ЯСТИЯ С АГНЕШКО МЕСО - МАРИЯ АТАНАСОВА
Арт. №: 30026936ЯСТИЯ С АГНЕШКО МЕСО - МАРИЯ АТАНАСОВА
Дълголетната традиция повелява на Великден и Гергьовден на българската трапеза да има ястия с агнешко месо - едно от най-вкусните и здравословни меса. Агнешкото чеверме, което се приготвя от цяло агне и се пече на жив огън, е нещо изключително вкусно, както и печеното бутче, пълнената агнешка плешка, прословутата дроб сърма... Чевермето, разбира се не е наш "патент" - "въртят" го и в Северна Африка, и в други арабски страни, където за кухнята са характерни още агнешко или овнешко с кускус. И тук традицията е много силна - да не забравяме, че овцете са първите опитомени животни и това е станало преди повече от 13 000 години на територията на някогашна Персия (днешен Иран).
Коментари към ЯСТИЯ С АГНЕШКО МЕСО - МАРИЯ АТАНАСОВА