Начало Е-Аптека Хранителни добавки Пробиотици и храносмилане Пробиотици, пребиотици и синбиотици HEALTHY LIFE USA БИ-ПРОТЕКТ капсули * 20 ХЕЛТИ ЛАЙФ

БИ-ПРОТЕКТ капсули * 20 ХЕЛТИ ЛАЙФ

Арт. #30056340

БИ-ПРОТЕКТ капсули * 20 ХЕЛТИ ЛАЙФ

b-PROTEKT е високо ефикасен синбиотик (пробиотик и пребиотик) с мощна имуностимулираща NV6X® формула. Това, което прави b-PROTEKT различен от другите пробиотични продукти, е комбинацията от 5 вида добре изследвани живи бактерии, известни със своето полезно действие върху човешкия организъм, селектирани витамини и минерали с доказани имуностимулиращи свойства.
Борейки се с болестта, антибиотиците убиват както вредните, така и полезните бактерии. Поддържането на полезните бактерии в случай на антибиотичен прием е от изключителна важност. b-PROTEKT е създаден с цел поддържане баланса на пробиотичните бактерии както в тънкото, така и в дебелото черво. Тъй като всеки вид има различни свойства за здравето на организма и работи в определени части на храносмилателния тракт, е важно да се приема комбиниран пробиотичен комплекс като b-PROTEKT.

Редовният прием на b-PROTEKT™ се препоръчва за:
   • Поддържането на нормална имунна система;
   • Възстановяване на чревния баланс - при стомашно-чревни разстройства;
   • Редовност на червата.

b-PROTEKT™ е подходящ при:
   • Прием на антибиотици (по време и след лечението);
   • Дискомфорт в храносмилателния тракт, диария, констипация и подуване;
   • Сезонно слаб имунитет и чести заболявания;
   • Пътуване;
   • Сенна хрема;
   • Стрес и умора.

Какво представлява формулата NV6X®?
NV6X® е уникална формула, съдържаща специално съчетани пребиотици (инулин и пектин), витамин С, витамин А, витамин В6 и цинк. Съдържанието на пребиотик в b-PROTEKT има многобройни ползи за организма. Като натурална, несмилаема хранителна съставка, той създава правилната среда за развитието на полезни бактерии в червата. Комбинацията на цитрусовия пектин и инулин, извлечен от коренище на цикория, прави формулата изключително полезна, поради свойството им да стимулират растежа и подсилят вече съществуващите полезни бактерии във вашия организъм.

Формулата NV6X® е обогатена и с витамин С, който е познат с това, че допринася за нормалната функция на имунната система. Той има също толкова голяма полза и за нормалната дейност на нервната система и психологическата функция. Не на последно място, витамин С съдейства за нормалното функциониране на метаболизма и генерирането на енергия, намаляване чувството на умора и отпадналост и защита на клетките от оксидативен стрес.

Витамин А е мастно разтворим витамин и силен антиоксидант. Допринася за поддържането на нормално функционираща имунна система.

Витамин В6 засилва имунитета и намалява чувството на умора и отпадналост. Той е много важен, поради това че допринася за нормално функционираща нервна система и нормална психологическа дейност. Витамин В6, като водно разтворим витамин, подпомага метаболизма, синтеза на енергия и цистеин.

Витамин D е водо-разтворим. Притежава редица полезни ефекти за организма. Тялото синтезира витамин D чрез кожата, когато е изложено на слънчева светлина. Малко са храните, които съдържат витамина. Поради това недостигът му се наблюдава често, особено през зимните месеци. Витамин D допринася за поддържането на нормална имунна система и намалява възпалителния ефект, предизвикан от защитните реакции на имунната система. Известен е и с това, че спомага за усвояването на калция и фосфора, поддържа нормалните нива на калций в кръвта, както и здравето на костите. Не на последно място, Витамин D участва в процеса на делене на клетките.

