Начало Е-Аптека Хранителни добавки Сърце, холестерол и кръвно налягане Сърце ART LIFE АРТ ЛАЙФ НОВОМЕГИН капсули * 60

АРТ ЛАЙФ НОВОМЕГИН капсули * 60

Арт. #30045178

АРТ ЛАЙФ НОВОМЕГИН капсули * 60

Предназначение:

 • Исхемична болест на сърцето;
 • Атеросклероза;
 • Постинфарктни състояния;
 • Метаболитен синдром;
 • Нарушения в обмяната на веществата;
 • Алергични заболявания;
 • При въздействие на неблагоприятни фактори в околната среда (радиоактивно лъчение, слънчева радиация, резки температурни промени, работа с компютър);
 • Хронични възпалителни процеси с различна етиология;
 • Ранен косопад;
 • Стареене на кожата.

Новомегин е биоактивен комплекс с липозомиран дихидрокверцетин и селен, който намалява риска от развитие на остри и хронични заболявания, нормализира обмяната на веществата и помага за възстановяването на резервите на организма. Той оказва комплексно въздействие на нервната, имунната и сърдечно-съдовата система. Осигурява устойчивост към неблагоприятните вредни влияния.
Съдържащите се в продукта компоненти - незаменимите Омега-3 и Омега-6 мастни киселини с животински (рибено масло) и растителен (ленено масло) произход предпазват от възпалителни реакции, стимулират активността на имунната система, участват активно в регулацията на тонуса на кръвоносните съдове, намаляват нивото на холестерола и така предотвратяват атеросклерозата. Съчетаването на витамин Е с полиненаситени мастни киселини нормализира процесите на кръвосъсирване, артериалното налягане и тромбообразуването. Освен това, витамин Е спира окисляването на Омега-3 и Омега-6 киселините, което благотворно се отразява на запазването на всички ценни качества и на активността на съставките, включени в комплекса.
Дихидрокверцетинът в неговата липозомирана форма ускорява противовъзпалителния ефект на ПНМК (полиненаситени мастни киселини), намалява чупливостта и пропускливостта на стените на кръвоносните съдове, което води до увеличаване на еластичността им и до възстановяване на техните реологичните свойства; активизира храненето на тъканите и органите, подобрява кръвоснабдяването. Неговата антиоксидантна активност допринася за свързването на свободните радикали, като потиска пероксидното окисляване на липидите и предотвратява развитието на алергични реакции.
Селенът под формата на селексен се натрупва в тялото и се освобождава според нуждите в условията на тежки физически натоварвания, простудни заболявания, стрес и др.
Липоевата киселина има антитоксичен ефект заради наличието в състава й на сяросъдържащи групировки, които се свързват с тежките метали и активизират клетъчното дишане.

Състав на 1 капсула:

Докозахексаенова киселина 60 мг
Ейкозапентаенова киселина 90 мг
Липоева киселина 9 мг
Алфа-линоленова киселина 200 мг
Селен 0,01 мг
Дихидрокверцетин 7,5 мг
Витамин Е 3 мг

Начин на употреба:
Приемайте по 1 капсула дневно по време на хранене. Продължителност на прием - 1 месец.

Противопоказания:

 • Индивидуална непоносимост към някоя от съставките, кърмене и бременност.
 • Преди да използвате продукта се консултирайте с лекар.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Артлайф ООД, Русия.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА АРТ ЛАЙФ НОВОМЕГИН капсули * 60

 • Умерено клинично значими взаимодействия (45)
Виж подробно всички ›

Аналози на АРТ ЛАЙФ НОВОМЕГИН капсули * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ АРТ ЛАЙФ НОВОМЕГИН капсули * 60

АРТ ЛАЙФ НОВОМЕГИН капсули * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):ЛеченияСъставкиИсторияСпортЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаПроизводителиПатологияАнкетиЕ-тата в хранитеХранене при...ЛайфстайлДиетиНовиниСнимкиНормативни актовеСпециалистиОрганизацииИнтервютаСоциални грижиЗаведенияКлинични пътекиИзследванияТестовеМикробиологияАлт. медицинаОткрития