Начало Е-Аптека Хранителни добавки Отделителна система Цистит NEOPHARM ЦИСТОСТОП SR таблетки 600 мг. * 30

ЦИСТОСТОП SR таблетки 600 мг. * 30

Арт. #30043199
23.50 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
4.3, 4 гласа
Виж всички от NEOPHARM ›Виж всички Хранителни добавки при цистит ›

ЦИСТОСТОП SR таблетки 600 мг. * 30

Възпалението на пикочния мехур, известно още като цистит, се среща сравнително често при жените. 4 от всеки 5 от тях са страдали от цистит поне веднъж в живота си. При мъжете това заболяване се наблюдава сравнително рядко.
Основна причина за появата на цистит е наличието на бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli) в пикочните пътища. Появата й се дължи на различни фактори, основният сред които е задържането на урина в пикочния мехур, породено от различни проблеми. Други фактори за появата на Ешерихия коли може да бъдат възпаление на половите органи, сексуален акт, бременност, използване на спермициди, хормонални промени, катетеризация, бъбречно каменна болест, бактериална инфекция на простатата или увеличена простата при мъжете, както и други състояния, предизвикващи възпаления в организма.
Основният симптом при наличие на цистит е парене и трудно уриниране. Позивите за уриниране са чести, мъчителни и неефективни, придружени са с болка и парене. Цветът и мирисът на урината може да се променят, а понякога в нея има дори кръв.
Ненавременното диагностициране или неправилното лечение могат да доведат до хроничен, повтарящ се цистит - изключително мъчително състояние, което се лекува много трудно.
При правилна и своевременна диагностика, адекватно лечение и профилактика, циститът е лечим и неговите повторни появи могат да бъдат успешно избегнати.
CYSTOSTOP® SR е продукт, който благоприятства здравето на пикочните пътища (пикочен мехур, пикочен канал, уретери) и бъбреците, като поддържа урината в нейните физиологични нива на чистота от бактерии. Произведен е по иновативна технология с постепенно освобождаване на съставките, което осигурява поддържане на оптимални нива на активните вещества в организма и по-висока ефективност.

Действие на активните съставки:
D-маноза - монозахарид, който се среща в много плодове, включително и в червените боровинки. Тъкмо за това червените боровинки са изключително препоръчвани при проблеми с пикочните пътища.
При приема на CYSTOSTOP® SR D-манозата се освобождава до 90 минути непроменена в урината. Там тя оказва своят бърз, благоприятен ефект, като подпомага изчистването на пикочните пътища със самото уриниране. При прием на обикновени продукти, съдържащи D-маноза, в организма остават едва около 10% от нея, което налага нейното често приемане (обикновено през 2 часа). CYSTOSTOP® SR са таблетки с удължено освобождаване. Така те осигуряват постепенно отделяне на D-манозата в организма и нейната оптимална концентрация в урината, което прави ефекта от нея още по-добър, а необходимостта от прием на продукта - намален до 3 пъти на ден.
BetaVac™ - патентована комбинация от натурални екстракти от американска червена боровинка и брезови листа. Екстрактът от червена американска боровинка съдържа биологично активни вещества, които се излъчват в урината, където подпомагат благоприятното действие на D-манозата. Проантоцианидините и D-манозата имат синергичен ефект - взаимно усилват действието си, и такарезултатът от тяхното съвместно приложение е значително по-добър от самостоятелната им употреба. Другите активни съставки в BetaVac™ подкрепят и подпомагат действието на D-манозата и проантоцианидините и така допринасят за по-лесно уриниране и прочистване на пикочните пътища с урината.

CYSTOSTOP® SR е с бърз ефект, който е осезаем още в първите часове след приема на продукта.

Дозировка и прием: приемайте 3 пъти на ден по 2 таблетки 1 час преди или 2 часа след хранене.

Продуктът е хранителна добавка.
Да не се превишава препоръчителния дневен прием.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Странични ефекти:
Не са известни странични ефекти и противопоказания при приема на продукта.
Той е безопасен и е с много добра поносимост, заради което може да бъде приеман и за по-продължителен период от време, както от обикновени хора, така и от бременни, кърмещи жени и хора, болни от диабет.
Продуктът е подходящ и за деца над 6 годишна възраст, като дозата се определя от специалист, според теглото на детето.

Състав: Всяка таблетка CYSTOSTOP® SR съдържа:
• D-Маноза - 500 мг.
• BetaVac™ - 50 мг. (запазена комбинация от стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка - Vaccinum macrocarpon и стандартизиран сух екстракт от брезови листа - Betulla spp., съдържаща проантоцианидини тип А и В, 3,5,7:3',4'- пента - хидрокси-флавон; 3,7,3',4' - тетра - хидрокси - флавон и епикатехин - (4(3—>6) - епикатехин - (4|3—>8, 2(30—>7) - епикатехин.)

Помощни вещества: агент, контролиращ освобождаването - хидроксипропил метилцелулоза, хлъзгащо вещество - магнезиев стеарат.

Съхранение:
Съхранявайте CYSTOSTOP® SR на сухо, недостъпно за деца място, при температура до 25°С, без пряк достъп на слънчева светлина.

Опаковка: 30 таблетки.

Производител: Неофарм България ЕООД, България.

Аналози на ЦИСТОСТОП SR таблетки 600 мг. * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ ЦИСТОСТОП SR таблетки 600 мг. * 30

ЦИСТОСТОП SR таблетки 600 мг. * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаЛеченияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ИсторияНовиниРецептиХрани и ястияЗдравни проблемиАлтернативна медицинаМедицински изследванияКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиИнтервютаСнимкиСпортПроизводителиОткритияЛайфстайл