Начало Е-Аптека Хранителни добавки Дихателна система Горни дихателни пътища МИРТА МЕДИКУС БРОНХОВИТАЛ КИДС УНИВЕРСАЛ сироп 100 мл.

БРОНХОВИТАЛ КИДС УНИВЕРСАЛ сироп 100 мл.

Арт. #30070764

БРОНХОВИТАЛ КИДС УНИВЕРСАЛ сироп 100 мл.

Бронховитал Кидс Универсал подпомага нормалното функциониране и естествените пречистващи функции на лигавиците на дихателните пътища - нос, синуси, гърло, трахея, бронхи. Способства за ефективния имунен отговор и допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. Благоприятства естествената активност на слуховия анализатор и обонянието и подкрепя нормалната гласова функция. Стабилизира реактивността към факторите на външната среда.

Честото боледуване на дихателните пътища се дължи на факта, че те са на "входа" на организма при неговото съприкосновение с външната среда, а при децата неукрепналата имунна система и честото пребиваване в колективи с евентуални заразоносители също оказва голямо влияние. Приемът на животински продукти и рафинирани захари и брашна в комбинация с недостатъчното количество плодове и зеленчуци може да доведе до появата на алергии и витаминно-минерални дефицити.

Бронховител Кидс Универсал е продукт, който благодарение на опита на древните лечители, съчетан със съвременните познания и технологии за екстрахиране, оказва многостранно полезно действие и подпомага функционирането на детския организъм.

Активни съставки:

 • Плодът от бъзак, съдържащ проантоцианидини, гликозиди, витамини и други съставки има благоприятен ефект върху имунната и храносмилателната система.
 • Теснолистният живовляк улеснява отделянето на секретите от дихателните пътища. Съдържа органичен силиций, благодарение на който белодробните тъкани укрепват и се повишава устойчивостта им спрямо инфекции, включително туберкулоза.
 • Петопръстникът (пълзящ очиболец) има противовъзпалително, подсушаващо и имуноактивно действие. Изключително ценен е при остри и често изострящи се инфекции на синусите, бронхите и гърлото.
 • Пищялката (ангелика) има антимикробно и пречистващо действие. Влияе положително върху средното и вътрешното ухо, които често се засягат при децата при дихателни инфекции.
 • Андрографисът е  индийска билка с противовирусно действие, включително и срещу причинителите на грип. Освен това мощно пречиства черния дроб.
 • Дългият пипер има имуностимулиращо и антиалергично действие. Оказва благоприятно влияние при кашлица и хрема.
 • L-лизинът е аминокиселина с много важно значение за имунитета, особено в борбата с вирусите. Помага за изграждане на съединителната тъкан - кости, стави, кожа и др., а това е от голямо значение за подпомагане на правилния растеж и развитие на децата.
 • Цинкът под формата на органичния, оптимално усвоим цитрат (дериват на лимонената киселина) е основен фактор за дейността на белите кръвни телца - левкоцитите. Подобрява състоянието на кожата и лигавиците и директно участва в дихателния процес. Влияе положително и върху сетивното възприятие и затова е полезен при злояди деца и за намаляване на вкуса и обонянието.
 • Манганът участва в клетъчната обмяна на веществата и повишава устойчивостта на нервните структури и слухово - вестибуларния апарат.
 • Селенът под форма на L-селенометионин (L-Selenomethionine) защитава организма от вредното действие на свободните радикали.

Състав: Бъзак, плод - екстракт, Теснолист живовляк, стрък - екстракт, Петопръстник, стрък - екстракт, Пищялка, корен - екстракт, Андрографис, стрък - екстракт, Дълъг пипер, семе - екстракт, L-лизин, Цинков цитрат, Манганов сулфат, L-селенометионин; Дестилирана вода; Стабилизатори: растителен глицерин; Консервант: калиев сорбат; Регулатор на киселинност: лимонена киселина; Ароматизант: ягода.

Състав:за 20 ml - максимален дневен прием:
Бъзак - плод, екстракт (Fr., Sambuci ebuli, extr.)25%
Теснолист живовляк - стрък, екстракт (Hb., Plantago lanceolatae, extr.)20%
Петопръстник - стрък, екстракт (Hb.,Potentillae reptans, extr.)15%
Пищялка - корен, екстракт (Rad. Angelicae officinalis, extr.)15%
Андрографис - стрък, екстракт (Hb., Andrographis paniculatae, extr.)15%
Дълъг пипер – семе, екстракт (Sem. Piperi longi, extr.)10%
L-лизин (L – Lysine)180 mg

Цинк (Zn) под форма на:

 • Цинков цитрат (Zincum citricum) – 16 mg
4,8 mg

Манган (Mn) под форма на:

 • Манганов сулфат (Manganese sulphate) – 4 mg
1,2 mg

Селен (Se) под форма на:

 • L-селенометионин (L-Selenomethionine) – 100 µg

40 µg

Не съдържа: алкохол, захар и оцветители.

Указание за употреба: Приема се преди, по време на или след хранене. За перорално приложение. Да се използва мерителната чашка. Да се разклати преди употреба.

Препоръчителна дневна доза:

 • За деца от 1 до 3 години: по 1,0 - 2,5 мл., 2 пъти дневно;
 • За деца от 4 до 7 години: по 2,5 - 5,0 мл., 2 пъти дневно;
 • За деца от 8 до 12 години: по 5,0 - 7,5 мл., 2 пъти дневно;
 • За деца над 12 години: по 7,5 - 10 мл., 2 пъти дневно.

Внимание: Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се използва при алергия към някоя от съставките.

Съхранение: Да се съхранява на сухо място, без пряка слънчева светлина. Да се пази от деца.

След отваряне съдържанието да се използва до 1 месец, а при съхранение в хладилник - до 3 месеца.

Опаковка: 100 мл.

Произведено от Екстрактфарма ЕООД за Мирта Медикус ЕООД.

 

 

Аналози на БРОНХОВИТАЛ КИДС УНИВЕРСАЛ сироп 100 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ БРОНХОВИТАЛ КИДС УНИВЕРСАЛ сироп 100 мл.

БРОНХОВИТАЛ КИДС УНИВЕРСАЛ сироп 100 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛеченияФизиологияЗдравни проблемиЗдравни съветиСпециалистиИзследванияКлинични пътекиНормативни актовеЛюбопитноЛайфстайлНовиниХранене при...Алт. медицинаТестовеСнимкиАнкетиСъставкиСпортПроизводителиИсторияМикробиологияВидеоПрезентацииПатологияЗаведенияПсихологияСоциални грижиРецептиИнтервютаОбразованиеОрганизацииОткрития