Начало Е-Аптека Хранителни добавки Алкализиране на организма HERBA MEDICA АЛКАМИН Ph БАЛАНС Херба медика пудра 150 гр.

АЛКАМИН Ph БАЛАНС Херба медика пудра 150 гр.

Арт. #30046833

АЛКАМИН Ph БАЛАНС Херба медика пудра 150 гр.

Алкална формула за регулиране на киселинните PH нива
Хранителна добавка
Информационна листовка
Внимателно прочетете тази листовка, тъй като в нея се съдържа важна информация за Вас!

Запазете тази листовка. Може да Ви се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от повече информация, моля обърнете се към вашия лекар или фармацевт.

КАКВО ОЗНАЧАВА рН?
Човешкият организъм е съставен предимно от вода. Той има киселинно-алкално съотношение, което се нарича рН (потенциал на водорода). Това е баланс между положително заредени йони (киселинообразуващи) и отрицателно заредени йони (алкалообразуващи). Този баланс се измерва по скала от 0 до 14. Колкото е по-нисък, толкова средата е по киселинна - (рН) на разтвора, колкото е по-висок, толкова средата е по алкална - (рН) на разтвора. Разтворът е неутрален при рН 7.0.

ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА КИСЕЛИННО-АЛКАЛНОТО РАВНОВЕСИЕ? 
Поддържането на постоянно рН ниво е изключително важно за нормалното протичане на всички биохимични процеси в организма. Съвременният начин на живот и околната среда оказват голямо влияние върху киселинно-алкалния баланс на организма. Много често тези фактори водят до повишаване на киселинните рН стойности. В резултат на това тялото създава киселинна среда, което кара организма да заема минерали, включително калций, натрий и магнезий от жизненоважни органи, за неутрализиране на киселините и естественото им очистване от организма. Когато средата е киселинна, тогава тялото не получава достатъчно кислород, което забавя и нарушава много физиологични процеси, включително и метаболизма. Поради тази причина, поддържането на киселинно-алкалното равновесие в нормални граници е от голямо значение. Едни от основните алкалообразуващи минерали са натрий, калий, калций, магнезий. Тези минерали играят ролята на буфери, като регулират баланса на телесните течности. Допринасят за нормалното протичане на метаболизма и обмяната на веществата. Подпомагат естественото очистване на излишните киселини от организма и поддържането на нормален рН баланс.


КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА рН НА УРИНАТА И СЛЮНКАТА?
рН нивото на урината показва как организмът се освобождава от киселините и как асимилира основни микроелементи. Ако рН на урината е между 6.8 - 7.4 рано сутрин, нашето тяло се намира в киселинно-алкален баланс. При по-ниски стойности на рН се наблюдава окисляване на организма. рН нивото на слюнката е индикатор за това как функционират храносмилателните процеси. За балансиран се счита резултат със стойност 6.8 - 7.4.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЛКАМИН?
Алкамин е отлично балансирана формула от натурални, алкалообразуващи минерали, които допринасят за естественото неутрализиране на излишната киселинност на тялото. Съдържанието му е обогатено с натурален калций, произведен от червени водорасли. Той подпомага запълването на занижените калциеви нива, характерни за организма с висока киселинност и допълнително подпомага тяхното алкализиране. Алкамин е високоефективна комбинация от основни микроелементи, които спомагат за намаляването на повишенитe киселинни рН стойности. Допринася за нормализирането на киселинно-алкалното равновесие и подпомага естественото протичане на всички физиологични процеси в тялото.
Най-подходящото време за прием на Алкамин е сутрин, на празен стомах, разтворен в половин до цяла чаша вода. Това позволява ефективното и бързо усвояване на алкалните съставки от организма.
Важно е по време на приема на Алкамин да се следят рН нивата, като техните стойности трябва да са между 6.8 и 7.4. При такъв алкално-киселинен баланс организмът функционира оптимално и успява по естествен начин да изхвърли излишното киселинно съдържание.
Продължителността на приема на Алкамин зависи от първоначалните рН стойности. Препоръчва се да се приема до постигането на нормален рН баланс.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

  • Подпомага поддържането на естествена рН среда;
  • Допринася за естественото очистване на киселинните остатъци от организма;
  • Спомага за поддържането на нормален киселинно - алкален баланс;
  • Благоприятно повлиява нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия;
  • Подпомага поддържането на физиологичните нива на електролитното равновесие.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗА ЗА ДНЕВЕН ПРИЕМ:
Една мерителна лъжичка, 1-3 пъти дневно, разтворена в половин до една чаша топла вода, на гладно, 30 минути преди хранене. Желателно е проследяване на стойностите чрез наличните рН ленти. Дозировката може да бъде съобразена с отчетените резултати.

Съдържание: В 1 мер. л. (5 g) В 2 мер. л. (10 g) В 3 мер. л. (15 g)
Чиста форма на Натриев Бикарбонат 3.6 g 7.2 g 10.8 g
Аквамин (естествен мултиминерален комплекс от калцифицирани червени водорасли) 1.0 g 2.0 g 3.0 g
Калиев бикарбонат 0.35 g 0.70 g 1.05 g
Натриев цитрат 0.07 g 0.14 g 0.21 g

Други съставки: сух аромат лимон
            
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Не са познати нежелани реакции при препоръчителната доза. Освен при непоносимост към някоя от съставките.
При бременност, кърмене и по-високи дози да се приема след консултация с лекар.
Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.
Не е лекарствен продукт.
Продуктът е хранителна добавка.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

  • ЧРЕЗ ТЕСТВАНЕ НА УРИНАТА: Изследвайте първата урина за деня. За изследването е необходимо да сложите рН лентата за малко под струята, докато уринирате. След това изтръскайте излишната течност и изчакайте 15 секунди, за да отчете стойността на Вашето рН;
  • ЧРЕЗ ТЕСТВАНЕ НА СЛЮНКАТА: Изчакайте два часа след хранене. В съд изплюйте малко количество слюнка, потопете рН лентата и изчакайте 15 секунди, за да отчетете Вашето рН. Не поставяйте лентите директно в устата.

РЕЗУЛТАТИ:
Отчитането на стойност на рН между 6.8 и 7.4 е балансирано, на стойност под рН 6.8 е киселинно и над рН 7.5 е твърде алкално. Измервайте един път на ден, ежедневно за по-дълъг период от Време, за да получите средни стойности на Вашето рН. Пълната и точна схема за отчитане на резултатите ще намерите в приложената кутия.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Веднъж след като сте записали своите резултати, Ви препоръчваме консултация с лекар.
След употреба затворете веднага плътно капака.
Не докосвайте индикаторните повърхности.
Да се съхранява на сухо и прохладно място.

Тегло: 150 g алкализираща пудра.

Производител: Херба Медика ЕООД, България.

Аналози на АЛКАМИН Ph БАЛАНС Херба медика пудра 150 гр.

КОМЕНТАРИ КЪМ АЛКАМИН Ph БАЛАНС Херба медика пудра 150 гр.

АЛКАМИН Ph БАЛАНС Херба медика пудра 150 гр. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаАнатомияЛюбопитноЛеченияЗдравни съветиФизиологияДиетиБотаникаСпортАлт. медицинаСъставкиНовиниВидеоЕ-тата в хранитеИзследванияХранене при...СнимкиКлинични пътекиСпециалистиЛайфстайлЗаведенияИнтервютаИсторияПроизводителиОткритияНормативни актове