Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Тестове Биохимични CONDICIA КОНДИЦИЯ ЛЕНТИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НИВОТО НА КИСЕЛИННОСТ /PH/ * 80 броя

КОНДИЦИЯ ЛЕНТИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НИВОТО НА КИСЕЛИННОСТ /PH/ * 80 броя

Арт. #30048676

КОНДИЦИЯ ЛЕНТИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НИВОТО НА КИСЕЛИННОСТ /PH/ * 80 броя

Описание:
- Всяка опаковка съдържа 80 броя лакмусови листчета и цветна скала за определяне на ph.
- Много чувствителна и точна индикация за алкално-киселинните стойности.
- Широк спектър ph 5.5 – ph 9.0.
- Резултат след 15 секунди.
- Размер на хартията: 59 мм х 8 мм.
С лентичките може да измервате ph както на тялото, така и на веществата, които поемаме през устата или влизате в досег с тях. Скалата на измерване е с голям диапазон (1-8).

Инструкция за ползване: Потопете тест лентата в субстанцията, която ще тествате. След половин секунда извадете хартията. С помощта на цветната скала, сравнете промяната на цвета на лакмусовата хартията, за да разберете нивото на киселинност.
5.5 - 6 Киселинно.
7 Неутрално.
8 - 9 Алкално.

Забележка: При плътност по-ниска от 0,01% лентите не отчитат алкалност или киселинност.
Дръжте хартията на сухо място и проветриво място (от + 2 до + 30°С).

Защо е толкова важно измерването на ph?
Съществува силна връзка между киселинно-алкалния баланс на тялото и здравето на човека. Ph хартиените лентички ще ви помогнат да контролирате вътрешната среда на организма си и да поддържате добро здраве. С тяхна помощ може да измервате ph на веществата, които присъстват във вашето ежедневие, включително вода, сокове, мляко, течен препарат, сапун, слюнка, урина, пот и др.

Изследване на урината
Изследвайте първата и втората урина за деня и запишете средната стойност. Поставете ph лентата докато уринирате, изтръскайте остатъчната урина и изчакайте 15 секунди. При ph 4 урината е силно кисела, при ph 7 е неутрална (нито кисела нито алкална), а при ph 9 е силно алкална.

Изследване на слюнката
Направете тест два часа след ядене. В пластмасова лъжица изплюйте слюнка, потопете ph лентата и изчакайте 15 секунди. Не поставяйте ph лентите директно в устата!
Ph на слюнката ни дава информация за цялостния баланс ph в телата ни.
По принцип, в слюнката има повече киселина, отколкото в кръвта, но тя е огледало на кръвта, като изключим моментите около храненето, и е доста добър показател за състоянието на организма.
След хранене ph на слюнката трябва да се покачи на 7.8 или повече. Ако това не стане, значи тялото ви страда от липса на алкални минерали, главно калций и магнезий и няма да усвои храната както трябва. Продължителното отклонение от нормалното ph предизвиква заболяване.
Ако през целия ден ph на слюнката ви е между 6.8 и 7.2+, значи тялото ви работи в рамките на нормалното за здравето.
Колкото стойността на Вашето ph е по-ниска от 7.0, толкова по-висока е степента на киселинното претоварване. Проверявайте и записвайте своето ph в продължение на няколко седмици – сутрин, веднага щом станете, след обяд и вечер, преди лягане. Така ще видите, как се променя кривата на вашата ph.
При повечето деца лакмуса се оцветява в тъмно синьо, ph 7,5. При повече от половината от възрастните - в зелено-жълто, ph 6,5 или по-ниско, което се дължи на калциевия дефицит и начин на живот.

Болести при кисела ph
При онкологично болни пациенти обикновено хартията се оцветява в жълто-оранжево, ph 4,5. Раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Всички форми на артрит също са свързани с излишък от киселинност.
На практика всички дегенеративни заболявания, включително рак, остеопороза, артрит, сърдечни заболявания, бъбречни и жлъчни камъни, кариес са свързани с излишък от киселинност в организма.

Произведено в Китай, Вносител: Кондиция, България.

Аналози на КОНДИЦИЯ ЛЕНТИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НИВОТО НА КИСЕЛИННОСТ /PH/ * 80 броя

КОМЕНТАРИ КЪМ КОНДИЦИЯ ЛЕНТИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НИВОТО НА КИСЕЛИННОСТ /PH/ * 80 броя

КОНДИЦИЯ ЛЕНТИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НИВОТО НА КИСЕЛИННОСТ /PH/ * 80 броя Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)Фармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиЛеченияФизиологияЛайфстайлЛюбопитноНовиниАлт. медицинаХранене при...ИзследванияКлинични пътекиНормативни актовеОткритияСнимкиДиетиПрезентацииСпециалистиПроизводителиОрганизацииБотаникаСпортИсторияПсихологияРецептиКалкулатори