Начало Е-Аптека Хранителни добавки Алкализиране на организма KUBERA 5 АЛКА САЛТ капсули * 30

АЛКА САЛТ капсули * 30

Арт. #30055387

АЛКА САЛТ капсули * 30

Какво е киселинно-алкално равновесие?
Тялото е изградено основно от вода - приблизително 50% от телесната маса при жените и 60% при мъжете - така биохимичните, хранителните вещества и кислородът лесно се пренасят от едно място на друго. Водната среда може да има алкални или киселинни свойства, които се измерват по скала, наречена pH. Означението pH представлява концентрацията на водородните йони в организма. В същността си алкално-киселинното равновесие представлява поддържането на определена концентрация на Н+ катиони в извънклетъчната течност. Клетъчните структури са особено чувствителни на промени в концентрацията на Н+. Нормално pH на артериалната плазма е 7,40, а това на венозната плазма - малко по-ниско. Алкалоза се наблюдава, когато артериалното pH е над 7,40, а ацидоза - когато е под 7,40. pH нивата оказват отражение върху целия организъм и често пъти представляват индикатор за здраве или наличие на някакво заболяване. Небалансирано pH се наблюдава, когато pH нивата са станали твърде алкални или прекалено киселинни за дълъг период от време. Нормалният киселинно-алкален баланс на организма и отделните органи е необходим за правилното му функциониране и продължителен pH дисбаланс, без значение от кой, вид не се приема добре от него.

Какво е висока киселинност?
Висока киселинност означава ниско pH на отделни органи на организма. Най-често в практиката се изследва стойността на pH на урината, с помощта на pH индикаторна хартия (pH тест ленти), pH метър и др. Приетите за норма стойности са между 4,6 и 8, като стойностите варират. Ако pH на урината е между 6.0 - 6.5 рано сутрин и 6.5 - 7.0 вечер преди вечеря, нашето тяло се намира в сравнително добро състояние.

Как да противодействаме на високата киселинност? 
Правилната профилактика включва прием на алкална вода по 2-3 литра за ден и избягване на продължителни диети с висок прием на белтъчини (месо). Зеленчуците и плодовете са главен източник на алкални продукти.
Редовните профилактични прегледи са най-добрият начин за откриване на нарушения в алкално-киселинното равновесие още в ранен етап.

Какво представлява Алка салт?
Алка салт е хранителна добавка, съдържаща комбинация от соли на алкалните и алкалоземните елементи - натриев бикарбонат, калиев бикарбонат, калциев карбонат, магнезиев карбонат.

Капсулите, в които са поместени солите, са произведени от суровини от растителен произход (целулоза). Те не съдържат нишесте, глутен и консерванти и отговарят на строгите диетични нужди на клиентите.
Капсулите са Kosher и Halal сертифицирани и са одобрени от Вегетарианската общност.

Състав:

Съдържание1 капсула6 капсули (максимална дневна доза)
Калциев карбонат100 mg600 mg
Натриев бикарбонат100 mg600 mg
Калиев бикарбонат100 mg600 mg
Магнезиев карбонат100 mg600 mg

Помощни съставки: пълнител (малтодекстрин), антислепващ агент (магнезиев стеарат).
Vcaps - целулозна капсула (HPMC).

Как действа Алка салт?
Алка салт допълва диетата със съставки, допринасящи поддържането на киселинно-алкалното равновесие.

Преди да приемете Алка салт
Алка салт не е подходящ за употреба при бременност и кърмене. 
Не е лекарство, нито заместител на пълноценното хранене.

Ако имате някакви въпроси преди употреба, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Начин на употреба:
Препоръчва се Алка салт да се приема в дози 1 - 6 капсули дневно преди хранене, през равни интервали от време. 
Да не се превишава препоръчваната доза.

Нежелани реакции на Алка салт
В препоръчваните дози не са установени нежелани реакции. 
При значително предозиране е възможно да настъпят стомашно дразнене и диария, които изчезват с прекратяване приема на продукта.

Съхранение
Да се съхранява при температура под 30 ºС на сухо и тъмно място, недостъпно за деца. 
Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Кенди ООД, България.
Произведено за: Алка Пойнт ООД, България.

Аналози на АЛКА САЛТ капсули * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ АЛКА САЛТ капсули * 30

АЛКА САЛТ капсули * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Е-тата в хранитеАлтернативна медицинаЛюбопитноЛеченияБотаникаЗдравни съветиСпортЛайфстайлИсторияНовиниХранене при...ПатологияНаправления в медицинатаСъставкиМедицински изследванияТестовеСнимкиПсихологияНормативни актовеКлинични пътекиИнтервютаПроизводителиОткрития