Начало Е-Аптека Хранителни добавки Стави и кости DOYCH НЕОФЛЕКСИН капсули * 30 DOYCH

НЕОФЛЕКСИН капсули * 30 DOYCH

Арт. #30054671
14.10 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от DOYCH ›Виж всички Стави и кости ›

НЕОФЛЕКСИН капс. * 30 DOYCH

ДИЕТИЧНА ХРАНА ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ
Доказано ефективен при възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите и опорно-двигателния апарат/стави, хрущяли, сухожилия и съединителни тъкани/.

Показан при следните нарушения, болестни състояния и заболявания:

 • ОСТРИ И ХРОНИЧНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ НА СТАВИТЕ - АРТРИТИ;
 • ДЕГЕНЕРАТИВНИ СТАВНИ ПРОЦЕСИ - АРТРОЗИ (КОКСАРТРОЗА, ГОНАРТРОЗА);
 • СКОВАНОСТ И БОЛКИ В СТАВИТЕ И ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ;
 • ТРАВМИ НА СТАВИТЕ, КОСТИТЕ И СУХОЖИЛИЯТА;
 • РЕВМАТИЗЪМ.

СЪСТАВ: 
Всяка желатинова капсула съдържа:

 • сух екстракт от Новозеландска зеленоуста мида /Perna Canalicilus/ - 315 mg;
 • сух екстракт кора от бяла върба /Salix Alba/ - 75 mg;
 • птичи хидролизиран колаген тип II /Chicken Collagen type II Hydrolized/ - 50 mg;
 • сух екстракт от кафяви морски водорасли /Fucus Vesiculosus/ - 45 mg;
 • Л-метионин /L-methionin/ - 9 mg;
 • витамин Е /Tocopheryl acetate 50%/ - 9 mg;
 • селенова мая (0.2%) /Selenium Yeast/ - 2,7 mg;
 • витамин В6 /Pyrodoxin HCL/ - 0,33 mg.

Спомагателни вещества: царевично нишесте.

СЪДЪРЖАНИЕ в препоръчителна максимална дневна доза от 4 капсули:

 • сух екстракт от Новозеландска зеленоуста мида /Регпа Canalicilus/ - 1260 mg;
 • сух екстракт кора от бяла върба /Salix Alba/ (25% салицин) - 300 mg;
 • птичи хидролизиран колаген тип II /Chicken Collagen type II Hydrolized/ - 200 mg;
 • сух екстракт от кафяви морски водорасли /Fucus Vesiculosus/ -180 mg;
 • л-метионин /L-methionin/ - 36 mg;
 • витамин E /Tocopheryl acetate 50%/ - 36 mg;
 • селенова мая 0,2% Selenium Yeast/ - 10,8 mg;
 • витамин B6 /Pyrodoxin HCiy - 1,32 mg.

ХАРАКТЕРИСТИКА И СВОЙСТВА: 
NS7 СТАВЕН КОМПЛЕКС НЕОФЛЕКСИН е комплексен продукт, който целенасочено оказва благоприятно физиологично въздействие върху целия опорно-двигателен апарат при заболявания, нарушения или болестни състояния на стави, кости, сухожилия и съединителна тъкан. Съдържащите се в основните съставки на комплекса хранителни вещества участват в изграждането на ставния хрущял, благоприятстват синтеза на синовиалната течност, допринасят за здравината на костите. Имат антиоксидантно действие. Благоприятният ефект се дължи на богатото съдържание на протеогликани (PG) /в колаген тип II/ и глюкозамингликани (GAG) /в сух екстракт от Новозеландска зеленоуста мида/, които са основни структурни компоненти на тъканите в опорно-двигателния апарат. В колагена и зеленоустата мида се съдържат още и естествените съставки хондроитин, хиалуронова киселина, омега-3 мастни киселини, витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи и др.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРИЕМАМЕ NS7 СТАВЕН КОМПЛЕКС НЕОФЛЕКСИН? 
Тъканите в опорно-двигателната система се увреждат вследствие на износване, възпаления или наранявания. Тези проблеми зачестяват с напредването на възрастта, при тежки физически натоварвания и травми. Тогава е необходимо снабдяването на организма със специфични хранителни вещества, които могат да бъдат доставени чрез приема на NS7 СТАВЕН КОМПЛЕКС НЕОФЛЕКСИН. Той защитава функционалността и нормалното протичане на съединително-тъканната обмяна в хрущялите и ставите, осигурявайки 8-кратна защита на структурите на целия опорно-двигателен апарат и трябва да се използва като част от балансирана диета, съчетана със здравословен начин на живот.

