Начало Е-Аптека Книги Здравна литература STENO ХРИСТОЛОГИЧНА ТЕХНИКА - ВАНЯ ГОРАНОВА, СТОЯН ПАВЛОВ

ХРИСТОЛОГИЧНА ТЕХНИКА - ВАНЯ ГОРАНОВА, СТОЯН ПАВЛОВ

Арт. #30047898
15.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 2 гласа
Виж всички от STENO ›Виж всички Здравна литература ›

Хистологична техника - ръководство за студенти по специалност "Медицински лаборант"

Автори: Ваня Горанова, Стоян Павлов

Издателство: Стено

Ръководството представя основните етапи при изготвяне на трайни хистологични препарати, както и по-важните съвременни методи за изследване на цитологичен и хистологичен материал. Ръководството включва множество кратки теоретични постановки, важни практически съвети и конкретни протоколи за обработка на материала. В края на ръководството е приложен заключителен тест върху изучавания материал. Използвани са демонстративни схеми, таблици и снимки за илюстрация на определени етапи и процеси в хистотехниката. Някои от тях са заимствани от достъпни в интернет сайтове, посочени в информацията за интернет ресурсите.
Ръководството е предназначено предимно за студентите от специалност „Медицински лаборант“ към медицинските колежи. То включва главно лекционния материал от курса на обучение по хистологична техника за тази специалност, който е базиран на богатия многогодишен опит на Катедрата по анатомия, хистология и ембриология към МУ – Варна. Ръководството може да се използва като помагало в ежедневната работа и от практикуващи лаборанти в областта на хистологичната техника.
С признателност отправяме нашата благодарност към всички бивши и настоящи сътрудници на лабораторията към Катедрата за тяхната голяма всеотдайност, прецизност и старание за развитието на хистологичната техника в Катедрата, особено лаборантките: М. Скочева, С. Иванова, Б. Георгиева, Е. Йорданова, Л. Вакъвчиева, М. Божкова, Сн. Бъчварова, Сн. Стоянова, П. Станкова и Н. Колева.
Авторите с благодарност ще посрещнат всички конструктивни препоръки по отношение на съдържанието и качеството на ръководството.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ХРИСТОЛОГИЧНА ТЕХНИКА - ВАНЯ ГОРАНОВА, СТОЯН ПАВЛОВ

КОМЕНТАРИ КЪМ ХРИСТОЛОГИЧНА ТЕХНИКА - ВАНЯ ГОРАНОВА, СТОЯН ПАВЛОВ

ХРИСТОЛОГИЧНА ТЕХНИКА - ВАНЯ ГОРАНОВА, СТОЯН ПАВЛОВ Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаОбразованиеИсторияНовиниЛюбопитноЗаведенияНормативни актовеКлинични пътекиЛайфстайлСоциални грижиОрганизацииПроизводителиНаправления в медицинатаЗдравни съветиАлтернативна медицинаСнимкиСпециалистиТестовеОткритияСпортЛичностиБотаникаЛеченияГеография