Начало Е-Аптека Хранителни добавки Подкрепа при ракови заболявания NV HERBAL НАТАНАЛ сироп без алкохол 100 мл.

НАТАНАЛ сироп без алкохол 100 мл.

Арт. #30069558
12.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
3.4, 8 гласа
Виж всички от NV HERBAL ›Виж всички Хранителни добавки при ракови заболявания ›

НАТАНАЛ сироп без алкохол 100 мл.

100% натурален продукт без съдържание на преработени суровини като есенции, етерични масла, сухи екстракти, багрила и други подобни. За производството му е използвана специална технология. Характерното за сиропа Натанал е, че притежава само нюанси на цвят, вкус и мирис (т.нар. органолептични показатели). Това е патентован продукт за подпомагане лечението на онкологични и други заболявания с уникалност в световен мащаб. Съдържа чеснов извлек с висока концентрация. Основна съставка на капсулите, таблетките и препаратите от чесън на прах са влакнестите му структури, които в този продукт са отстранени. Ето защо, въпреки високо концентрирания чеснов извлек, хранителната добавка не предизвиква нежелани странични реакции, които са характерни при консумиране на големи количества суров чесън.
Пресният чесън в НАТАНАЛ® е имуностимулатор с мощно действие. Повишава броя на клетките в човешкия организъм (т.нар. лимфоцити), които унищожават туморните клетки. Потиска необходимия за развитието на канцерогенните клетки фермент липокиназа, а също така чрез сулфидните си съединения разрушава механизма на тяхното размножаване. Чесънът съдържа съединения на сяра, селен и германий, които обуславят имуностимулиращото му действие.
Мощното антиоксидантно действие на НАТАНАЛ® предпазва организма от свободните радикали и му помага да изхвърли токсичните соли на тежките метали.
Чесънът повишава радиорезистентността (радиотолерантността) на организма, благодарение на което, той е незаменим помощник по време на лъчетерапия.
НАТАНАЛ® съдържа растения с лечебно действие: пресен чесън, джоджен, мащерка, босилек, чубрица, маточина и широколистен живовляк, чиито уникални съставки го превръщат в незаменимо средство за оптимизиране на профилактиката и подпомагане лечението на редица заболявания.

Предимства:

 • Мощен имуностимулатор. Подпомага дейността на лимфоцитите и макрофагите - имунни клетки, които унищожават патогените микроорганизми и туморните клетки в тялото.
 • Молекулите на свободните радикали и дори отровните и токсични вещества се “улавят” от сулфидите на чесъна. Серните съединения възпрепятстват превръщането им в канцерогенни форми.
 • Притежава мощно детоксикиращо действие, което е основна част от благоприятния ефект при химиотерапия и лъчетерапия.
 • Предпазва гръбначния мозък от поражения и стимулира кръвотворенето. Ако по време на химиотерапия и лъчетерапия се приема достатъчно количество НАТАНАЛ® се избягва понижаването на левкоцитите под критичния минимум и появата на тежки анемични състояния, съпроводени с остри възпалителни процеси.
 • С мощен противогъбичен и антибактериален ефект. За репликацията на бактериалните хромозоми са необходими ензими, съдържащи серо-водород (тиолови) групи. Серните съединения на чесъна унищожават именно тези групи. Разрушавайки по специфичен начин ДНК на тези ензими, микроорганизмите не могат да се размножава и патогенните клетки загиват.
 • Подкрепя организма при вирусни заболявания (ГРИП).
 • Предпазва от кръвосъсирване. Притежава противосъсирващи свойства, които не отстъпват на тези на аспирина.
 • Намалява холестерола. В Германия са проведени медицински изследвания, които доказват, че чесънът повишава с най-малко осем процента нивото на HDL - холестерола. Извежда лошия холестерол от организма, като се свързва с него. Намалява количеството на липидите в кръвта и по този начин предпазва от атеросклероза и заболявания на сърдечно-съдовата система. Подобрява кръвообращението.
 • Понижава кръвната захар;
 • Стимулира процеса на делене на здравите клетки и увеличаването на техния брой.
 • Унищожава патогенната чревна флора, без да засяга нормалната.
 • Оптимизира профилактиката и подпомага лечението на заболявания като гастрит, колит, язва, дизентерия и други.

Начин на употреба и дозировка:
Преди употреба леко разклатете. Препоръчително е да се приема 4-8 пъти на ден преди хранене или около един до два часа след ядене, като се разрежда с 30-50 мл вода. След това се изпива и 200 мл вода, сок, айрян, бульон, зелен чай или друга течност. Ако искате може да го смесите с няколко лъжици кисело мляко, но след това също трябва да изпиете 200 ml течност.

