Начало Е-Аптека Медицински изделия Запушен нос VITA THRIVE САЛИН капки за нос 0.9% физиологичен разтвор 10 мл.

САЛИН капки за нос 0.9% физиологичен разтвор 10 мл.

Арт. #30045236

САЛИН капки за нос 0.9% физиологичен разтвор 10 мл.

Какво представлява Vita Thrive™ физиологичен разтвор капки за нос?
Vita Thrive™ физиологичен разтвор капки за нос представлява изотоничен разтвор, съдържащ 0,9 % Na Cl w/v, приготвен с вода за инжекции и Бензалкониев хлорид 0,02% w/v като консервант.

Състав:

  • Натриев хлорид 0,9% w/v;
  • Вода за инжекции до 100 мл.;
  • Бензалкониев хлорид ВР 0,02% w/v.

Противопоказания:
Свръхчувствителност към консерванти или буфери.

Бременност и кърмене:
Този продукт е безопасен за употреба по време на бременност и кърмене.

Взаимодействия:
Ако приемате някакви лекарства уведомете Вашия лекар или фармацевт. Не започвайте, спирайте или променяйте дозировката на лекарства, които вече приемате, преди да сте се консултирали с Вашия лекар или фармацевт.

Начин на употреба:
Изотоничният разтвор облекчава запушения нос, като намалява назалната секреция и хидратира носната лигавица. Продуктът се използва за профилактика на сухота, за почистване и овлажняване на носната лигавица. При бебета и малки деца със запушен нос, употребата на разтвора подпомага за по-лесното почистване на носния секрет. Това предотвратява запушването на носа, причинено от натрупването на секрети и улеснява дишането. Този продукт съдържа пречистен солен разтвор (също наричан физиологичен разтвор). Разтворът не съдържа лекарствени субстанции.

Стиснете леко флакона, за да откапете капка във всяка ноздра или както ви е препоръчано от Вашия лекар. Ако оплакванията продължат, консултирайте се със специалист.

Нежелани реакции:
При употребата на този продукт обикновено не се наблюдават странични ефекти. Ако Вашата носна лигавица е много суха и раздразнена, може да се появи парене. Ако този ефект продължава или се влоши, незабавно информирайте Вашия лекар или фармацевт. Ако Вашият лекар Ви насочи да използвате този продукт, той е преценил, че ползите от употребата му са повече от риска от страничните действия. Физиологичен разтвор капки за нос се понася добре от пациентите. При повечето хора не се съобщава за възникване на нежелани реакции. Много рядко може да се появи алергична реакция. Ако забележите някакви симптоми на алергична реакция включително: обрив, сърбеж, подуване (на езика, лицето, гърлото), световъртеж, проблеми с дишането, незабавно потърсете лекарска помощ. Това не е пълният списък с възможни нежелани реакции.

Предупреждения:
Продуктът е предназначен за персонална употреба и не трябва да се споделя с друг пациент, тъй като това може да доведе до разпространение на инфекция. Съдържанието на флакона е стерилно до момента на отварянето му.

Преди да използвате този продукт информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към него или имате други алергии.

Разтворът може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергична реакция или друг проблем. За повече информация се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.

Не използвайте продукта, ако предпазният пръстен на капачката на флакона е счупен.

Веднъж отворен, флаконът трябва да се съхранява на хладно и сухо място при температура под 30° С. Изхвърлете продукта 30 дни след отварянето му. Съхранявайте на места, недостъпни за деца.

Изхвърлете използваният флакон на определените за целта места.

Съхранение:
Съхранявайте под 30°С, на хладно и сухо място.

Срок на годност:
Срокът на годност е отбелязан на флакона и външната опаковка. След отваряне на флакона: 30 дни.

Опаковка: 10 мл. пластмасов флакон с полиестерна капачка с шип.

Производител: Aishwarya Lifesciences, Индия.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА САЛИН капки за нос 0.9% физиологичен разтвор 10 мл.

  • Умерено клинично значими взаимодействия (35)
Виж подробно всички ›

Аналози на САЛИН капки за нос 0.9% физиологичен разтвор 10 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ САЛИН капки за нос 0.9% физиологичен разтвор 10 мл.

САЛИН капки за нос 0.9% физиологичен разтвор 10 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛеченияАлтернативна медицинаЛюбопитноНовиниЗдравни проблемиЗдравни съветиСпортИсторияНормативни актовеЕ-тата в хранитеМедицински изследванияСъставкиЛайфстайлПроизводителиБотаникаТестовеСпециалистиКлинични пътекиХранене при...Заведения