Начало Е-Аптека Медицински изделия Кожни проблеми Атопичен дерматит ERBAGIL РИГЕНОМА крем 100 мл.

РИГЕНОМА крем 100 мл.

Арт. #30059518

РИГЕНОМА крем 100 мл.

Показания:
За локално приложение при радиационен, иритативен, алергичен дерматит, преди и след микрохирургия. При нетолерантна, реактивна и чувствителна кожа. Предотвратява възпалението, сърбежа, подуването, зачервяването и тежката ксероза (патологична сухота на кожата). Подсилва реепителизацията и тъканната регенерация. Показан за лечение и превенция при кожа, подложена на инвазивни терапевтични или естетични процедури, за лечение на кожа в контакт с ортези и протези, за предпазване на кожа, предразположена към разязвяване (включително декубитални и съдови рани) и за предотвратяване на келоиди.

Съдържа:
OZOILE® - патентована съставка на Erbagil.
Стабилни озониди с витамин Е ацетат.

Без глутен, оцветители, алергени. С естествени консерванти.

Преминати тестове:

 • Тест за цитотоксичност.
 • Тест за кожни алергии.
 • Микробиологичен тест.

Основни сътавки: OZOILE® (Стабилни озониди с витамин Е ацетат), екстракт от корени на бодлив залист (Ruscus Aculeatus), екстракт от листа на касис (Ribes Nigrum), екстракт от цвят на невен (Calendula Officinalis), екстракт от полски хвощ (Equisetum Arvense), тиоктова киселина, натриев хиалуронат.

 • Озониди от локален Озон® - предотвратяват зачервяването, възпалението, сърбежа, отока и паренето. Пренасят кислорода до тъканите, стимулирайки реелителизацията и тъканната регенерация.
 • Биопероксиди от локален Озон® - противодействат на дегенеративните процеси, радиационните увреждания и стареенето на клетките.
 • Витамин Е ацетат - противопоставя се на пероксидацията на мембранните липиди. Има успокояващ ефект. Блокира свободните радикали.
 • Хиалуронова киселина - оптимизира хидратацията и подпомага правилната физиология на хидро-липидно-киселинната мантия. Увеличава еластичността на кожата и придава плътност и тонус на тъканите.
 • Невен - успокоява сърбежа и зачервяването.
 • Корени от бодлив залист - има вазоконстриктурно, антиедематозно (противооточно) и съдопротективно действие.
 • Полски хвощ - притежава реминерализиращо действие заради съдържанието на силиций и други минерали. Подобрява структурата на кожната повърхност и подпомага хомогенната й реепителизация.
 • Рибеснигрум - има противовъзпалителен ефект. Считан за природна алтернатива на кортизона.
 • Тиоктова киселина - антиоксидант, който противодейства на дегенеративните процеси, засягащи лигавиците и кожата. Усилва производството на клетъчна енергия за възстановяване на увредената функция.

Начин на употреба:
Нанесете директно върху засегнатия участък и масажирайте до пълно абсорбиране. Препоръчително е да се прилага 2 пъти на ден или както ви е препоръчал вашият лекар. Периодът на лечение зависи от бързината на терапевтичния отговор.

Предупреждение:
Не поглъщайте.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте това медицинско изделие след изтичане на срока на годност.
Не употребявайте, ако опаковката изглежда повредена.
Няма съобщени случаи на сенсибилизация или странични ефекти. Ако забележите такива, моля, прекратете употребата и се консултирайте с вашия лекар.
Измийте ръцете си добре преди да използвате продукта.
Затворете плътно тубата след употреба.
Съхранявайте крема на сухо място, далеч от източници на топлина и от излагане на слънчева светлина.
Отбелязаният върху опаковката срок на годност се отнася за неотворения перфектно запазен продукт. След отваряне се препоръчва да използвате крема до 6 месеца.

Опаковка: 100 мл.

Производител: Erbagil s.r.l., Италия.

Аналози на РИГЕНОМА крем 100 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ РИГЕНОМА крем 100 мл.

РИГЕНОМА крем 100 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Алтернативна медицинаПроизводителиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиЛеченияИсторияСнимкиХранене при...ЛайфстайлСпортСпециалистиМедицински изследванияТестовеОрганизацииЗдравни проблемиКлинични пътекиНормативни актовеРецептиЗаведенияПсихологияСъставкиДиетиЕ-тата в хранитеПатологияВидео