Начало Е-Аптека Хранителни добавки Алкализиране на организма MEDITRINA LTD. ЛИТОРЕН саше * 30

ЛИТОРЕН саше * 30

Арт. #30056470

ЛИТОРЕН саше * 30

Lithoren хранителна добавка с подсладител.

Какво представлява Lithoren и какво съдържа:
Lithoren е хранителна добавка, която съдържа калиев цитрат, магнезиев цитрат и пиродиксин, като съставки с физиологично действие.
Lithoren не съдържа натрий.

Състав:
Всяко саше Lithoren съдържа:

  • калиев цитрат (25 m Eq калий и 25 mEq цитратни йони) (RDA на Kanw=2 g) - 2,7 g;
  • магнезиев цитрат (5m Eq магнезий и 5mEq цитратни йони) (RDA на магнезий =300 mg) - 376 mg;
  • лимонена киселина (12 mEq цитратни йони) - 810 mg;
  • пиридоксин (RDA за пиридоксин =1,5 mg) - 25 mg.

Помощни вещества: сукралоза, портокалова есенция, силиконов диоксид.

Показания за употреба:
Lithoren може да се използва като алкализиращо средство за нормализиране на pH на урината при повишена киселинност.

Дозировка: Дозата на Lithoren е 1 саше дневно, вечер. pH на урината трябва да се коригира и наблюдава постоянно, за да се поддържа в нормалните граници (6,2 до 6,8).

Начин на приложение: Съдържанието на всяко саше се разтваря в 150 мл. вода. Полученият разтвор е бистър, с оранжев цвят и приятен портокалов аромат. Ако се съхранява в хладилник (2 - 8°С), разтворът е стабилен за поне 24 часа. Lithoren съдържа сукралоза - подсладител с нула калории, така че може безопасно да се приема от диабетици.

Проверка на pH на урината:
Опаковката с Lithoren съдържа съвременни pH лентички за точно измерване pH на урината. Най-достоверни резултати се получават при второто уриниране, след сутрешното при ставане от сън. За получаване на оптимално измерване трябва да се извърши повторна оценка на pH в рамките на същия ден, за предпочитане вечер преди лягане и поне 3 часа след вечеря или пиене на кафе, чай, газирани напити, вино или бира. Тази проверка има за цел постигане на 24-часов адекватен контрол с поддържането на нормалните граници на pH (6,2 до 6,8 или по-високо).

Нежелани реакции: При приемане на Lithoren някои пациенти може да имат леки храносмилателни и чревни нарушения. Те може да бъдат облекчени чрез приемане на дозата по време на хранене.

Бременност: Категория С. Няма проведени проучвания при хора или животни, относно възможността Lithoren да увреди плода, ако се приема от бременни, както и по отношение на възможността за влияние върху репродуктивната способност. Lithoren трябва да се приема от бременни, само в случай на абсолютна необходимост.

Внимание: Lithoren не предотвратява и не лекува заболявания при хората.
Не превишавайте максималната препоръчана дневна доза.

Съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте при стайна температура (15 - 30 °С) и избягвайте контакт на продукта с вода, източници на топлина или пряко излагане на слънчева светлина.
Калиевият цитрат е хигроскопичен.
При поемане на влага в сашето може да се образуват бучки. Това е естествена реакция, която не засяга ефикасността на Lithoren. Не използвайте продукта след срока на годност, посочен в долния край на външната опаковка.

Опаковка: Картонена кутия с 30 сашета Lithoren.
Кутията съдържа и листовка с информация на пациента и прозрачен найлонов самозакопчаващ се плик с 14 pH лентички, карта за съпоставяне на цветовете при pH 4,50 и 9,00 и влагоабсорбиращо пакетче.

Вносител: Синапсис България ООД.

Производител: Meditrina Ltd, Гърция.

Аналози на ЛИТОРЕН саше * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ ЛИТОРЕН саше * 30

ЛИТОРЕН саше * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаАнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Е-тата в хранитеБотаникаЛюбопитноМедицински изследванияЛеченияЗдравни съветиИсторияАлтернативна медицинаПрезентацииСпортПатологияСъставкиТестовеСнимкиНовиниПсихологияЛайфстайлХранене при...ДиетиКлинични пътекиНаучни публикацииОрганизацииСпециалистиЗаведенияНормативни актовеИнтервютаПроизводителиОткрития