Комбинация от специални сухи екстракти на Новозеландска зеленоуста мида (Perna Canalicilus), кора от бяла върба (Salix Alba), хидролизиран колаген тип II (Chicken Collagen type II Hydrolized), кафяви морски водорасли (Fucus Vesiculosus), Л-метионин (L-methionin), витамин Е (Tocopheryl acetate 50%), селенова мая (0.2%) (Selenium Yeast) и витамин В6 (Pyrodoxin HCL).
Възпалителните и дегенеративни заболявания на ставите и опорно-двигателния апарат обхващат голям брой заболявания като артрити, артрози, ревматизъм, травми на ставите, сухожилията и други, засягат милиони хора по света и са една от водещите причини за инвалидизация. Именно тук от решаващо значение е използването на препарати като НЕОФЛЕКСИН, съдържащи специални хранителни вещества с цел предотвратяване на възпалението и забавяне на разрушителните процеси в ставния апарат.
НЕОФЛЕКСИН е комплексен продукт, който целенасочено оказва физиологично въздействие върху целия опорно-двигателен апарат при заболявания, нарушения или болестни състояния на стави, кости, сухожилия и съединителна тъкан. Съдържащите се в основните съставки на комплекса хранителни вещества участват в изграждането на ставния хрущял, благоприятстват синтеза на синовиалната течност, допринасят за здравината на костите. Имат силно изразено антиоксидантно действие.
Терапевтичният ефект на включения в препарата сух екстракт от Новозеландска зеленоуста мида се дължи предимно на съдържащите се в нея глюкозамингликани (GAG) и омега-3 мастни киселини. Многобройни изследвания доказват противовъзпалителното действие на омега-3 мастните киселини. Тяхната концентрация е 25% в състава на сухия екстракт. Те допълват медикаментозната терапия и оказват положително влияние върху хода на заболяването. Екстрактът от зеленоусти миди съдържа липиди в съотношение, повлияващо благоприятно хода на възпалителния процес. Освен омега-3 мастни киселини, които спадат към циклооксигеназните инхибитори, мидите съдържат висок процент гликозаминогликани /GAG/, които се свързват ковалентно с протеини и образуват протеогликани /PG/. Гликозаминогликаните и протеогликаните са основните съставни елементи на органичната субстанция на хрущялната тъкан. Естествените GAG в екстракта от зеленоусти миди спомагат за по-доброто структурно ремоделиране (образуване на протеогликани) на засегнатите стави.
Поради болкоуспокояващото си и противовъзпалително действие, потвърдено при терапията на артрози и артрити, в препарата НЕОФЛЕКСИН е включен и сух екстракт от кора от бяла върба (съдържащ 25% салицин). Този естествен салицин се абсорбира в организма и се оксидира в черния дроб до салицилова киселина. Нейното голямо предимство в сравнение с други препарати, които съдържат синтетична салицилова киселина е, че не дразни стомаха и лигавицата. Тя блокира синтеза на простагландини чрез инхибиране на ензимите циклооксигеназа и липоксигеназа. Освен познатото действие на салициловата киселина в естествения екстракт от кора от бяла върба са налице и други активни вещества, които намаляват болковия синдром.
Високата ефективност на препарата се постига и с участието на хидролизиран колаген тип II в състава му. Този тип колаген е извлечен от 100% чиста от свободни хормони пилешка гръдна кост - най-богатият му естествен източник. Само хидролизиран колаген тип II може да предостави необходимите за организма стандартизирани нива на гликопротеини, които спомагат за намаляване на оксидативните увреждания на ставите и са важни за поддържане на здрави хрущяли.
Хидролизираната форма на колаген тип II се отличава с много висок процент на усвояване (около 90%), което е от първостепенна важност за поддържане на здрав и функциониращ хрущял. Колаген тип II е богат и на протеини (65%), съдържащи аминокиселините хидроксилин и хидроксиполин. Протеините потенцират действието на съдържащите се в колагена глюкозамин и хондроитин (20% в състава му) като в същото време на тях се дължи свойството на колагена да възпрепятства ензимите, причиняващи дегенерацията на ставните хрущяли.
Хидролизираният колаген тип II е естествен източник и на хиалуронова киселина (~10%), която подпомага възстановяването на хиалинния хрущял, стимулира растежа и метаболизма на хондроцитите, намалява апоптозата им, стимулира синтеза на компонентите на хрущялния матрикс. Хиалуроновата киселина е отговорна за еластичните качества на ставната течност, действа смазващо, противовъзпалително, хондропротективно и участва в доставката на хранителни вещества до ставния хрущял. Потиска разрушаването на хрущяла, като потиска активността на протеиназите и активността на възпалителната синовиална реакция.
Всички компоненти на колаген тип II са с много висок процент на усвояване - до 90% резорбция в стомашно-чревния тракт.
Различните компоненти на хидролизиран колаген тип II имат множество защитни ползи: предпазват хрущяла от протеолитичните ензими; понижават деструкцията на хондроцитите, за да се намали възпалението; подпомагат синтеза на нов хрущял; увеличават производството на хиалуронова киселина, която "смазва" ставите; протектират повърхността на хрущяла от оксидативно и ензимно разграждане; действат като мощен противовъзпалителен модулатор.
Включеният в състава на препарата сух екстракт от кафяви морски водорасли съдържа различни количества микроелементи - селен, цинк, мед и минерали - калций, магнезий и фосфор. От съществено значение е високата концентрация на аминокиселината глутамин. Тя е необходима и за синтеза на глутатион. Глутатион пероксидаза е един от най-важните ензими за преодоляване на оксидативния стрес в организма. Екстрактът от кафяви морски водорасли доставя активни действащи вещества, които служат за регулиране на съединително-тъканната обмяна на веществата.
Аминокиселината Л-метионин, микроелементът селен заедно с витамин Е, който е един от най-важните уловители на радикали в синовиалните цепнатини на ставите, образуват комплексен механизъм, действащ за засилване на възстановяващия капацитет на организма по отношение на възпалителните процеси. Витамин Е и селен спадат към групата на антиоксидантите заедно с витамин С. Те служат като защитни фактори при увреждането на ставите и хрущялите от агресивни свободни радикали, които са идентифицирани като възпалителни медиатори. Витамин Е има положително действие и върху имунната система. Микроелементът селен има съществено значение при оксидативния стрес, който е налице при ревматоиден артрит и други автоимунни заболявания. При пациенти с ревматоиден артрит е налице намалена концентрация на селен, която следва да бъде компенсирана. Съдържащите селен дрожди, като естествен източник на селен, имат предимството, че освобождават бавно микроелемента.
Витамин В6 се включва в състава на продукта, тъй като при суплементация със селен трябва да се добавя и витамин В6 - той изпълнява функцията на коензим при синтеза на цистеина в метаболизма на метионина. Витамин В6 е кофактор при множество ензимни метаболитни процеси.

