Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Апарати и уреди Термометри Електронни PIC ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO CLEAR

ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO CLEAR

Арт. #30054015
12.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от PIC ›Виж всички Електронни термометри ›

 ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO CLEAR

  • гъвкав накрайник
  • голям дисплей
  • звуков сигнал при отчитане на температурата
  • запаметява последната отчетена стойност
  • ергономичен дизайн
  • прозрачна кутия за съхранение

Всички термометри на ПиК са създадени според най-новите технологии и са преминали през строги проверки на качеството в съответствие със законодателството на ЕС, което гарантира отличното им качество и точност. Дигиталният термометър Ведо Клиър е изработен от материали, които го правят изключително удароустойчив. Измерва бързо телесната температура в диапазон от 32,0°С до 42,0°С (точност ±0,1°С).

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

За да включите термометъра натиснете бутона 0N/0FF. Всички данни ще се изпишат върху дисплея, в продължение на 2 секунди, придружени от кратко „бипване“. Последната измерена стойност ще се изпише на дисплея в продължение на 2 секунди, последвана от символите ,,L/°C“. Символът „L“ заедно с мигащия символ °С обозначават начало на измерването. Когато температурата не се промени в продължение на 15 секунди, кратко „бипване“ показва, че измерването е приключило. Времето за измерване зависи от това в коя част на тялото се мери температурата.

ПРАВИЛНО ИЗМЕРВАНЕ

Термометърът трябва да бъде поставен правилно, за да може да се осигури точно измерване на температурата. Телесната температура е субективна и може да се изменя през целия ден с разлика до 1°С. Всеки трябва да знае каква е нормалната му телесна температура, когато е в добро здраве. Много важно е да се знае, че „нормалната“ телесна температура е различна в различните части от тялото. В таблицата по-долу е показана нормалната телесна температура при възрастни хора, измерена в различни части от тялото:

МЯСТО НА ИЗМЕРВАНЕ „НОРМАЛНА“ ТЕМПЕРАТУРА

Ректално измерване 36.6+/-38.0°С
Аксиларно измерване 34.7+/-37.3°С
Ооално измерване 35.5+/-7.5 °С

Орално измерване

Поставете термометъра под езика. Сензорът трябва да е в добър контакт с основата на езика. Затворете устата, дишайте равномерно през носа, за да избегнете постъпването на въздух в устата, който да повлияе на измерването.

Не пийте топли или студени напитки, не извършвайте физически упражнения, не взимайте душ или вана и не пушете 15 минути преди да направите измерването.

Времетраене на измерването: около една минута.

Ректално измерване

(препоръчително при бебета и малки деца) Внимателно поставете термометъра на не повече от 0,5 см навътре в ануса. Ако има дори най-малко съпротивление, спрете незабавно. Придържайте термометъра по време на измерването.

Времетраене на измерването: около една минута.

Аксиларно измерване

Уверете се, че областта на подмишницата е суха и че няма дрехи, които да възпрепятстват правилното поставяне на термометъра. Поставете сондата в областта на подмишницата, като държите ръката близо до гръдния кош.

Времетраене на измерването: около две/три минути.

ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ

(Преди и след употреба)

Използвайте чиста кърпа, напоена с алкохол или обикновен дезинфектант, за да почистите и дезинфекцирате термометъра и сондата.

Не използвайте абразивни препарати, разтворители и бензол. Уредът не е водоустойчив и не трябва да бъде потапян във вода или други почистващи течности.

ПОДМЯНА НА БАТЕРИЯТА

Термометърът е захранен с батерия тип LR-41 или L-736. Тя е с капацитет за минимум една година употреба или около 1000 измервания.

Когато символът ? се появи на дисплея, това означава, че батерията е изтощена. За да подмените батерията: плъзнете капачето назад и с помощта на малка отвертка извадете батерията.

Изтощените батерии трябва да бъдат изхвърлени на определените за тях места. Токсично, в случай на поглъщане.

Проверете дали батерията е тип LR-41 или L-736. Употребата на несъвместими батерии може да повреди уреда или да доведе до експлозия.

Батерията може да експлоадира, ако не се работи внимателно с нея. Не презареждайте, не разглобявайте, не изгаряйте батерията, дръжте я на отдалечено разстояние от източници на топлина.

Батериите могат да се закупят от всеки един магазин, в който се продават електрически принадлежности.

ВАЖНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Термометърът трябва да се съхранява при стайна температура, на сухо място, на разстояние от източници на топлина и от директно излагане на слънчева светлина. Силни електромагнитни полета биха могли да окажат влияние върху нормалната функция на термометъра. Използвайте почистващи и дезинфекциращи препарати, посочени в раздела „ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ“, за да почистите термометъра. Не потапяйте изцяло термометъра във вода, спирт или дезинфекциращи разтвори.

Термометърът не е водоустойчив.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.
Не оставяйте децата без надзор, когато измервате температурата им.
При наличие на повишена телесна температура се консултирайте с Вашия лекар.

Производител: Artsana S.p.A., Grandate (Ml) - Италия

Аналози на ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO CLEAR

КОМЕНТАРИ КЪМ ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO CLEAR

ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO CLEAR Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияЛайфстайлПроизводителиФизиологияХранене при...НовиниЛеченияАлтернативна медицинаБотаника