Начало Е-Аптека Хранителни добавки Детоксикация и зависимости Детоксикация VALARTIN PHARMA СОРБЕКС ДУО капсули * 20

СОРБЕКС ДУО капсули * 20

Арт. #30055444

СОРБЕКС ДУО капсули * 20

ЛИСТОВКА

Едни от най-разпространените съвременни средства за извеждане на токсични съединения от тялото са ентеросорбентите - продукти за диетично хранене и лекарствени средства, които спират такива прояви на интоксикация като: слабост, главоболие, болки в ставите, умора, повишаване на температурата, гадене, диария.

Употребата на ентеросорбенти подобрява самочувствието при интоксикации в резултат на нарушаване на обичайния начин на хранене (прекаляване с мазна храна, сладкиши, алкохол), при излагане на неблагоприятна околна среда и при въздействие на нездравословни производствени фактори, при отравяния със соли на тежки метали, пестициди, отровни химикали; предозиране на лекарствени средства, алергични реакции; при заболявания на органите в стомашно-чревния тракт, инфекциозни заболявания.

Ентеросорбентите са и, също така, важен елемент от диетичното хранене на всеки съвременен човек, който иска да поддържа в оптимално състояние организма и храносмилателните си органи.

Широко признание сред медицинските специалисти и потребителите имат сорбентите на основата на активен въглен - черно на цвят прахообразно вещество с високи абсорбционни свойства, получаван от натурални растителни суровини по щадящ начин, изключващ употребата на химикали при преработването му.

Диетичните добавки и лекарствените средства на основата на активен въглен изпълняват ролята на бариера: сорбентът има свойството да полепва, да поглъща и да предотвратява разпространяването в тялото на токсични съединения, които попадат в стомашно-чревния тракт отвън или се образуват в резултат на нарушения в обмяната на веществата и попадат в лумена от кръвната и лимфната система.

Създаден с помощта на иновационни разработки, SORBEX (Сорбекс) се характеризира с висока ефективност и удобство при използването, като заедно с това съответства на изискванията на европейските стандарти за безопасност при употреба.

Сорбентите, влизащи в състава на SORBEX (Сорбекс), се произвеждат под формата на капсули, към чиито положителни предимства в сравнение с таблетирания активен въглен спада и възможността за точно дозиране и намаляване на дозата, благодарение на това, че капсулата със сорбента достига до мястото, където да окаже въздействие, избягвайки контакта с лигавицата на стомашно-чревния тракт и с активните съставки на храносмилателните сокове. Така се намалява механичното раздразнение на лигавицата от гранулите на въглена.

Капсулите Сорбекс съдържат активен въглен под формата на гранули, което е предпоставка за удължаване на времето, през което сорбентът се намира в стомашно-чревния тракт и съответно, неговата по-продължителна абсорбционна активност. Ефективността на гранулирания активен въглен не намалява в продължение на 36 - 48 часа и това позволява да се удължат интервалите между отделните приеми и така, да се намали дозата.

Сорбекс ДУО е диетична добавка, която съчетана уникалните свойства на въглеродния ентеросорбент под формата на гранули с биологично активните вещества в Белия трън, което спомага за намаляване проявите на интоксикация за предпазване и възстановяване на функциите на черния дроб и бъбреците.

SORBEX DUO:
• Извежда от тялото токсините;
• Прочиства и възстановява черния дроб.

Състав:
1 капсула съдържа:

 • активни компоненти: 
  • гранулиран активен въглен - 226,8 мг;
  • екстракт от Бял трън (Silybum marianum) - 40,5 мг (което е Еквивалентно на 32 мг силимарин);
 • помощни вещества: аморфен силициев двуокис. *

Преди употреба прочетете листовката!
Да се съхранява на места, недостъпни за деца!
Не е заместител на разнообразното хранене!
Да не се превишава дневната доза!

Показания за използване:
Сорбекс Дуо се препоръчва като диетична добавка при хранителни отравяния (в това число от алкохол); отравяния със соли на тежки метали, пестициди, отровни химикали; при излагане на неблагоприятна околна среда или при въздействие на нездравословни производствени фактори с цел извеждане на токсините от тялото; за намаляване степента на интоксикация и за осигуряване на нормалното функциониране на черния дроб и бъбреците; при инфекциозни заболявания; при склонност към алергични реакции. Комплексът от биологично активни съставки, влизащи в състава на Сорбекс Дуо, има ентеросорбентни и хепапротекторни свойства.

Начин на приемане и препоръчвана дневна дозировка:

 • за възрастни - по 2-3 капсули 2-3 пъти на денонощие или 1 - 1,5 ч. след хранене;
 • за деца над 7-годишна възраст - по една капсула 2-3 пъти на ден, 1 - 1,5 ч след хранене.

Продължителност на приема: от 3 до 15 денонощия. При необходимост курсът може да се повтори.

Преди употреба е препоръчително да се консултирате с лекар.

Противопоказания: бременност, кърмене, индивидуална непоносимост.

Хранителна и енергийна стойност (калоричност) на 100 г. продукт:

 • белтъчини - 20,7 г;
 • въглехидрати 3,7 г;
 • мазнини - 0 г;
 • 100 ккал (418,7 кДж).

Срок на годност: 3 години от датата на производството.

Условия на съхранение: Да се съхранява в сухи, защитени от светлина и на недостъпни за децата места, далеч от вещества, отделящи газове и изпарения, при температура от 0°С до 30°С.

Форма на опаковка: капсули в блистери.

Количество вещество в 1 капсула: 270 мг + 7,5%.

Количество капсули в 1 опаковка: 20 (2 блистера по 10 капсули).

Опаковка: 20 капсули.

Производител: "ВАЛАРТИН ФАРМА", Украйна.

Аналози на СОРБЕКС ДУО капсули * 20

КОМЕНТАРИ КЪМ СОРБЕКС ДУО капсули * 20

СОРБЕКС ДУО капсули * 20 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):ЛеченияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаПрезентацииСнимкиПатологияРецептиНовиниХранене при...ИсторияМедицински изследванияТестовеОрганизацииКлинични пътекиСъставкиДиетиФизиологияХрани и ястияСпортЛайфстайлЗаведенияЕ-тата в хранитеИнтервютаПроизводителиОткритияНормативни актове