 • Като профилактично средство и за повишаване на имунитета - на ден се приемат 1-2 пъти от 1 до 3 супени лъжици. За поддържане на добро здраве, вземайте редовно 2-3 супени лъжици НАТАНАЛ® сутрин и вечер, по което и да е време на годината. Дозата за прием се определя от възрастта, общото състояние и телесно тегло на пациента. При по-голямо телесно тегло е необходима по-висока доза.
 • Препоръчителна дневна доза за оптимизиране лечението при грип, химиотерапия, лъчетерапия и онкологични заболявания се изчислява според телесно тегло - на всеки килограм по 3 до 7-8 мл от сиропа. Приемът се разпределя на еднакви интервали от време и на равни части.
 • През есенно-зимния сезон като профилактика при възрастни се пият по 2-3 супени лъжици сутрин и вечер.
 • При респираторно заболяване препоръчителната дневна доза е 4-5 мл на килограм телесно тегло, в комбинация с фервекс, мултивитамини, аспирин, аналгин и други. При повечето хора 1-2 шишета на ден са достатъчни, като дозата зависи от конкретния организъм.
 • При първи симптоми на грип може да се изпият 2 шишета ("ударна доза"), като през 30 минути се взема по половин шише предимно вечер, след като се върнете от работа или по едно цяло шише през час, час и половина. На другата сутрин симптомите ще са изчезнали.
 • За моментално спиране на хрема или прекратяването й в рамките на 1-2 дни - правят се промивки на носоглътката, като сиропът се разрежда в съотношение 1:3 с вода. При възрастни се промива всяка ноздра с по 2-3 мл (3-4 капкомера) една след друга. При поява на хрема и усещане за "дращене на гърлото" ако на момента или до края на вечерта няколко пъти се направят промивки, то на другия ден симптомите ще са изчезнали. Ако е минало повече време промивките се правят по няколко пъти дневно, 1-2 дни, като се приема и перорално. Така силно се скъсяват етапите на хремата и тя до 1-2 дни преминава. Усещането за "щипене" на лигавицата е единственото неудобство.
 • Стандартната дневната препоръчителна доза при онкологични заболявания в начален стадий е не по-малко от 3 мл на килограм телесно тегло - например при тегло 70 кг се приемат 210 мл дневно на 4 пъти по равно количество, т.е. най-малко 200 мл (2 шишета) дневно по 50 мл (1/2 шише), разделени на четири приема.
 • Метастази или рецидиви - дневната препоръчителна доза стандартно е по 4-6 мл на килограм телесно тегло - например при тегло 70 кг се изпиват 280 мл или 350 мл дневно, разпределени на 6-7 равни приема, в зависимост от състоянието.
 • При онкологични заболявания в краен стадий - дневната препоръчителна доза през първите 2,5-3 месеца стандартно е не по-малко от 7-8 мл на килограм телесно тегло - например при тегло 70 кг се приема дневно 420 мл, разпределени на 8 равни приема, т.е. най-малко 4 шишета (400 мл) по 50 мл (1/2 шише) на осем приема през около 2 часа. Когато не могат да се консумират повече течности, пийте през 1/2-1 час по 1-3 супени лъжици с няколко глътки течност.

НАТАНАЛ® ЗА ДЕЦА над 2 год.

 • Профилактично и за повишаване на имунитета се приема от 1 чаена до 1,5-3 супени лъжици в зависимост от възрастта и телесното тегло.
 • При грип, химиотерапия, лъчетерапия и онкологични заболявания дневната препоръчителната доза за деца се изчислява според телесно тегло като на 1 килограм се приемат от 3 мл до 5 мл. Полученото количество се разпределя на равни части и се приема на еднакви интервали от време.

Съставки: воден извлек от Allium sativum 70% (чесън глави), Thimus sp. div. 5% (листа на мащерка), Mentha spicata 5% (джоджен листа), Satureja montana 5% (листа от чубрица), Ocimum basilicum 5% (листа от босилек), Plantago major 5% (широколистен живовляк листа), Melissa officinalis 5% (маточина листа), консерванти: натриев бензоат - 0,001 kg/l, калиев сорбат - 0,001 kg/l.

Съхранение: Поставете в хладилник или съхранявайте при температура от 5°С до 20°С, на тъмно и недостъпно за деца място. Затворете шишето плътно, веднага след употреба. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Спазвайте препоръчителния дневен прием.

Противопоказания: Ако сте свръхчувствителни към чесън или някои от съставките му, и в редки случаи към лук и лалета, не приемайте продукта!

Опаковка: 100 мл.

Производител: НВ Хербал кеар ЕООД, България.

Аналози на НАТАНАЛ сироп без алкохол 100 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ НАТАНАЛ сироп без алкохол 100 мл.

НАТАНАЛ сироп без алкохол 100 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛеченияФизиологияЛюбопитноЗдравни съветиСпортНовиниПатологияСнимкиХранене при...Алт. медицинаЛайфстайлИзследванияИсторияНормативни актовеКлинични пътекиСпециалистиРецептиХрани и ястияДиетиМикробиологияТестовеПроизводителиОрганизацииСоциални грижиИнтервютаОткрития