Начало Е-Аптека Хранителни добавки Антиоксиданти DOCTOR'S BEST ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 100 мг * 60

ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 100 мг * 60

Арт. #30071822
64.40 лв. 57.96 лв.
Валидност на промоцията: от 01.03.2019г. до 31.03.2019г. НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от DOCTOR'S BEST ›Виж всички Антиоксиданти ›Към всички промоции ›Виж още от биотин (A11HA05) ›

ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 100 мг * 60

Алфа-липоевата киселина е мастна киселина, съдържаща сяра, която изпълнява роля, подобна на тази на витамините в организма. Но тъй като тялото е в състояние да си я произвежда самостоятелно, тя не се класифицира като витамин. Алфа-липоевата киселина действа като ко-ензим при метаболизма на въглехидратите и е необходима за синтеза на ацетил СоА - ключов метаболит в клетъчния процес, който превръща глюкозата (кръвната захар) в енергия. Стабилизираната R-липоева киселина съдържа BioEnhanced® Na-RLA (натриевата сол на R-липоевата киселина). Чистата R-липоева киселина е много нестабилна молекула, която има склонност да образува полимери при излагане на топлина, светлина и влага. BioEnhanced® Na-RLA е стабилизирана форма на R-липоевата киселина, която не се разгражда при високи температури. Методът за екстракция, използван на направата на добавката на Doctor's Best, предотвратява наличието на остатъци от разтворителя в готовия продукт.

Алфа-липоевата киселина е ключов фактор в клетъчния процес, свързан с метаболизма на глюкозата за производството на енергия. Процесът на стареене на организма се свързва с намалена способност на черния дроб да рециклира аскорбиновата киселина при наличието на оксидативен стрес. R-липоевата киселина променя свързаното с възрастта нарушение на рециклирането на витамин С и увеличава неговата концентрация в чернодробните клетки. Стареенето се свързва, също така, и с по-високи нива на оксидативен стрес в мозъка. Високата скорост на метаболитните процеси в него, както и дългия живот на неврони го правят особено уязвим от свободните радикали. Тъй като алфа-липоевата киселина прекъсва клетъчните окислителни процеси, тя е много важна за здравето на мозъка и цялата нервна система.

Идеалният антиоксидант трябва да притежава способността да неутрализира множеството свободни радикали, да подпомага функционирането на други антиоксиданти, да свързва или „хелира” метални йони, които могат да генерират свободни радикали, да функционира както във водна, така и в мастна среда и да присъства в различни тъкани, клетки и извънклетъчни пространства. Липоева киселина отговаря на всички тези критерии и затова често е наричана „универсален антиоксидант“. С напредване на годините, обаче, способността на организма да синтезира алфа-липоева киселина намалява. Възрастта, също така, води до натрупване на окислени протеини, които пречат на митохондриите да изпълняват своите функции. Алфа-липоевата киселина е в състояние ефективно да се справи с всички тези проблеми. Тя се среща в две форми, обозначени като "R-липоева киселина" и "S-липоева киселина". R- и S-липоевата киселина са оптични изомери (енантиомери) - молекули, които представляват огледални образи една на друга. R-липоевата киселина се синтезира по естествен начин от хората, животните и растенията. Проучванията показват, че тя е по-биологично активна от S формата.

Предназначение:

  • От съществено значение за производството на енергия от митохондриите;
  • Подпомага антиоксидантната защита на организма;
  • Допринася за поддържане на кръвната захар в нормални граници;
  • D-биотинът подпомага метаболизма на мазнините и въглехидратите.

Продукт, подходящ за вегетарианци и вегани.

Състав:

  • D-Биотин - 150 мкг;
  • R-липоева киселина - 100 мг.

Други съставки: Модифицирана целулоза, микрокристална целулоза, стеаринова киселина, оризово брашно, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Начин на употреба: Приемайте 1 капсула дневно с или без храна, или според лекарско предписание.

Предупреждение:
Преди употреба, консултирайте се с лекар, ако приемате някакви лекарства с рецепта или ако имате заболяване.
Да не се предозира.
Продуктът не замества разнообразното хранене.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Doctor's Best, САЩ.

Аналози на ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 100 мг * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 100 мг * 60

ДОКТОР'С БЕСТ СТАБИЛИЗИРАНА R-ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА капсули 100 мг * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):БотаникаЛюбопитноСпортЗдравни съветиИсторияНовиниСъставкиЛайфстайлРецептиСнимкиСоциални грижиАлт. медицинаХранене при...ИнтервютаПатологияАнкетиДиетиТестовеВидеоХрани и ястияИзследванияОрганизацииЗаведенияКлинични пътекиПсихологияЗдравни проблемиСпециалистиПроизводителиНормативни актовеЕ-тата в хранитеОткрития