Начало Е-Аптека Хранителни добавки Нервна система, сън и памет Памет и концентрация UNICOMS СТАДИКСИН таблетки * 60

СТАДИКСИН таблетки * 60

Арт. #30065151

СТАДИКСИН таблетки * 60

Stadyxin e комбинация от висококачествен екстракт от гинко билоба, витамин Б6, селен и цинк. Една таблетка дневно подсилва паметта и концентрацията, подобрява оросяването на крайниците и мозъка и предпазва клетките от оксидативен стрес. Комбинацията от витамин В6 и цинк допълнително допринася за нормалната дейност на нервната система и подобрява когнитивната функция.

Активни съставки:

  • Гинко билоба - един от най-старите дървесни видове на нашата планета. В древността китайската билкова медицина използва както листата, така и семената на дървото. Съвременните изследвания, обаче, се фокусират върху стандартизирания екстракт от изсушени зелени листа гинко билоба. Той е силно концентриран и се използва предимно при проблеми с кръвообращението. Активните съставки на растението подобряват концентрацията и оросяването на крайниците и мозъка. Въздействат благотворно върху еластичността и здравината на стените на капилярите и кръвоносните съдове. Допринасят за понижаване на кръвното налягане. Гинко билоба влияе благоприятно при шум в ушите и виене на свят. Ефективно предпазва от оксидативен стрес, благодарение на силните си антиоксидантни качества.
  • Селен - допринася за здравето и правилното функциониране на щитовидната жлеза. Засилва имунитета. Спомага за нормалната сперматогенеза. Влияе благоприятно върху ноктите и косата. Притежава силни антиоксидантни свойства, които допринасят за предпазване от оксидативен стрес. Минералът влиза в състава на Se - зависимата глутатион пероксидаза - един от най-важните антиоксидантни ензими, предпазващ клетките от акумулиране на продукти на прекисното окисление. По този начин се защитава от увреждане апаратът, отговорен за синтеза на клетъчни ядра и белтъци.
  • Цинк - важен хранителен минерал. Подпомага редица процеси в човешкото тяло – структурни, регулаторни и каталитични. Допринася за нормалната когнитивна функция – подобрява мисловния процес, възприятията и паметта. Играе важна роля и за добрата въглехидратна и макронутриентна обмяна. Защитава клетките от оксидативни нарушения и свободни радикали. Подпомага нормалното функциониране на имунната система. Влияе благоприятно върху здравето на кожата, косата и ноктите.
  • Витамин В6 (пиридоксин) - водноразтворим витамин. Допринася за нормалния метаболизъм на въглехидратите и протеините. Подпомага образуването на някои мозъчни химикали и червени кръвни клетки. Поддържа нормалното функциониране на нервната система и правилната психологична функция. Участва в производството на хемоглобин, чиято основна роля е пренос на кислород в организма.

Състав на 1 таблетка:

  • Гинко Билоба - 90 мг. / *
  • Цинк - 10 мг. / 100% от ПДП;
  • Витамин В6 - 1.4 мг. / 100% от ПДП;
  • Селен - 100 мкг. / 182% от ПДП.

ПДП - Препоръчителен дневен прием.

Начин на употреба:
Приемайте по 1 таблетка на ден.

Внимание!
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Stadyxin не е заместител на разнообразната диета.
Съхранявайте хранителната добавка на сухо, проветриво място, недостъпно за деца, при температура под 25°С.
Hе я използвайте след изтичане срока й на годност, отбелязан на опаковката.

Опаковка: 60 таблетки.

Произведено за: UniComs GmbH, Швейцария.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА СТАДИКСИН таблетки * 60

  • Силно клинично значими взаимодействия (1)
  • Умерено клинично значими взаимодействия (24)
Виж подробно всички ›

Аналози на СТАДИКСИН таблетки * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАДИКСИН таблетки * 60

СТАДИКСИН таблетки * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаПсихологияСпортИсторияСнимкиИнтервютаСъставкиЛайфстайлНовиниЕ-тата в хранитеИзследванияХрани и ястияДиетиСпециалистиПатологияНормативни актовеОрганизацииРецептиКлинични пътекиТестовеЗаведенияМикробиологияСоциални грижиПроизводителиОткрития