Полезните живи бактерии в b-PROTEKT:
Lactobacillus: помагат за поддържане на киселинна среда в тялото, което може да предотврати развитието на вредни бактерии. Съдържанието на 3 вида Lactobacillus прави b-PROTEKT широкоспектърен препарат.
- Lactobacillus bulgaricus има значителни ползи за организма - от нормално функциониращ имунитет и съдействие за разграждането на млечните продукти, до намаляване появата на диарични състояния и гадене.
- Lactobacillus rhamnosus, от своя страна, много добре се прикачва за чревните стени, като по този начин помага за разчистване пътя на полезните бактерии, намиращи се в организма.
- Lactobacillus acidophilus е особено подходящ за справяне с диаричните състояния както при възрастни, така и при деца. Спомага и за нормално функциониращ храносмилателен тракт и може да помогне за абсорбцията на калций и витамините от В комплекс. В допълнение има много изследвани ползи, свързани с ефекта им върху имунитета и борбата с някои алергични състояния.

Bifidubacterium:
- Bifidobacterium longum - непатогенен пробиотик, намиращ се естествено в стомашно-чревния тракт (предимно в дебелото черво) и влагалището при жените. Подпомага храносмилането и съдейства за защита срещу вредните бактерии. Те играят важна роля и в синтеза на жизненоважни витамини.
- Streptococcus thermophilus - този мощен пробиотик може да бъде открит в дебелото черво и има многобройни изследвани ползи свързани с храносмилателната система и имунитета. S. thermophilus произвежда лактаза, която съдейства на хората за разграждане на млякото по-ефективно. На последно място, тези полезни бактерии произвеждат антибиотични химикали, които биха могли да намалят появата на инфекция и язви в стомаха.

Дозировка и прием: приемайте по 1 капсула на ден между основните хранения. Ако пиете антибиотик, вземайте хранителната добавка 2 часа след неговия прием.

Съставки в 2 капсули (дневна доза):

 • NV6X® = 218.74 mg/0.2 g.
 • Пребиотик - цитрусов пектин* (50 mg/0.2 g);
 • Инулин, извлечен от коренище на цикория (Chicorium intybus)* (100 mg/0.1 g);
 • Витамин C (60 mg) под формата на L-аскорбинова киселина, съставляващ 75% от РКП;
 • Витамин В6 (1.4 mg) под формата на пиридоксин хидрохлорид, съставляващ 100% от РКП;
 • Витамин D3 (5 μg) под формата на холекалциферол, съставляващ 100% от РКП;
 • Витамин А (800 pg RE) под формата на ретинил ацетат, съставляващ 100% от РКП.
 • Лиофилизирани бактерии:
  • Lactobacillus bulgaricus* (40 mg/0.04 g) - 200 млн.
  • Bifidobacterium longum* (40 mg/0.04 g) - 400 млн.
  • Lactobacillus rhamnosus* (20 mg/0.02 g) - 200 млн.
  • Streptococcus thermophilus* (20 mg/0.02 g) - 200 млн.
  • Lactobacillus acidophilus* (10 mg/0.01 g) - 3 млрд.

РКП - референтни количества за прием.
*Неустановени референтни количества за прием.

Помощни вещества: Пълнител: оризово брашно; Антислепващи агенти: магнезиев стеарат, силициев диоксид; Капсула - желиращ агент: хипромелоза; Оцветител: титаниев диоксид.

Качеството и ефикасността на пробиотичните култури са гарантирани през целия срок на годност, при правилно съхранение.

Внимание!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Да се съхранява на сухо и проветриво място при температура под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Не използвайте след изтичане срока на годност, указан на опаковката.

Не се съхранява в хладилник!

Опаковка: 20 капсули.

Произведено от: Фортекс Нутрасютикалс ООД, България.

Произведено за: Юникомс Швейцария ГмбХ в КНР (CN).

Аналози на БИ-ПРОТЕКТ капсули * 20 ХЕЛТИ ЛАЙФ

КОМЕНТАРИ КЪМ БИ-ПРОТЕКТ капсули * 20 ХЕЛТИ ЛАЙФ

БИ-ПРОТЕКТ капсули * 20 ХЕЛТИ ЛАЙФ Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛайфстайлЛеченияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПроизводителиБотаникаХрани и ястияСпортТестовеАлтернативна медицинаХранене при...Клинични пътекиМедицински изследванияСнимкиСъставкиИсторияЕ-тата в хранитеРецептиОрганизацииДиетиСпециалистиНормативни актовеСоциални грижиИнтервютаОткрития