ИЗВОД:
НЕОФЛЕКСИН:

 • Защитава структурите на целия опорно-двигателен апарат, съдейства за запазване на тяхната функционална активност и нормално протичане на съединително-тъканната обмяна на веществата в хрущялите и ставите;
 • Регулира и стабилизира обмяната на веществата, повишава се ефективността на двигателния апарат;
 • Служи за снабдяване на ставите с хранителни вещества (Новозеландска зеленоуста мида, кафяви морски водорасли), минерални вещества и антиоксиданти (селен, витамин Е, витамин В6), притежава противовъзпалително и болкоуспокояващо действие (екстракт на кора от бяла върба);
 • Редуцира измененията в екстрацелуларния матрикс на ставите и забавя клетъчната апоптоза;
 • Подобрява качеството на живот.

Указание за употреба и дозировка: 
3 - 4 капсули дневно половин час преди хранене. Препоръчва се, след прием на продукта 3 месеца, да се направи 15 дни почивка.
След консултация с лекар, дозите могат да бъдат увеличени. 
Продуктът може да се употребява и при констатирани леки форми на дегенеративни промени на тъканите в опорно-двигателната система.
НЕОФЛЕКСИН e подходящ за продължителна употреба.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: 
При свръхчувствителност към някоя от съставките.
При поява на нежелани реакции, приложението на продукта трябва да се прекрати.

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ: 
Не са наблюдавани в препоръчителните дози.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! 
NS7 СТАВЕН КОМПЛЕКС НЕОФЛЕКСИН е предназначен за пациенти, чиито специфични хранителни потребности, определени от болестното им състояние, не могат да бъдат задоволени чрез промяна на нормалното хранене. Представлява непълноценна храна от гледна точка на хранителните му характеристики. 
Не е подходящ за употреба като единствен хранителен източник. 
Настоящата диетична храна за специални медицински цели трябва да се използва като част от балансирана диета, съчетана със здравословен начин на живот. 
Продуктът трябва да се използва под медицинско наблюдение. 
Да не се приема от бременни жени, кърмачки и деца до 14-годишна възраст. 
Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца. 
Не е предназначен за парентерална употреба. 
Не сдържа глутен. 
Произходът на белтъците в продукта е животински и растителен. 
Измененията в максималните стойности на витамин В6 и селен, съгласно чл. 5, ал. 3, прил. 1, т. 7 от Наредбата за диетични храни за специални медицински цели, са необходими поради предназначението на продукта. 
NS7 СТАВЕН КОМПЛЕКС НЕОФЛЕКСИН не е противопоказен за диабетици.

СЪХРАНЕНИЕ: На сухо място под 25 °С.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: "ДОЙЧ" ЕООД, България.

Последна редакция - 11.2013 г.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НЕОФЛЕКСИН капсули * 30 DOYCH

КОМЕНТАРИ КЪМ НЕОФЛЕКСИН капсули * 30 DOYCH

НЕОФЛЕКСИН капсули * 30 DOYCH Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаАлтернативна медицинаЛюбопитноЛеченияЗдравни съветиСпециалистиНовиниАнкетиСпортХранене при...Медицински изследванияИсторияИнтервютаНаучни публикацииПсихологияОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиПатологияЛайфстайлСнимкиЗаведенияПроизводителиОткрития