Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Апарати и уреди Термометри Електронни PIC ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO FAMILY

ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO FAMILY

Арт. #30054014
8.10 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от PIC ›Виж всички Електронни термометри ›

ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO FAMILY

Ведо фемили е устойчив електронен термометър. Всички термометри на ПиК са създадени според най-новите технологии и са преминали през строги проверки на качеството в съответствие със законодателството на ЕС, което гарантира отличното им качество и точност. Термометърът на ПиК измерва бързо температурата на тялото от 32.0° до 42.0°С (с колебание ± 0.1°С, а материалите, от които е изработен го правят удароустойчив).

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
Включете термометъра като натиснете бутона 0N/0FF. На дисплея се появява 188,8°Е, придружено от звук за около две секунди. Когато бутонът се отпусне се появява последното направено измерване, след което на дисплея се появява "L/°С". Мигащите "L/°С" обозначават началото на измерването. Когато температурата не се промени в продължение на 15 секунди акустичен сигнал отчита, че измерването е завършило. Времето на измерване зависи от това в коя част на тялото се мери температурата (около 2-3 минути под мишницата, около минута орално или ректално).

ПРАВИЛНО ИЗМЕРВАНЕ
Термометърът трябва да бъде поставен правилно, за да може да се осигури точно измерване на температурата. Телесната температура е субективна и може да се изменя през целия ден с разлика до 1°С. Всеки трябва да знае каква е нормалната му телесна температура, когато е в добро здраве. Много важно е да се знае, че „нормалната“ телесна температура е различна в различните части от тялото. В таблицата по-долу е показана нормалната телесна температура при възрастни хора, измерена в различни части от тялото:

МЯСТО НА ИЗМЕРВАНЕ„НОРМАЛНА“ ТЕМПЕРАТУРА
Ректално измерване36.6 - 38.0°С
Аксиларно измерване34.7 - 37.3°С
Орално измерване 35.5 - 37.5 °С

Орално измерване
Поставете термометъра под езика. Сензорът трябва да е в добър контакт с основата на езика. Затворете устата, дишайте равномерно през носа, за да избегнете постъпването на въздух в устата, който да повлияе на измерването.
Не пийте топли или студени напитки, не извършвайте физически упражнения, не взимайте душ или вана и не пушете 15 минути преди да направите измерването.
Времетраене на измерването: около една минута.

Ректално измерване (препоръчително при бебета и малки деца)
Внимателно поставете термометъра на не повече от 0,5 см навътре в ануса. Ако има дори най-малко съпротивление, спрете незабавно. Придържайте термометъра по време на измерването.
Времетраене на измерването: около една минута.

Аксиларно измерване
Уверете се, че областта на подмишницата е суха и че няма дрехи, които да възпрепятстват правилното поставяне на термометъра. Поставете сондата в областта на подмишницата, като държите ръката близо до гръдния кош. Времетраене на измерването, около две/три минути.

ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ
(Преди и след употреба)
Използвайте чиста кърпа, напоена с алкохол или обикновен дезинфектант, за да почистите и дезинфекцирате термометъра и сондата. Не използвайте абразивни препарати, разтворители и бензол. Уредът не е водоустойчив и не трябва да бъде потапян във вода или други почистващи течности.

СМЯНА НА БАТЕРИИТЕ
Термометърът се захранва с батерия LR-41 (или L-736), която издържа средно повече от една година 1000 измервания. Когато символът - "плътен черен триъгълник сочещ с върха на долу" се появи на дисплея, това означава, че батерията е изтощена. За да я подмените отворете капака и извадете изхабената батерия. Изтощените батерии са токсични и трябва да се изхвърлят в специални контейнери за разделно събиране на отпадъците.

ВНИМАНИЕ!

 • Важно, моля пазете инструкциите и прочетете внимателно преди употреба.
 • Не излагайте термометъра на пряка слънчева светлина или висока температура.
 • Силните електромагнитни полета могат да променят точното измерване.
 • Желателно е термометъра да се почиства с памучен тампон напоен с алкохол или дезинфектант.
 • Не потапяйте изцяло термометъра във Вода, алкохол или дезинфектант.
 • Да се пази от деца!
 • Не оставяйте децата без наблюдение докато им измервате температурата.
 • При висока температура, моля свържете се с Вашия лекар.
 1. BF - тип на оборудването.
 2. Този продукт е в съответствие с Директивата за медицински устройства 43/92/ЕЕС.
 3. EN 12470 - 3:2000 - Клинични термометри.

Част 3: Компактни електрически термометри.
Температура на транспортиране и съхранение: -10°С до +50°С.
Относителна влажност при транспортиране и съхранение: 15% до 95%.
Възможност за измерване при температурен диапазон: 0°С до +50°С и относителна влажност 15% до 95%.

Ръководство според. Декларацията на производителя - Електромагнитни излъчвания   
Дигиталният електронен термометър Ведо фемили е проектиран да функционира в електромагнитна среда, посочена по-долу. Клиентът/потребителят на термометъра трябва да е сигурен, че устройството се използва в такава среда.   
Тест на излъчваниятаГрупа 1Термометърът Ведо фемили използва RF енергия само за своята вътрешна функция. За това RF излъчванията са много малки и вероятно не могат да причинят смущения на електронно оборудване, намиращо се в близост до термометъра.
излъчванияКлас ВТермометърът Ведо фемили може да се използва във всякакви помещения.

ЕЛЕКТРОМАГНИТНА СЪВМЕСТИМОСТ (ЕС)
Този продукт е произведен в съответствие с определени стандарти и изисквания свързани с безопасността и с електромагнитната му съвместимост. Особено внимание трябва да се обърне на ЕМС в тази листовка. Портативното и мобилно радиокомуникационно оборудване може да повлияе работата на електромедицинския уред. Ако настъпи електромагнитен дисбаланс повторете измерването ако стойностите са съмнителни.

Този продукт отговаря на директива 2002/96/ЕС на ЕС. Символът на термометъра (зачеркнат контейнер за отпадъци) показва, че когато вече не е годен за употреба трябва да се отдели от отпадъците на домакинството и да се изхвърли в център за рециклиране на електрическо оборудване или да се върне на дилъра, когато се купува еквивалентен продукт. Купувачът е отговорен за изхвърлянето на продукта по посочения начин. Правилното изхвърляне и последващото рециклиране, както и съобразеното с околната среда изхвърляне, помага да се избегнат възможните негативни ефекти върху околната среда и здравето. Така се подпомага и рециклирането на материалите, от които е направен продукта. За по-подробна информация свързана със събирането на отпадъци, моля свържете се с местния център за отпадъци или там откъдето сте се сдобили с термометъра.

ГАРАНЦИЯ
Производителят - фирма Артсана гарантира за този продукт при всякакви дефекти, причинени от дефектни материали или изработка. Гаранцията покрива дефекти, които са се появили при нормална употреба в домашни условия, само ако са спазвани инструкциите за употреба, посочени в тази листовка. Артсана не носи отговорност при никакви обстоятелства за специфични и непреки вреди, причинени при употребата на този продукт и не възстановява разходи, по-високи от стойността на продукта. Гаранцията не покрива повреди, причинени от батерията или при неправилна употреба.
В различните държави условията на гаранцията може да са различни.

Производител: Artsana S.p.A, Grandate (Ml) - Италия.


ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO FAMILY

КОМЕНТАРИ КЪМ ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO FAMILY

ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР VEDO FAMILY Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияЛайфстайлПроизводителиФизиологияХранене при...НовиниАлтернативна медицинаЛеченияБотаника