ЯСТИЯ С КАЙМА - МАРИЯ АТАНАСОВА
Арт. №: 30039898ЯСТИЯ С КАЙМА
Автор: Мария Атанасова
Издателство: ИК Булхерба
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия. Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
В тази книга ще се запознаете с рецепти за супи, салати, предястия, ястия на тиган, ястия в тенджера, ястия на фурна, ястия на скара, пасти и печива с кайма.
Коментари към ЯСТИЯ С КАЙМА - МАРИЯ АТАНАСОВА