Начало Е-Аптека Козметика Устна хигиена Пасти за зъби Анти - плака ELGYDIUM ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 50 мл.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 50 мл.

Арт. #30064224

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 50 мл.

Грижата за венците е от първостепенно значение за здравето на устната кухина, като се има предвид, че проблемите с венците са в основата на 50 % от причините водещи до обеззъбяване. Тези проблеми са свързани с наличието на зъбна плака в ограниченото пространство между зъбите и венците (гингивалните сулкуси).

Значение на ежедневната профилактика за хигиената на устната кухина и зъбите.
Зъбната плака е лепкав, безцветен или белезникав филм, който се образува непрекъснато върху зъбите и венците, най-вече след хранене. Тя се състои главно от слюнка, хранителни остатъци и бактерии. Нейното натрупване в гингивалните сулкуси предизвиква образуването на вещества, които са токсични за венците и тъканите, поддържащи зъбите. Освен това, зъбната плака се трансформира в зъбен камък, който в голяма степен е отговорен за проблемите на венците.
Първоначалното засягане на венците се нарича гингивит и се характеризира с възпаление, подуване и зачервяване. Възможно е да има и кървене. Гингивигът е обратим процес.
Впоследствие настъпва еволюция към пародонтит. Този процес се характеризира с невъзвратимо увреждане на тъканите, които поддържат зъбите.
Именно затова е от основно значение зъбната плака да се отстранява, чрез добро измиване на зъбите.
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака съдържа хлорхексидин, както и един много важен минерал - калций.

Хлорхексидинът - антисептик на избор
Хлорхексидинът, благодарение на своите антисептични свойства, предотвратява образуването на зъбна плака. Превантивното действие продължава във времето между две измивания на зъбите в резултат на продължителното излъчване на хлорхексидина.

Калцият - основен минерал
Калцият благоприятства регенерацията на колагена на венеца и прекратяването на необилното кървене. Освен това, той повишава рН на слюнката, което води до неутрализиране на произвежданите от бактериите киселини.
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака е специално създадена за уязвими венци.

ELGYDIUM Антиплака спомага за запазването на зъбите и венците здрави.

Показания:

  • Ежедневна хигиена на зъбите и устната кухина;
  • Профилактика на бактериалната плака;
  • Профилактика на проблемите на венците.

Начин на употреба:
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака се използва за ежедневно миене на зъбите и венците, в продължение на 3 минути, след всяко хранене, 3 пъти дневно. Препоръчително е използването на четка за зъби ELGYDIUM с гъвкави власинки, осигуряваща нежно и ефикасно измиване.

1. Четкайте вертикално в посока от венците към върха на зъбите.
2. Почистете вътрешната повърхност на зъбите.
3. Завършете миенето с дъвкателната повърхност на зъбите.

Съвети за добра хигиена на устната кухина и зъбите:

  • Мийте зъбите си след всяко хранене (поне 3 пъти дневно);
  • Използвайте подходяща четка за зъби ELGYDIUM, която позволява почистване на цялата повърхност на зъбите, както и на венците. Сменяйте четката си за зъби поне веднъж на 3 месеца;
  • Осигурявайте на зъбите си редовен внос на флуор, чрез използването на флуорирана паста за зъби (ELGYDIUM за чувствителни зъби или ELGYDIUM за защита от кариес) и на флуорирана вода за уста (ELGYDIUM флуорирана вода за уста);
  • За да проверите ефикасността на измиване на зъбите, препоръчително е да използвате индикатор за зъбна плака (Demo-плака), който показва лошо почистените зони;
  • Редовно се преглеждайте при лекар по дентална медицина (на всеки 6 месеца).

Състав: Aqua (water), Calcium carbonate, Glycerin, Hydrated silica, Sodium lauryl Sulfate, Aroma (Flavor), Chondrus crispus (Carrageenan), Benzyl alcohol, Cellulose gum, Chlorhexidine digluconate, Limonene, Methylparaben, Propylparaben, Sodium saccharin,

Условия на съхранение: Съхранявайте при температура под 25ºС.

Опаковка: 50 мл.

Производител: Пиер Фабр Дермо Козметик, Франция.

ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ

45.00 лв. 37.00 лв. Спестявате 8.00 лв. Валидност на промоцията: от 09.03.2018г. до 09.04.2018г.

Аналози на ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 50 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 50 мл.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 50 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЛеченияАлтернативна медицинаЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлЕ-тата в хранитеСнимкиНовиниХранене при...БотаникаИсторияЗдравни проблемиСпорт и туризъмРецептиСпециалистиМедицински изследванияПроизводителиСъставкиПатологияНормативни актовеКлинични пътекиФизиологияПсихологияСпортНаправления в медицинатаСоциални грижиОрганизацииЗаведения