОЛКО ДЪЛГО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРОДУКТЪТ?

  • Възрастни: По 3-4 впръсквания до 5 пъти на ден.
  • Деца: По 2-3 впръсквакия до 4 пъти на ден.

Спреят за гърло ЙАЛОКЛИЙН може да се използва по всяко време на деня. Препоръчително и да не се приемат напитки или храна поне 10 минути след приложение. Продължителността на употреба зависи от развитието на симптомите. Ако е нужно спреят може да се използва продължително време.

НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ
Употребата на продукти за локално приложение, особено ако е продължително време, може да предизвика сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с медицински специалист, за да започнете подходяща терапия. Ако възникнат други странични действия, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Посъветвайте се с Вашия лекар, ако възнамерявате да използвате спрея за деца под 2 години.
Пазете от малки деца.
Избягвайте контакт с очите.
Наличието на миризма на сяра не показва промени в продукта, но е типично за компоненти на формулата.

СРОК НА ГОДНОСТ, СЪХРАНЕНИЕ И УНИЩОЖАВАНЕ
Датата на изтичане на срока на годност важи за продукта при неотворена и правилно съхранявана опаковка.
Не използвайте медицинското изделие след изтичане на срока му на годност или ако опаковката е отворена или повредена.
Съхранявайте спрея на стайна температура, плътно затворен и далече от топлина и светлина.
Медицинските изделия не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Консултирайте се с вашия фармацевт. Това ще спомогне за опазване на околната среда.

Опаковка: Стъклена бутилка от 30 мл с дозатор.

Производител: FERMA-DERMA s.r.l, Италия.

Аналози на ЙАЛОКЛИЙН спрей за гърло 30 мл

КОМЕНТАРИ КЪМ ЙАЛОКЛИЙН спрей за гърло 30 мл

ЙАЛОКЛИЙН спрей за гърло 30 мл Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиАлт. медицинаБотаникаЛюбопитноЛайфстайлВидеоХранене при...НовиниТестовеСнимкиАнкетиКлинични пътекиПрезентацииЗдравни проблемиИсторияИнтервютаИзследванияСпециалистиНормативни актовеМикробиологияПатологияСпортЗаведения